Фландърско бувие

Фландърско бувие

Характер и поведение на Фландърско бувие

Характер на Фландърско бувиеПоведение на Фландърско бувиеВъпреки внушителните си размери Фландърското бувие е нежно и лоялно куче, което винаги би защитило своя стопанин. Макар и според някои да изглеждат плашещи, те са доста уравновесени кучета със спокоен характер, което ги прави много добри домашни любимци в семейна среда. Имат перфектната комбинация от качества - нито прекалено агресивни, нито прекалено срамежливи.

Необходимо е куче от тази порода да се социализира с децата още докато е малко. Кучето осъзнава, че децата са част от семейството и те стават приятели за цял живот.

Те са много любопитни по природа и поради това обичат да са сред децата, около които винаги е интересно. Когато са около тях, кучетата винаги гледат да се грижат за тях. Затова там, където е детето е много вероятно да откриете и Фландърското бувие.

Породата изисква по - опитни собственици, за да се предотвратят поведенчески проблеми. Ако не са обучени добре те могат да изразяват господстващо отношение към хората, независимо спокойният им характер.

Едно несоциализирано Фландърско бувие може да започне да изпитва страх и да създава проблеми, когато участва в нови ситуации, в които не се чувства комфортно.

Бувието обикновено се държи добре с други кучета, ако са отгледани заедно от малки. Някои кучета могат да проявят агресия и собствениците им трябва да им покажат категорично, че това е нежелано поведение.

За разлика от повечето породи кучета, Фландърското бувие съзрява малко по - бавно, както физически, така и умствено. Те трябва да навършат 2 - 3 години, за да се считат за напълно развити.

Препоръчани продукти

Подобни статии

Мейн Куун (Мейнска котка)

Мейн Куун (Мейнска котка)

Кое е общото между Хари Потър, Мария Антоанета и щата Мейн? - котката с американски произход  - Мейн...

Боксер

Боксер

Боксер - шампионът средна категория в света на работните кучета. Това куче е истински атлет. Кръсте...

Пекинез

Пекинез

Приличащо на малко лъвче, а според някои и на малка маймуна, тази древна порода е пазела будистките ...

Манкс

Манкс

Манксът прилича на много други котки, които повечето хора познават и обичат, но при тази котка нещо ...