🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Светулка

Светулка

Хранене и размножаване при Светулка

Хранене

Какво яде светулкатаЗа разлика от по - голямата част от насекомите, светулките са от полезните хищни насекоми, които унищожават доста вредители.

За най - хищни се смятат ларвите им, които нападат основно сухоземни охлюви, а също и гъсеници и червеи с меко тяло. Хранят се с най - различни безгръбначни пълзящи животни.

Размножаване 

Размножаването при тези насекоми става като женските снасят яйцата си върху някой мъх или в основата на тревните туфи. Ларвите се превръщат в същински светулки чак след 3 години.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

19. vasil

Ядат от на брат ми храната, дерт няма.

18. Галя
Извинявам се за въпроса си! Намерих „отговор“ в текста. Явно бях пропуснала мястото където се обяснява. ;) Благодаря за блога с тази тема! Научих нещо, за мен ново! Поздрави за авторите! Що се отнася до правописа г-жа Теодора и паузата след запетайката е част от правилата за правопис!
17. Галя
А с какво се хранят светулките?
16.
Тези факти за светулките са много интересни
15. krisi
това ми помогна за домашната
14. Теодора
Чичко Веселин, не се учудвайте! И аз съм възмутена от правописа на децата, по - лошото е,че подобни грешки виждаме и по телевизията,направени от лингвисти и журналисти. ;(
13. Чичко Веселин...
Дечица..., попаднах случайно тук. Статията наистина е полезна и изчерпателна. Поздрави за авторите. Леко съм възмутен и силно притеснен, че всички коментари са написани на латиница... Дечица!!! Предполагам, че освен "човек и природа" имате часове и по Български език и Литература... Моля ви не подценявайте род и родина. Някога ще ме разберете, но се надявам да не е твърде късно. Ще оставя правописа ви без коментар, защото няма да съм обективен при наличието на тези латински букви. И накрая, надявам се да да не ме намразите. Казвам всичко това за ваше добро. Дано сте ме разбрали правилно.
12.
tazi infornacia mnogo mi pomogna po 4ovek i pririda zaradi tazi infornacia az se prebrah sas 6 blagodarq vi mnogo
11. Vihra Ivanova Siderova - 4 ''a'' kl.
Mnogo dobra informaciq za svetulkata. Imahme doma6na po 4ovek i priroda da napi6em interesni fakti za neq. Az prepisah nqkoi ne6ta ot tozi sait. Mnogo blagodarq! :)
10. anonimen
blagodarya za informatsiyata
9. aleks
mnogo
8. hristiqn
blagodarq za informatsiqta
7. jivka
interesno i spolo4livo
6. Анонимен
мерси мн за инфото трябва ми за презентация по биология :) !
5. Vikiie
Informaciqta mi pomogna za proekta po cowek i priroda ...!!.. Mersi mnogo !
4. Анонимен
Благодаря за изчерпателната информация.Много благодря! Аз съм Теди от 41 ОУ Св.П.Евтимий. 4а клас
3. az nqma da si kaja imeto no samo da vi kaja che su
tazi informaciq mnogo mi pomogna po chavek i priroda za6toto trqbva da namerim interesni fakti za tqh :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
2. д-р БауБау
Засега точна възраст, до която достигат не можем да кажем.
1. Светла Светулката :)
А колко време живеят?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...