🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Сиамска котка

Сиамска котка

Интересни факти за Сиамска котка

  • Сиамски котетаФакти за Сиамската коткаВсички сиамски котки се раждат бели
  • Козината на Сиамските котки потъмнява с напредване на възрастта
  • Днес Сиамската котка заема 5-то място по разпространение сред всички породи
  • Според вярвания сънуването на Сиамска котка означава, че ти предстои предателство от много добър приятел или колега
  • 1892 г. - създаване на първият стандарт на породата, Великобритания
  • 1901 г. - организиране на клуб на любителите на Сиамски котки и осъвременяване на стандарта
  • От 1924 г. в Лондон ежегодно се провежда специализирана изложба само за Сиамски котки
  • През нощта очите на Сиамските котки не излъчват зелена светлина, както е при котките от другите породи. Сиамските очи излъчват червеникава отразена светлина, което е доказано чрез направени цветни снимки.

Този факт се дължи на състава на ириса в техните очите, където липсва веществото "тапетум нигрум", придаващо на очите на котките от другите породи жълтеникав и кехлибарен оттенък през деня и отразяването на светлината в зелено сияние през нощта

Сиамските котки като звезди...

Грирогий ПоповичУмения на Сиамските коткиВ Лас Вегас две Сиамки са звездите в една от най - популярните шоупрограми. Григорий Попович (дресьор на котки) е споделил: "Сиамките са звездите в моето шоу. Те са много изразени личности".

Попович е четвърто поколение руски цирков артист. Заедно с дъщеря си Анастасия, Григорий прави нещо изключително - дресира котки. Той споделя, че се е опитал да тренира котките по методите за кучетата, но не се е получило, тъй като за разлика от тях, котките (и особено Сиамките) са страшно независими.

При младите котки Анастасия и Григорий използват естествените им заложби. Един номер например показва невероятната им способност да падат почти винаги на краката си.

За Григорий и дъщеря му, котките са част от тяхното семейство. Не са само първа, втора и т.н. Имат си имена, свързани с характерите им. За тях те споделят: "На манежа те са изпълнители също като нас".

От началото на шоуто си Григорий е използвал само изоставени животни от приюти. Той е бил страшно изненадан колко много котки има в приютите на Лас Вегас. На този етап всичките котки на Попович са от приюти и броят им е над 30. Заедно с дъщеря си редовно посещават местният приют и търсят "поредната звезда" за своето шоу.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

9. Мира
Имах на 7 години сиямец но се разболя и умря много го обичах немога да го забравя беше част от семейството ми ????????????
8. биболина
Моят котарак е сиамец. На 18 години и десет месеца е в момента.От старост започнаха да му падат зъбите и мина на мека храна.Има и лек проблем със ставите трудно скача на дивана.Започна и много време да спи.
7. Veronika
My cat is...wow...
6.
moqta kotka e siqmska i e mnogo igriva. tq e na 1 mesec i dori q nay4ix da mi dava pet
5. Никол17
Красавица
4. д-р БауБау
До 3. Анонимен - ако котето се гледа в затворено помещение и няма контакт с външната среда - 2 пъти годишно е достатъчно.
3. Анонимен
imam edin vapros pres kolko vreme se kapi siamskoto kote
2. Анонимен
Моятя катка есиямка
1. Анонимен
НАЙ КРАСИВАТА КОТКА НА СВЕТА.....МНОГО Я ОБИЧАМ........
Виж още отзиви
Коментирай
loading...