Немски шпиц - среден

Немски шпиц - среден

Официален стандарт на Немски шпиц

Общ вид

Компактни и добре сложени кучета с почти квадратен контур. Стегната стойка и пухкава козина, която покрива цялото тяло.

Характеристики

Средния немски шпиц е интелигентно и активно куче. Неговата независимост и преданост към семейството са едни от основните характеристики на породата.

Темперамент

Щастливи, уравновесени, доверчиви, непоказващи признаци на нервност или агресия.

Тяло

Компактно и умерено късо. Гърдите са разположени дълбоко и не са много широки в предната си част. Тялото е добре заоблено и умерено прибрано в слабините.

Глава и череп

Средно голям широк череп, който когато се гледа отгоре се стеснява в клиновидна форма към носа. Погледната в профил муцуната му не е прекалено издължена в сравнение с пропорциите на главата.

Нос

Носът се среща в много цветове, като черен, бял, черно-бял. Може да бъде едноцветен или двуцветен. Не се допускат кучета с розов нос.

Цвят на очите

Очите са средно големи с овална форма, не много раздалечени едно от друго. Цветът им трябва да бъде тъмен.

Уши

Малки, триъгълни, изправени и разположени високо на главата.

Уста

Перфектно симетрична с пълна ножична захапка т.е. горните резци плътно припокриват долните и са разположени перпендикулярно на челюстите.

Шия

Изчистена, умерено къса и добре сложена спрямо раменете.

Предни крайници

Крайниците им са прави, добре балансирани и пропорционални спрямо тялото.

Задни крайници

Крайниците са умерено разположени и умерено широки отзад.

Лапи

Малки и заоблени, като на котка с добре разделени пръсти.

Опашка

Високо поставена, навита от основата и лежи над гърба.

Походка

Изправена, чиста и бодра походка с добър тласък.

Препоръчани продукти

Коментари за Официален стандарт на Немски шпиц

 1. 1.

  Немския среден шпиц може ли да плува

 2. 2.

  До 1. - може

 3. 3.

  Колко е теглото

 4. 4.

  До 3. - средно 8-13 килограма.

 5. 5.

  имам среден немски шпиц на 6месеца,вечер тежко диша и се дави нормално ли е през деня нищо няма

 6. 6.

  До 5. - доста необичайно състояние. Не е нормално да е неспокоен вечер и да се дави. Затова е добре да се прегледа от ветеринар. Нека се огледа добре гърлото! Има вероятност да има чуждо тяло, което вечер при успокояване на организма започва да го дразни!

 7. 7.

  На братовчетката на приятелката ми й купиха шпиц. Много е сладка, казва се Джеси. Още не съм я виждала лично, но скоро ще се случи. :)

 8. 8.

  имам среден шпиц на 8месеца ,но кожата му цялата стана все едно има пърхот,как да го премахна

 9. 9.

  До 8.7.04.2016 - има специални лечебни шампоани за себорея. Опитайте с тях.

 10. 10.

  Имам среден шпиц на 3години и той стана много агресивен а преди никога не е нападал хора какво да правя

 11. 11.

  До 10. - за поведението му вероятно има причина. Има вероятност да го прави от страх. Опитайте се да разберете причината за този страх, в резултат на който се проявява и тази необичайна агресия. Изпращаме Ви и линк с команди, които ще Ви бъдат от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

 12. 12.

  До 10 Аз лично мисля че кучето както др BauBau каза може да се страхува от нещо .Най добре го наблюдавайте дали лае нещо в помещението в което живее или лае определен човек.

 13. 13.

  А ако лае теб му покажи кой е шефа

 14. 14.

  Zdr imam nemski sreden spich koitoo dostaa si pohapvaa kato golqmo momche a e oshte na 9 meseca iskam da pitam vredni li sa kokalite te za negoo zashtoto chesto my davam meso kokali domashna hrana i otdelno negovata si?

 15. 15.

  До 14. Dida - съветваме Ви да изключите костите от менюто му или ако давате, то да бъде много рядко. От тях не само, че не набавя необходимите му витамини, но има и опасност от засядане на кост, което понякога води до доста проблеми. Ако давате месо, то не бива да бъде мазно! Добре е основната му храна да бъдат гранулите, съобразени с вида и възрастта му.

 16. 16.

  Здравейте! Може ли някой да ми каже,кога се изправят ушите на средния шпиц?Имам прекрасен чаровник,но ми се струва че ушичките са му прекалено клепнали за шпиц.След 7 дена ще стане на 2месеца

 17. 17.

  До 16. Мира - прекалено малък е за да правите заключения за положението на ушичките. Сега през растежния период ще се изправят и клепват вероятно през определени периоди, но до годинката ще заемат правилната си позиция. Кученцето е на възраст, на която е добре да включите калций по схема превантивно. Ветеринарният лекар ще Ви обясни повече :)

 18. 18.

  Здравейте! Имам персийска котка, която Септември навършва 3 години. От скоро в семейството ни се върти идеята за куче и мненията ни са коренно противоречиви - или че котката ще съжителства добре с кучето, или че пък въобще няма да се разбират. Нашето избранниче е именно кученце немски шпиц, което ще може да се събере с котката, когато навърши месец и половина (сега е на един месец). До тогава има време да обсъдим идеята, но искам да попитам и за вашето мнение. Котката ни е една от най-спокойните, с които сме се срещали въобще - никога не е посягала на човек, освен при игра, когато предпазливо показва ноктите си, а гласът й се чува веднъж седмично. Или накратко, тук съм, за да попитам дали е възможно съжителство между немски шпиц и котка, при това от когато кучето е още малко.

 19. 19.

  До 18. Аз - при положение, че кученцето е малко и котката не е агресивна едвал и ще имате проблем със съжителството им. Ако кучето беше голямо на възраст, тогава е по-вероятно съжителството им да бъде проблем.

Подобни статии

Див заек

Див заек

Лат. Lepus Europaeus Семейство Зайци Разред Зайцеподобни Малко са животните в нашата при­рода...

Абисинска котка

Абисинска котка

Абисинската котка е порода домашна котка с много отличителни белези по космената покривка. Има много...

Чау Чау (Чао Чао)

Чау Чау (Чао Чао)

Чау Чау е порода куче, произлизащо от Китай. Там то се нарича "Songshi Quan", което означава "пухкав...

Рекламирай в INSERT.BG