Чау Чау (Чао Чао)

Чау Чау (Чао Чао)

Характер и поведение на Чау Чау

Характер на Чау ЧауПоведение при Чау ЧауПопулярността на Чау Чау като домашни любимци расте все повече не само в чужбина, но и у нас. Макар привидно да изглеждат спокойни, тези кучета могат да бъдат доста агресивни към някои непознати за да защитят своите стопани и тяхната собственост.

Ранната социализация на кучето може да ви спести подобни неприятни ситуации. Според стандартите на американския киноложки клуб прекалено агресивните и прекалено плахите представители на породата не са приемливи.

В чужбина притежанието на Чау Чау може да повиши цената на застраховката ви живот, тъй като някои компании ги смятат за високо рискови кучета.

В американската асоциация на ветеринарните лекари има 8 смъртни случая, причинени от ухапвания от Чау Чау. Тези кучета не са от най - активните, което означава, че те спокойно могат да живеят в апартамент.

Въпреки това, те имат нужда от ежедневни упражнения и разходки. Агресията им към животни обикновено е насочена към кучета от същия пол, особено ако и те са Чау Чау.

Тъй като тези кучета имат много силни ловни инстинкти е препоръчително те да бъдат държани на каишка, когато наоколо има котки и други дребни животни.

4.6, 5 гласа
прегледи 21860

Препоръчани продукти

Коментари за Характер и поведение на Чау Чау

 1. 20.

  Нашия Лео е ангел.Но има и лоши чау чау-както и сред хората.

 2. 21.

  Лео не понася чужди хора да го пипат.Реагира направо ужасно-подскача нагоре ,бяга и дори предупреждава,че може и да хапе.Ако знаете добър специалист-моля помогнете

 3. 22.

  Такова ще си бъде кучето.и то има мнение дали непознати да го пипат.аман от глупави животинчета които се оставят на всеки срещнат

 4. 23.

  Iskam i az takova kuchence mn mi haresva shte si go gledam mn

 5. 24.

  Namerete mi i na men

 6. 25.

  Koi ima takova kuche

 7. 26.

  Аз имам такова кученце на 3 месеца с паспорт и всички направени ваксини и го продавам

 8. 27.

  Илияна цена на кученцето

 9. 28.

  До 26. Илиана василева - http://zooobqvi.baubau.bg/добави

 10. 29.

  Колко струва куче от тази порода на три месеца-благодаря за отговора.

 11. 30.

  До 29. - няма как да Ви кажем точна цена. Обикновено са между 400-600 лв. Но всичко е много относително! Казваме Ви привлизителна цена.

 12. 31.

  Здравейте! Търся си мъжко кученце чау-чау до 3 месеца! Ако някой може да ми помогне ако може да ми позвъни на 0895943886 или на email: Angela.eftimova@mail.bg :)

 13. 32.

  До 31. Ангела - може да следите нашата секция с обяви, а също така и да пуснете обява за това, което търсите. http://zooobqvi.baubau.bg/

 14. 33.

  Защо моето чао чао яде листата на хортензията

 15. 34.

  До 33. - няма как да Ви дадем точен отговор на този въпрос. При някои се дължи просто на лоша привичка, други го правят обикновено, когато са сами... Съветваме Ви да вдигнете растението на недостъпно за кучето място!

 16. 35.

  Колко години живеят тези кучета?

 17. 36.

  До 35. Нина - в табличката по-горе е описано: Продължителност на живота: 9 - 15 години.

 18. 37.

  Аз имам чау чау и то е много умно испълнява команди и без почти никаква дресировка я разхождам без повод

 19. 38.

  Здравейте на нашето куче му течът очите страшно много.Дали има начин да се оправи

 20. 39.

  Хкйгххйхй

Подобни статии