🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Фландърско бувие

Фландърско бувие

Отглеждане и дресировка на Фландърско бувие

Отглеждане

Отглеждане на Фландърско бувиеЗа разлика от някои породи, които са отглеждани предимно да бъдат силни и агресивни, Фландарското бувие притежава усъвършенствани характеристики, като комплексен контрол, интелект и отговорност.

Трябва да започнете да социализирате Фландърското бувие от най - ранна възраст, за да се избегне това кучето да стане срамежливо, подозрително и прекалено пасивно с непознати, въпреки че породата естествено гледа да стои настрана от непознати.

Фландърското бувие може да живее и навън, но се чувства най - добре, когато живее в къщата и от време на време навън. Те обичат общуването с хората и редовните физически упражнения. Обожават да бягат и могат да се разхождат с часове.

Грижи за козината

Грижи за козината на Фландърско бувиеТези кучета изискват ежеседмично сресване, за да се поддържа козината им в добър вид. Освен това козината трябва да се измива и почиства добре, приблизително на 4-5 седмици, ако искате кучето да има хубав вид и да го показвате по изложби.

Най - голямо внимание трябва да се обърне на поддръжката на главата, а именно - на брадата. За да бъде в добър вид се препоръчва разресването й ежедневно и подстригването й, когато е необходимо.

Дресировка

Обучение на Фландърско бувиеТова са ентусиазирани, отговорни, уравновесени и безстрашни кучета, отлични пазачи и помощници в полицията. Бързо усвояват и учат нови команди, но и лесно се отегчават. Поради тази причина обучението при тях трябва да става с по - малко повторения.

Изискват добре балансирани тренировки, които е добре да се провеждат сред природата. Без да бъдете груби трябва постоянно да показвате на кучето кой всъщност е шефа.

Дресировка на Фландърско бувиеФландърското бувие е много ловко куче. Ако са добре обучени те се подчиняват, действат по правилата, могат да проследяват и са добри пастирски кучета.

Пастирските им инстинкти и склонност към обучение могат да бъдат измерени с помощта на специални пастирски тестове.

Важно е да запомните, че обучението за послушание трябва да започне още докато са малки. Тяхното поведение зависи от способността на собственика ясно да показва какво иска от кучето и да има "господстващо" влияние над него.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...