Хъски (Сибирско хъски)

Хъски (Сибирско хъски)

Това е истинско куче. Не играчка или декорация, а истинско куче. Хъскитата  са корави и мълчаливи, но как вият само?! Воят им се чува на 16 км разстояние.

Произход
САЩ / Русия
FCI номер на стандарта
№ 270
Класификация по Международната федерация по кинология (FCI)
Група  5 - Шпицове и примитивни породи
Секция  1 - Северни кучета за впряг (впрегатни породи)
American Kennel Club (AKC)
Призната - "Работни кучета - Working Dogs"
British Kennel Club (KC)
Призната - "Работни - Working Group"
Класификация по интелигентност
4 група - 45 - Сибирско хъски
Тегло (по FCI)
Мъжки - 20 - 27 кг
Женски - 15.75 - 22.5 кг
Ръст (по FCI)
Мъжки - 54 - 60 см
Женски - 51 - 56 см
Космена покривка (по FCI)
Допускат се всякакви цветове
Живот
12 - 15 години

2. Външен вид на Хъски

Космена покривка Това куче е създадено за арктически климат. Козината му е гъста и с мек подкосъм, така че арктическият студ за Хъскитата не е никакъв проблем. Позволява им да издържат на температури... прочети

4. Характер и поведение на Хъски

Сибирските хъскита са работливи, силни и добронамерени кучета. Обичат студеното време и тегленето на шейни. Така добре адаптирани са за тежки условия, че сами търсят приключения. Хъскитата са добри ... прочети

5. Отглеждане и дресировка на Хъски

Отглеждане Благодарение на своята доброжелателност и лоялност, Хъскито е предпочитан домашен любимец за много семейства. Подходящ е за хора, ходещи да бягат. Трябва да се внимава с горещото време! ... прочети

6. Здравословен статус и проблеми при Хъски

Сибирското хъски е порода, която е слабо засегната от различни наследствени (генетични) заболявания и аномалии. Има обаче някои заболявания, които са специфични за породата: Тазобедрена дисплазия ... прочети

9. Интересни факти за Хъски

Характерна особеност е, че подобно на Унгарската визла - Хъскитата нямат типичната кучешка миризма и се отличават с изключителна чистоплътност. През 80-те години кучетата от тази порода са били слага... прочети

5.0, 2 гласа
прегледи 86809

Коментари за Хъски (Сибирско хъски)

 1. 380.

  До 379. Mariq - нормално е това поведение сега, тъй като сега тепърва започва смяната на млечните зъбки. Това, което може да направите е да се снабдите с повече играчки подходящи за него и да ограничавате контакта му във всички стаи, когато не сте у дома. Това е само период, който ще премине с израстването. Има и спрейове за отблъскване. Пръскат се на местата, където не желаете да ходи. Може да опитате и с тях.

 2. 381.

  Моето вие много нормално ли е ?

 3. 382.

  До 381. - изпращаме Ви статия, която ще даде отговор на този въпрос: http://zoomedia.baubau.bg/животните/защо-вият-хъскитата.html

 4. 383.

  Здравейте.Имам женско хъски на почти две годинки и откакто живеем на село то много отслабна.Не желае да се храни затова аз започнах да го храня сутрин и вечер но то не напълняваше.Не е отпаднало и има енергия.Каква е причината за внезапното му отслабване?

 5. 384.

  До 383. Петя - има вероятност да има ендопаразити (вътрешни паразити). Те често са причина за безпричинно отслабване. За да разберете е необходимо да пуснете копропроба за изследване. Не е нужно кученцето да се води в клиника. Трябва да вземете от изпражненията му в едно бурканче и да занесете за изследване в лаборатория. В повечето ветеринарни клиники вече също предлагат тази услуга.

 6. 385.

  Благодаря ви

 7. 386.

  Здравейте, имам женско хъски на седем месеца вече, разгони се на 18-ти декември ииии увиии вече е 10 февруари, а това продължава, нормално ли е толкова време да е разгонена?

 8. 387.

  Здравейте, един приятел ми каза че хъскито му е умряло лятото от големите жеги, затова искам да попитам ако може да ми дадете някои съвет как да защитя моето куче, мерси предварително :)

 9. 388.

  До 386. Деси - не, не е нормално. Съветваме Ви да се види от ветеринар, за да се изключи евентуален здравословен проблем.

 10. 389.

  До 387. Стефан - отговорили сме Ви във фейсбук, тъй като сте ни задали същия въпрос и там. Ще Ви напишем и отговора ни тук: ова, което е нужно да направите е по време на най-високите летни температури да не го излагате за дълго време директно на слънце. Ако е навън, трябва да има къщичка или навес, където даима постоянно сянка и винаги купичка с прясна вода.

 11. 390.

  Здравейте,ако може да питам сега си взехме Хъски Кора много е сладка,но интересува ме (На три годинки е)септември е имала бебета преблизително кога да очакваме следващото разгонване? И вярно ли е,че се разгонват есента и пролетта

 12. 391.

  До 390. Ваня - по принцип се разгонват 2 пъти годишно, да, но е установено, че при домашните кучета много често разгонванията са повече от 2, средно 4. Вероятно следващото й разгонване ще бъде края на месеца и началото на другия. За него ще разберете по лекото подуване на външните полови органи и капките кръв. Вероятно ще бъде и по-неспокойна. Може да намали и апетита.

 13. 392.

  zdraveite imam xaski na 50 dena nqkoi moze li da mi kaze koga my se izpravqt ysite

 14. 393.

  До 392. - ако кученцето е чистокръвно, за постоянно положение на ушите може да се съди след навършване на годинката. През този период е нормално да се изправят за малко, да се изправя само едното, после другото. Знайте, че е добре да се дава и калций по схема до 6 месечна възраст, с което допълнително се помага и за тяхното изправяне, освен превенцията от рахит.

 15. 394.

  Здравейте, възможно ли е съжителството между сибирско хъски (гледано от бебе) и заек, който се гледа в клетка? (в апартамент)

 16. 395.

  До 394. Сибирско хъски - ако са израснали заедно не би имало никакъв проблем, ако сега тепърва ще съжителстват заедно започнете да ги събирате за кратко време заедно за да свикнат. Сами ще усетите по реакцията на кучето колко дълго ще продължи опознаването им, но при положение, че зайчето е в клетка едва ли ще имате проблем :)

 17. 396.

  zdraveite moliavi da mi otgovorite vazmojno li e vav nosa na kycheto mi vlezna osil zavedox go na vet.no ne go otkrixa kycheto mi ymria vet. doktora mi kaza che e imal rak na belia drob vaprosa mi e vazmojno li e osila da e vleznal vav droboveta vsichko stana za 2 meseca molia vi otgovorete mi blagodaria

 18. 397.

  ZACHO HASKITO NI PRAVI TOLKOVA BELI I ZACHO

 19. 398.

  До 396. mariana - има вероятност осила да достигне до белия дроб, но няма да кажем дали той е причината за смъртта на кученцето, но е твърде вероятно. Съжалаваме за загубата Ви.

 20. 399.

  До 397. - ако е бебе и все още няма годинка, не е странно, че прави много бели. Добре е да пристъпите към обучение, ако все още не сте.

Подобни статии

Бял териер (Уести)

Бял териер (Уести)

Пълното наименование на известния Бял териер е Западнохайландски бял териер, известен и с името "Уес...

Шиперке

Шиперке

Синоними: Schipperke Little Skipper Разговорни: "Белгийски шпиц" "Малка овчарка" Про...

Рекламирай в INSERT.BG