Немски шпиц - среден

Немски шпиц - среден

Външен вид на Немски шпиц

Космена покривка

Като една от разновидностите на Немският шпиц, Средният немски шпиц на външен вид прилича много на останалите по размери кучета от тази порода. Козината е пухкава и гъста, отличаваща се с дълъг външен косъм и мек подкосъм.

Окраска

Обикновено се среща с плътни цветове, но и по - семплото оцветяване също е приемливо. Във Великобритания и Австралия се приемат всички цветни разновидности на кучетата, докато в Германия и останалите страни, където се спазват стандартите на FCI за чистокръвни се смятат само едноцветните и шарените кучета.

Едноцветните кучета с цветни петна по крайниците, гърдите или върха на опашката не се приемат. Козината при Средният немски шпиц може да бъде черна, бяла, кафява, синьо-сива и всякакви разновидности на кремаво и оранжево.

Очи и Нос

Носната гъба на средния немски шпиц може да бъде в различен цвят, а очите им трябва да бъдат тъмни.

Препоръчани продукти

Коментари за Външен вид на Немски шпиц

 1. 1.

  Немския среден шпиц може ли да плува

 2. 2.

  До 1. - може

 3. 3.

  Колко е теглото

 4. 4.

  До 3. - средно 8-13 килограма.

 5. 5.

  имам среден немски шпиц на 6месеца,вечер тежко диша и се дави нормално ли е през деня нищо няма

 6. 6.

  До 5. - доста необичайно състояние. Не е нормално да е неспокоен вечер и да се дави. Затова е добре да се прегледа от ветеринар. Нека се огледа добре гърлото! Има вероятност да има чуждо тяло, което вечер при успокояване на организма започва да го дразни!

 7. 7.

  На братовчетката на приятелката ми й купиха шпиц. Много е сладка, казва се Джеси. Още не съм я виждала лично, но скоро ще се случи. :)

 8. 8.

  имам среден шпиц на 8месеца ,но кожата му цялата стана все едно има пърхот,как да го премахна

 9. 9.

  До 8.7.04.2016 - има специални лечебни шампоани за себорея. Опитайте с тях.

 10. 10.

  Имам среден шпиц на 3години и той стана много агресивен а преди никога не е нападал хора какво да правя

 11. 11.

  До 10. - за поведението му вероятно има причина. Има вероятност да го прави от страх. Опитайте се да разберете причината за този страх, в резултат на който се проявява и тази необичайна агресия. Изпращаме Ви и линк с команди, които ще Ви бъдат от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

 12. 12.

  До 10 Аз лично мисля че кучето както др BauBau каза може да се страхува от нещо .Най добре го наблюдавайте дали лае нещо в помещението в което живее или лае определен човек.

 13. 13.

  А ако лае теб му покажи кой е шефа

 14. 14.

  Zdr imam nemski sreden spich koitoo dostaa si pohapvaa kato golqmo momche a e oshte na 9 meseca iskam da pitam vredni li sa kokalite te za negoo zashtoto chesto my davam meso kokali domashna hrana i otdelno negovata si?

 15. 15.

  До 14. Dida - съветваме Ви да изключите костите от менюто му или ако давате, то да бъде много рядко. От тях не само, че не набавя необходимите му витамини, но има и опасност от засядане на кост, което понякога води до доста проблеми. Ако давате месо, то не бива да бъде мазно! Добре е основната му храна да бъдат гранулите, съобразени с вида и възрастта му.

 16. 16.

  Здравейте! Може ли някой да ми каже,кога се изправят ушите на средния шпиц?Имам прекрасен чаровник,но ми се струва че ушичките са му прекалено клепнали за шпиц.След 7 дена ще стане на 2месеца

 17. 17.

  До 16. Мира - прекалено малък е за да правите заключения за положението на ушичките. Сега през растежния период ще се изправят и клепват вероятно през определени периоди, но до годинката ще заемат правилната си позиция. Кученцето е на възраст, на която е добре да включите калций по схема превантивно. Ветеринарният лекар ще Ви обясни повече :)

 18. 18.

  Здравейте! Имам персийска котка, която Септември навършва 3 години. От скоро в семейството ни се върти идеята за куче и мненията ни са коренно противоречиви - или че котката ще съжителства добре с кучето, или че пък въобще няма да се разбират. Нашето избранниче е именно кученце немски шпиц, което ще може да се събере с котката, когато навърши месец и половина (сега е на един месец). До тогава има време да обсъдим идеята, но искам да попитам и за вашето мнение. Котката ни е една от най-спокойните, с които сме се срещали въобще - никога не е посягала на човек, освен при игра, когато предпазливо показва ноктите си, а гласът й се чува веднъж седмично. Или накратко, тук съм, за да попитам дали е възможно съжителство между немски шпиц и котка, при това от когато кучето е още малко.

 19. 19.

  До 18. Аз - при положение, че кученцето е малко и котката не е агресивна едвал и ще имате проблем със съжителството им. Ако кучето беше голямо на възраст, тогава е по-вероятно съжителството им да бъде проблем.

Подобни статии

Шарпланинец

Шарпланинец

Синоними: Jugoslavenski ovcarski pas – Sarplaninac Yugoslav Sheepdog - Югославска овчарка Jugos...

Шелти

Шелти

Синоними: Shetland Sheepdog – Шетландска овчарка Sheltie Shetland Schäferhund Berger des She...

Рекламирай в INSERT.BG