Френски булдог

Френски булдог

Исторически данни, митове и легенди за Френски булдог

Произход на Френски булдогИстория на Френския булдогИзненадващо е, но се смята, че първоначално Френсксият булдог е произхождал от Англия.

През индустриалната революция английските занаятчии, особено плетачите на дантели, са искали другари, които да подобрят качеството на живота им.

Отначало е взета умалена версия на Английският булдог. По - късно го кръстосват с Мопс и териер. Както се вижда, тези кръстоски са дали впечатляващи резултати.

Някои кучета са създадени за лов, други - да носят предмети. Френските булдози са създадени за космополитни компаньони, идеален избор за този работохолик от едно време.

Когато плетачите на дантели емигрират във Франция, тази малка порода отива с тях и бързо стига до Париж.

И така, за кратък период от време, всеки е започнал да иска да стане притежател на такова куче.

След като породата става популярна в Париж, богатите американци започват да ги пренасят и в домовете си.

С времето, Френският булдог се превръща в една от най - обичаните породи кучета, най - вече в САЩ.

5.0, 1 гласа
прегледи 13054

Препоръчани продукти

Коментари за Исторически данни, митове и легенди за Френски булдог

 1. 56.

  До 53. - чрез направата на ехография. Консултирайте се с ветеринаря си точно кога е най-добре да се направи. В по-напреднала бременност плодовете могат да се видят и на рентгенова снимка.

 2. 57.

  Здравейте имаме булддче на 7 м.от 4 м.обиколихме доста ветеринарни клиники.Проблема ни е ченсе хапе и чеше до кръв.Атопичен дермстит ни поставиха в последната клиника.Взеха кръв и теста е положирелен.Яде на екануба дерматозис.специални шампоани ,инжекции кортикостероидни.Лечение с медрол по схеми!!!витамини и омега 3 и масни .и като спрем медрола,,,,отново се почва!!!Вече сме отчаяни :(предлагат ни хомеопатия.или някакви ваксини и лечение с пращане на кръв в Германия.Много ни е мъчно като гледаме нашето мъниче да страда!!!А на всякъде ни гледат като касичка!!!!!!Благодаря предварителни.

 3. 58.

  До 57. - кожните заболявания за съжаление са много упорити и лечението им продължава с месеци! Дори да затихне проблема временно, при малък спад в имунитета всичко се повтаря ... Следвайте препоръките на своя ветеринар! Най-важното е имунитета да се стабилизира!

 4. 59.

  здравейте.до 57 .имам френски булдог от 9г.яма да описвам целият АД който сме изживяли .това е низ от неадекватните диагнози до абсурдните експерименти в лечението.не са останали градовете в България,да не сме посетили по препоръки на ветеринари.искам да ви кажа само никога не позволявайте да бъде лекуван ваш любимец симптоматично,без да сте абсолютно сигорни в диагностика.

 5. 60.

  не искам да говоря глупости в адрес на ветеринари,но проблема е един и същия при повечето.Атопичен дерматит,гъбички и наличие на паразити които не винаги могат да бъдат открити чрез изследвания дават подобна симптоматика.дори и тестове на антитеса не ават отговора о причинах на заболевание,а само към какво е алергично кученцето.но това е далеч не пълен списък.

 6. 61.

  Здравейте,имам три френски булдога и това което чета ме натъжава,съжелявам за проблемите които имате! Хранети ги с висококачествена храна,поне 2 пъти в седмицата им приготвяйте дробчета с ориз, шийки от броилери с ориз,месото от хладилника което сте забравили във времето също им го пригответе.Моите много обичат също кисело мляко.Не давам витамини.Успехи!

 7. 62.

  Zdraveite imam frenche na edna godinka no imame problem ... Mnogo mu kape kozinata dori na mesta lichi kak e zapochnalo da se ogolva pravihme mu izsledvane no kazaha da smenq shampoana davam mu vitamini za kozinata no nishto ne pomaga ako nqkoi ima ideq kakvo da pravq she sam mnogo blagodarna

 8. 63.

  До 62. Sasha - ако козината пада равномерно, няма сърбеж и оголени участъци е временно. Хубаво е, че правите курс с витамини. Бихте могли да опитате и с лечебен шампоан за подхранване, при положение, че изследването не е показало кожен проблем.

