🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Афенпинчер

Афенпинчер

Исторически данни, митове и легенди за Афенпинчер

История на АфенпинчераАфенпинчер в миналотопинчер".

В началото се е смятало, че Афенпинчерът и Цвергпинчера са 2 разновидности на една порода с различие само в структурата на козината. Това е продължило до Берлинската киноложка изложба през 1896 г. От тогава породата е обособена като самостоятелна.

Картини с афенпинчерДревният й произход се потвърждава от картините на нидерландският художник Ян Ван Ейк (1390 – 1441г.) и на германския живописец Албрехт Дюрер (1471 – 1528г.), в които се откриват идеални нейни образци.

Като предци на породата се приемат дребните твърдокосмести териери от 17 век. Кучетата от породата Афенпинчер са били известни още от около 1600 г., но те са били малко по - големи от съвременните си роднини, около 12-13 инча (30-32 см).

Според едни специалисти породата произхожда от Брюкселският грифон, а според други е обратното. Има и трето мнение, че породата има общ произход с Цвергпинчера.

В края на миналия век и началото на 20 век интересът към породата намалява поради оприличаването й с Цвергпинчера или с Цвергшнауцера.

Благодарение на упоритостта на германски кинолози, които в продължение на 30 години са успели да я стабилизират и да премахнат всички нежелани качества, бил постигнат чисто черен цвят на окраската.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2.
Този сайт е много добър
1. Анонимен
yo tengo y soy ecuador
Виж още отзиви
Коментирай
loading...