Немски шпиц - среден

Немски шпиц - среден

Отглеждане и дресировка на Немски шпиц

Отглеждане

Средният немски шпиц е интелигентно и игриво куче и е чудесно за семейна среда. То ще ви предупреждава с продължителен лай всеки път, когато непознат се доближава до къщата ви.

Това до някъде е добре, но все пак трябва да обучите кучето кога да спира да лае още в ранна възраст. Трябва да сте много търпеливи с тези кучета и да им измисляте интересни упражнения, чрез които да се учат на послушание и да тренират своето здраво тяло и остър ум.

Това са пъргави кучета, които имат нужда от ежедневни занимания и упражнения. Една дълга разходка, съчетана с енергична игра ще задоволи неговите нужди. Могат да живеят навън като дворни кучета, но са много социални и предпочитат семейната среда.

Грижи за козината

Двойната им козина има нужда и от своите грижи, а именно - редовно разресване, с което да се избегне нейното сплъстяване.

Дресировка

*Виж ТУК

1.0, 1 гласа
прегледи 9647

Препоръчани продукти

Коментари за Отглеждане и дресировка на Немски шпиц

 1. 1.

  Немския среден шпиц може ли да плува

 2. 2.

  До 1. - може

 3. 3.

  Колко е теглото

 4. 4.

  До 3. - средно 8-13 килограма.

 5. 5.

  имам среден немски шпиц на 6месеца,вечер тежко диша и се дави нормално ли е през деня нищо няма

 6. 6.

  До 5. - доста необичайно състояние. Не е нормално да е неспокоен вечер и да се дави. Затова е добре да се прегледа от ветеринар. Нека се огледа добре гърлото! Има вероятност да има чуждо тяло, което вечер при успокояване на организма започва да го дразни!

 7. 7.

  На братовчетката на приятелката ми й купиха шпиц. Много е сладка, казва се Джеси. Още не съм я виждала лично, но скоро ще се случи. :)

 8. 8.

  имам среден шпиц на 8месеца ,но кожата му цялата стана все едно има пърхот,как да го премахна

 9. 9.

  До 8.7.04.2016 - има специални лечебни шампоани за себорея. Опитайте с тях.

 10. 10.

  Имам среден шпиц на 3години и той стана много агресивен а преди никога не е нападал хора какво да правя

 11. 11.

  До 10. - за поведението му вероятно има причина. Има вероятност да го прави от страх. Опитайте се да разберете причината за този страх, в резултат на който се проявява и тази необичайна агресия. Изпращаме Ви и линк с команди, които ще Ви бъдат от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

 12. 12.

  До 10 Аз лично мисля че кучето както др BauBau каза може да се страхува от нещо .Най добре го наблюдавайте дали лае нещо в помещението в което живее или лае определен човек.

 13. 13.

  А ако лае теб му покажи кой е шефа

 14. 14.

  Zdr imam nemski sreden spich koitoo dostaa si pohapvaa kato golqmo momche a e oshte na 9 meseca iskam da pitam vredni li sa kokalite te za negoo zashtoto chesto my davam meso kokali domashna hrana i otdelno negovata si?

 15. 15.

  До 14. Dida - съветваме Ви да изключите костите от менюто му или ако давате, то да бъде много рядко. От тях не само, че не набавя необходимите му витамини, но има и опасност от засядане на кост, което понякога води до доста проблеми. Ако давате месо, то не бива да бъде мазно! Добре е основната му храна да бъдат гранулите, съобразени с вида и възрастта му.

 16. 16.

  Здравейте! Може ли някой да ми каже,кога се изправят ушите на средния шпиц?Имам прекрасен чаровник,но ми се струва че ушичките са му прекалено клепнали за шпиц.След 7 дена ще стане на 2месеца

 17. 17.

  До 16. Мира - прекалено малък е за да правите заключения за положението на ушичките. Сега през растежния период ще се изправят и клепват вероятно през определени периоди, но до годинката ще заемат правилната си позиция. Кученцето е на възраст, на която е добре да включите калций по схема превантивно. Ветеринарният лекар ще Ви обясни повече :)

 18. 18.

  Здравейте! Имам персийска котка, която Септември навършва 3 години. От скоро в семейството ни се върти идеята за куче и мненията ни са коренно противоречиви - или че котката ще съжителства добре с кучето, или че пък въобще няма да се разбират. Нашето избранниче е именно кученце немски шпиц, което ще може да се събере с котката, когато навърши месец и половина (сега е на един месец). До тогава има време да обсъдим идеята, но искам да попитам и за вашето мнение. Котката ни е една от най-спокойните, с които сме се срещали въобще - никога не е посягала на човек, освен при игра, когато предпазливо показва ноктите си, а гласът й се чува веднъж седмично. Или накратко, тук съм, за да попитам дали е възможно съжителство между немски шпиц и котка, при това от когато кучето е още малко.

 19. 19.

  До 18. Аз - при положение, че кученцето е малко и котката не е агресивна едвал и ще имате проблем със съжителството им. Ако кучето беше голямо на възраст, тогава е по-вероятно съжителството им да бъде проблем.

Подобни статии

Афенпинчер

Афенпинчер

Афенпинчерът е малък, доста космат териер, приличащ по своя външен вид на плюшена играчка. Неговата ...

Савана

Савана

Саваната е най – голямата домашна котка и е достойна за уважение. Отличаващи се със своя царствен ви...

Салуки (Персийска хрътка)

Салуки (Персийска хрътка)

Великият владетел на пустинята – това е Салукито. Създадени да са бързи, още са господари на пустиня...

Рекламирай в INSERT.BG