 9. 64.

  Здравейте ☺
  Искам да попитам,дали някои от вас е давал на френския си булдог кокалчета , например ( пилешки ) и имало ли е проблем ? Макси

 10. 65.

  Здравейте, бих искала и вашето мнение тъй като съм много претиснена. Имам френски булдог на 3 месеца-момче. Случи ни се едно ужасно преживяване. Докато го хранех с храна на Хилс той се задави,правеше напъни за повръщане и изведнъж си глътна езика. Извадихме му езика веднага, водихме го на лекар,а те му удариха но шпа. И тъкмо когато си мислехме,че всичко е наред и от срах махнахме гранулите и караме само на консерви ,ето че след месец време той както си спинка се събужда в 6 сутринта и започват едни конвулсии за повръщане и изведнъж той припадна и си глътна езика пак. Извадихме му езика. Не искам да си помислям че може да има епилепсия ,той е много малък ,а и няма гърч... много е странно . Към какви изследвания да се насочим и како може да е ? Иначе има много апетит,много е активен

 11. 66.

  До 65. Бояна - хм, едва ли е епилепсия предвид и, че е толкова малък. Има вероятност да е проблем с белия дроб или сърцето, но така от разстояние няма как да Ви кажем. Необходими са обстойни изследвания по преценка от ветеринаря. Има вероятност и проблема да е вроден и сега да се "отключва" проявата му. Ще се радваме да ни държите в течение!

 12. 67.

  Здр.имам пясъчен фр.булдог на 6.г.Постпянно си чеши ушите и тръска глава.Март му сложийа 2 инжекции за гъбички.Промяна няма.Четери мес му слагахме капки Авокеит.Не дава да му пипат ушите.Трима лекари едва го удържат да капят капки.преди шест мес.Какво бихте ме посъветвали?

 13. 68.

  До 67. диана - Добре е да се направи отново ушна проба (предполагаме, че е правена щом са диагностицирани гъбички) за да се види докъде е стигнал проблема с гъбичките. При положение, че толкова време се лекува! Факт е, че гъбичните инфекции са доста упорити и изискват доста продължителна терапия.

 14. 69.

  Дано кучето се оправи ;-)

 15. 70.

  Здравейте!Мойто френчи е 4 месеца момиче много лош навик има когато сме навън непрестанно души и лапа каквото види .Какво трябва да направя за да я откажа от този навик?

 16. 71.

  До 70. дарина - предвид възрастта му не е учудващо, че се опита да си хапва каквото види. Съветваме Ви в този растежен период да го извеждате на каишка за да сте спокойни. Причини за този навик могат да бъдат лоша привичка или недостиг на витамини и минерали, които несъзнателно организма му се опитва да набави. Вероятно е лоша привичка, която с времето ще израсте.

 17. 72.

  Здравей те.Имам мъжки френски булдог на 5 години,проблема е че ме рьмжи когато искам да го гушна

 18. 73.

  До 72. - хм, от кога проявява това поведение? Има ли нещо необичайно около Вас, което сте променили наскоро?

 19. 74.

  имам френски булдог на 7 месеца от 1 седмица влачи задните си крака изпили ноктите си ходих на ветеринар сложи и инжекция и да давам калции не виждам промяна според вас на какво се дължи това и ще се оправи ли

 20. 75.

  До 74. наташа - причините могат да бъдат много! Добре е да се направи рентгенова снимка, която ще изключи или потвърди много диагнози! Не е нормално това влачене на крайниците на тази възраст!

Подобни статии

Шнауцер

Шнауцер

Синоними: Schnauzer Mittelschnauzer Разновидности: Сол и пипер, Pfeffer-Salz Черен, Schwa...

Мини Шнауцер

Мини Шнауцер

Синоними: Zwergschnauzer  - Шнауцер джудже Miniature Schnauzer – Миниатюрен шнауцер Schnauzer n...

Бразилска фила

Бразилска фила

Синоними: Fila Brasileiro - Фила Бразилейро Brazilian Mastiff - Бразилски мастиф Brasilian Mo...