Сиамска котка

Сиамска котка

Исторически данни, митове и легенди за Сиамска котка

Произход на Сиамската коткаИстория на Сиамската коткаРазвъдени са като аристократични котки в днешен Тайланд, в миналото - Сиам. В древен Сиам Сиамската котка е била смятана за свещена. Можели са да я притежават само будистките монаси и кралските особи.

През 18 век сиамските крале са започнали да подаряват котките на висши европейски сановници. Останалият свят бил запленен от тази великолепна порода и разпространението й продължава. Постепенно се пренасят в Европа и Северна Америка, където добиват голяма популярност.

Извън тяхната прародина и след интензивни селекции е създаден и видът на съвременната сиамска порода, която по редица признаци доста се отличава от старата порода, която днес е позната като Тайска котка.

Легенди ...

Легенди за Сиамската коткаСпоред една от легендите Сиамските котки са се отглеждали в Сиам с цел да охраняват дворците. Когато някой се е опитвал да проникне в тях, котките безстрашно скачали върху него и са впивали ноктите си в злосторника, пронизително мяукали, благодарение, на което стражата идвала незабавно.

5.0, 2 гласа
прегледи 4632

Препоръчани продукти

Коментари за Исторически данни, митове и легенди за Сиамска котка

 1. 1.

  НАЙ КРАСИВАТА КОТКА НА СВЕТА.....МНОГО Я ОБИЧАМ........

 2. 2.

  Моятя катка есиямка

 3. 3.

  imam edin vapros pres kolko vreme se kapi siamskoto kote

 4. 4.

  До 3. Анонимен - ако котето се гледа в затворено помещение и няма контакт с външната среда - 2 пъти годишно е достатъчно.

 5. 5.

  Красавица

 6. 6.

  moqta kotka e siqmska i e mnogo igriva. tq e na 1 mesec i dori q nay4ix da mi dava pet

 7. 7.

  My cat is...wow...

 8. 8.

  Моят котарак е сиамец. На 18 години и десет месеца е в момента.От старост започнаха да му падат зъбите и мина на мека храна.Има и лек проблем със ставите трудно скача на дивана.Започна и много време да спи.

 9. 9.

  Имах на 7 години сиямец но се разболя и умря много го обичах немога да го забравя беше част от семейството ми ????????????

Подобни статии

Чау Чау (Чао Чао)

Чау Чау (Чао Чао)

Чау Чау е порода куче, произлизащо от Китай. Там то се нарича "Songshi Quan", което означава "пухкав...