Френски булдог

Френски булдог

Физическа характеристика на Френски булдог

Размери и тегло

Колко тежи Френският булдогОсобености на Френски булдогНа тегло Френският булдог достига средно 7 - 13 кг (FCI – 8 - 14; AKC – до 12.7 кг; KC – мъжки – 12.7 кг, женски – 10.9 кг)

Средната височина за породата е около 28 – 33 см (FCI – 25 – 35 см)

Тяло и глава

Тялото на Френският булдог е набито и мускулесто, с добре развита шия.

Главата е къса, спрямо дължината на черепа. Имат сплескана муцуна - брахицефална порода.

Очи

Имат големи очи с овална форма, значително раздалечени едно от друго.

Уши

Ушите им са тип "прилепски". По - ранните развъдчици са предпочитали клепнали розови уши, но сега всички Френски булдози трябва да са с "прилепски уши". В основата са по - широки, а към върха се стесняват.

Опашка

Опашката може да бъде права или навита. Сравнително къса е, като в основата е по - дебела.

3.7, 3 гласа
прегледи 24028

Препоръчани продукти

Коментари за Физическа характеристика на Френски булдог

 1. 95.

  Благодаря

 2. 96.

  Здравейте имам фрече на 1г и 3 месеца женско защто е агресивна към кучета други все налита и ги хапе

 3. 97.

  До 96. Илия - обикновено подобен тип поведение се проявява при страх от нещо (защитна реакция от страна на кучето) и с цел запазване на своята територия. Изкарвайте кучето на повод и при среща с друго куче, към което прояви агресия дръжте изкъсо повода и го дръпнете рязко, за да разбере, че това поведение не е правилно.

 4. 98.

  Здравейте, френски ми булдог е на 3 години, яде само суха храна, но червата му къркорят и изпуска ужасно миришещи газове през няколко минути. Ходи по голяма нужда прекалено често и не много стегнато. Друг проблем който забелязах е, че кожата му се "люспи" и козината започна да пада в някой участъци. в участъка на опашката най-много. Предишните му собственици споделиха, че имал проблем с козината и за това не може да го обезпаразитявам външно с препарати които се поставят по кожата , а трябва да му ги давам във вид на хапче, но това не помага защото видя, че има бълхи.

 5. 99.

  До 98. Цветанка - има вероятност всички тези признаци да са вторични. Бихме посъветвали (ако имате възможност) за един обстоен преглед и пълни изследвания на кученцето, включително направата и на копропроба!

 6. 100.

  Здравейте имам въпрос имам булдоче

 7. 101.

  До 100. - какъв е въпросът Ви? :)

 8. 102.

  Здравейте! Нашето булдоче е на два месеца и половина (женско) и само прави опити да си изправи ушите. Започва леко да се притеснявам дали въобще ще ги изправи?

 9. 103.

  Здравейте,имам френчи на годинка пет месеца. От два три месеца имаме страшни проблеми,отслабна драстично,не иска да се храни,ходи много често по голяма нужда и е доста редичко ???? сменихме храната.правихме изследвания пихме лекарстваа...но още няма подобрение! Ще съм благодарна ако дадете съвет какво да правя защото съм доста притеснена и не знам какво да я правя вече????

 10. 104.

  До 102. - не се притеснявайте, нормално е за възрастта! Все още е в растежен период!

 11. 105.

  До 103. Деси - ако не е правена копропроба е добре да се направи и да се види дали не се касае случайно за наличие на вътрешни паразити! (дори да се обезпаразитява редовно пак има риск от опаразитяване). Успех!

 12. 106.

  Благодаря!

 13. 107.

  Здравейте! Имам френски булдог на 42 дни (мъжко ) и caмo едното ушенце е изправило. Зaпoчвa дa ce пpитecнявaм дaли ще ги изправи и двете!!!

 14. 108.

  До 107. Мери - не се притеснявайте, тепърва ще започне изправянето на ушичките. Все още е бебе, нормално е!

 15. 109.

  Нащо на една година и с кльопнати уши

 16. 110.

  Здравейте,малко мъниче е на 55дни и От вчера е омърлушена .Ячера повърна 2-пъти и я заведох на лекар.Докторката каза ,че може нещо да я изяла и да си е раздразнила стомахчето,дадоха ни храна ни диетична консерва Снощи яде от нея и повърна имаше пак разстройство .Сутринта я заведох биха и инжекция да спре разтройството дадоха и сиропче ,че кашля поради малко непце и ми дадоха още едни хапчета поради раздразнено стомахче,но пак е омърлушена и само спи.

 17. 111.

  Здравейте и от мен. Имаме следният проблем. Фритц е на година и половина, винаги е бил капризен към храната, но се справяме някак си. Разнообразие е ключът към успеха. Тук идва и проблемът прави алергии и не мога да ги хвана. Гънките около муцунката му са червени и подпухнали , а лапичките си ги ближе доста често. Установихме, че е алергичен към пернати, но до там. По препоръка от ветеринарят сменихме цялото меню. Консерви чисто месо - конско, кенгурско, козе, а за сухата храна опитваме с миксове максимум от един протеин и един въглехидрат. Конско с тапиока, козе с тиква, Воден бих - ориз. За съжаление проблема остава и почвам да се притеснявам. Благодаря предварително за съветите.

 18. 112.

  Много хубава статия, как да разбера дали кучето ми е готова за разплод?

 19. 113.

  Здравейте
  Моето е на 53 дни и още не си е вдигнало ушите
  Моля за инфо
  Кога би трябвало да си ги вдигне

 20. 114.

  Zdr imam frenski bulldog na 2 meseca.S kakvo da go hrania?

Подобни статии

Крашки овчар

Крашки овчар

Синоними: Krazski Ovcar Karst Sheepdog Istrian Sheepdog Karstschäferhund Berger du Karst Ber...