🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Сиамска котка

Сиамска котка

Отглеждане и обучение на Сиамска котка

Отглеждане

Отглеждане на Сиамска коткаКак се гледа Сиамска коткаТези котки са чудесни за семейства, но не очаквайте да пазят тишина. Доста са шумни и ако не понасяте много мяукане, не си вземайте Сиамка.

Тъй като мяукат много, често пъти будят хората сутрин, за да ги нахранят. Не са редки случаите и, в които мяукат просто защото искат внимание.

Понякога имат учудващо и дори омагосьосващо държание. Силно се привързват към своите стопани въпреки страшно независимият си нрав понякога.

Има твърдения, че се привързват така както се привъзрзват и кучетата, което ги отличава от доста породи котки, чиято привързаност е основно към дома.

Обичат да бъдат сред хората и се смята, че приличат страшно много на стопаните си и според някои отговарят напълно на известният израз "Какъвто стопанина, такова и животното". До колко това е така само един собственик на Сиамка би могъл да потвърди.

Грижи за козината

Сиамската котка има къса космена покривка и поддръжката й е доста лесна за разлика от дългокосместите породи, които изискват всекидневни грижи.

Не се налага всекидневно разресване на козината, тъй като тя е къса и се поддържа сравнително лесно.

Обучение

Обучение на Сиамска коткаАко си вземате Сиамка трябва да се постараете да я обучите. Не подхождайте дръзко и не бъдете нервни към нея, защото тя ще усети това. Колкото по - отрано се започне толкова по - лесно и по - бързо котката ще свикне с Вас и Вашите команди.

В някои случаи обучението на котка от тази порода може да не е никак лесно, тъй като това са изключително независими котки.

Дресировката им изисква огромно търпение. Трябва да се знае, че тези котки отказват да действат на каквато и да е команда, когато са под натиск.

Смята се, че Сиамските котки приличат на кучетата относно тяхната дресировка - могат да се научат да се премятат по команда, да откриват и донасят предмети, както и да се движат на повод с каишка при разходка.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

9. Мира
Имах на 7 години сиямец но се разболя и умря много го обичах немога да го забравя беше част от семейството ми ????????????
8. биболина
Моят котарак е сиамец. На 18 години и десет месеца е в момента.От старост започнаха да му падат зъбите и мина на мека храна.Има и лек проблем със ставите трудно скача на дивана.Започна и много време да спи.
7. Veronika
My cat is...wow...
6.
moqta kotka e siqmska i e mnogo igriva. tq e na 1 mesec i dori q nay4ix da mi dava pet
5. Никол17
Красавица
4. д-р БауБау
До 3. Анонимен - ако котето се гледа в затворено помещение и няма контакт с външната среда - 2 пъти годишно е достатъчно.
3. Анонимен
imam edin vapros pres kolko vreme se kapi siamskoto kote
2. Анонимен
Моятя катка есиямка
1. Анонимен
НАЙ КРАСИВАТА КОТКА НА СВЕТА.....МНОГО Я ОБИЧАМ........
Виж още отзиви
Коментирай
loading...