🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Савана

Савана

Физическа характеристика на Савана

Размери и тегло

Саваните са доста едри по размери и приличат на диви котки. На ръст са колкото средно голямо куче. Килограмите им варират от 7 до 13,6 кг (14кг).

В резултат на различните генетични фактори, в едно котило на Савана може да има доста големи различия в размерите на малките Савани. Според развъдчици, има хибриди Савана от Ф1, които са достигнали тегло от 17 до 19 кг. Такива различия, които се срещат при породата, са типична характеристика и за Сервала.

Тяло

Имат голямо и стройно тяло, което прави впечатление дори на пръв поглед. Крайниците им са дълги, с малки лапи с дълги и остри нокти. Тези особености се дължат на сервалските гени. Шията им е дълга и замускулена.

Глава

Спрямо тялото, главата е относително по – малка. Има черни линии, които слизат от ъгълчетата на очите до мустаците – "сълзите на Саваната ги наследява с гените на дивата котка в родословието си.

Очи

Очите са овални и са леко притворени, което ги предпазва от пряката слънчева светлина.

Уши

Големите им уши са като радари. Те се въртят на 180 градуса и засичат плячката. В горната част на ушите имат петна, наподобяващи очи, което е още една прилика със Сервала.

Опашка

По размери опашката е сравнително къса.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. Никол17
Прилича на мини рис.
1. Анонимен
Da ima edno momche na 4 meseca v sofia
Виж още отзиви
Коментирай
loading...