Ротвайлер

Ротвайлер

Външен вид на Ротвайлер

Космена покривка

Козината при РотвайлерОкраска на козината при РотвайлерРотвайлерът има гъста, дебела и средно дълга (до къса) космена покривка. Космите са твърди и груби и прилягат плътно по тялото. Има развит подкосъм, който не трябва да прозира през покривните косми.

Ако кучето се отглежда при по – ниски температури се развива по – плътно подкосмие, което предпазва от студ и влага. На задните крайници космената покривка е малко по – дълга.

Окраска

Веднага се познава по окраската. Тя няма вариации – устните им винаги са черни, както и козината им.

Към черната окраска има рязко разграничени рисунъци с червено – кафяв цвят. Те са по предната част на шията и гърдите, долната част на муцуната, над очите (веждите) и по крайниците.

Очи и Нос

Очите са тъмнокафяви на цвят, а веждите им са кръгли и кафяви. Носната гъба е черна.

Коментари за Външен вид на Ротвайлер

 1. 123.

  До 122. vladislav - съветваме Ви да смените мъжкия! Уверете се, че я пускате в подходящият момент и наблюдавайте за заклещването им! Ако и този път не се получи е хубаво да се консултирате с ветеринарен лекар-специалист по акушерство и гинекология за преглед и евентуално изследване.

 2. 124.

  Търся малък мъжки, къде мога да намеря?

 3. 125.

  До 124. Тодор Тодоров - съветваме Ви да пуснете обява в нашата секция, където вероятността да се види е много по-голяма.

 4. 126.

  Здравейте ! Имам крастоска между ротвайлер и немска овчарка - стопанинът ме подлъга но както и да е имате ли някаква придстава коклко трябва да тежи едно такова куче - женска на 10 месеца ?

 5. 127.

  До 126. иглика - тъй като все още кученцето е в период на растеж е хубаво да правите заключителен извод за килограмите след навършване поне на 12 месеца. За немска овчарка по стандарт на FCI килограмите са 30 - 40 кг (мъжки), 22 - 32 кг (женски); за ротвайлер - 35 - 50 кг (при женските са в долна граница, а при мъжките - в горна).

 6. 128.

  Здравейте, имаме ротвайлерка на година и половина, от около две седмици се появи бяло плътно очертание около дясното око, което май започна да се влошава повече, мазахме с гентамицин, но не се повлиява, предстои във вторник да я заведем на ветиринар, но сме много обезпокоени, бихте ли споделили какво може да е? Благодаря предварително

 7. 129.

  До 128. Анонимен - по начина, по който сте написали се разбира, че очертанието не е в самото око?! Това, което бихме Ви посъветвали е сега да спрете мазането с гентамицин и мястото да не се третира поне 3 дни за да може да се вземе проба и да се направи натривка за по-точна диагностика. Ако около оченцето има и леко обезкосмяване и зачервяване на самата кожа бихме посъветвали да се изследва за Демодекоза (за всеки случай).

 8. 130.

  Благодаря Ви за отговора, заведохме я още в събота, взехме проба, оказа се точно Демодекоза, започнахме лечение, дано се възстанови по-бързо, хубав ден

 9. 131.

  До 130. Анонимен - с подходящо лечение изходът от Демодекоза е благоприятен и обикновено няма последствие :) Успех с лечението.

 10. 132.

  Interesuvame kade moga da proverq kolko trqbva da teji i kakav trqbva da e razmera, na malkite kuchenca, vav vsqka vazdrast?

 11. 133.

  До 132. Independant Combat Unit - за момента имаме данни за размера на кучетата от тази порода само в зряла възраст. Ще се опитаме в най-скоро време да разбработим таблици и за размерите по месеци.

 12. 134.

  Zdraveite, imam rotvailerche na 2 mecesa sled 2ta vaksina samo spi i nqma jelanie za nishto..normalno li e tova??!

 13. 135.

  Hristo. Imame zenska na 3 meseca i tezi 10 kg. Maikata e visoka kato mazko kuche. Malkata razte na visochina i e po slaba kato doberman. Predpolagam e normalno!

 14. 136.

  Ima strashen apetit i vapreki tova razte po slaba i visoka.

 15. 137.

  Имам женски Ротвайлер от 3 години, но ми харесва това, че със всеки става приятел ! Хора си влизат в къщи, а тя изобщо не реагира! Може да прави " здравей" с двата крака, ляга зада й сложа инжекция без да се противи и др. Проблема ми е изобщо не лае по чужди хора. Разхожда се свободно в двора. Какво мога да направя??

 16. 138.

  До 134. hristova - да нормално е. След ваксинация вдигат и лека температура, която отшумява до ден, максимум два. Не се притеснявайте.

 17. 139.

  До 135, 136. Анонимен - Не се притеснявайте. Всеки екземпляр расте с различо темпо. Няма как отсега да правите изводи. Обикновено става редуване - или израстват повече на височина и после обратно или наддават първо на килограми и след това се издължават. Изчакайте развитието да приключи и тогава може да заключим и за нормалното тегло и височина.

 18. 140.

  До 137. Желязко Димов -това поведение се дължи на изпуснато обучение като малка. Ще Ви изпратим линк с команди, които може да приложите, но имайте предвид, че ще е нужно доста време за тяхното усвояване, предвид възрастта, на която се намира.
  http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

 19. 141.

  Малката ротвайлерка е на почти 4 месеца. Кои са първите навици и команди които трябва да възпитаме и какъв да бъде стимула? Към момента отговаря на команда седни и подава лапичка. Очевидно са доста интелигентна порода!

 20. 142.

  До 141. Христо Лазаров - справили сте се с основните команди, за което Ви поздравяваме. Изпращаме Ви линк с команди, от които да си изберете :)
  http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

Подобни статии

Делфин

Делфин

Делфините са едни от най - умни­те животни на нашата планета, по - съобразителни и интелигентни даже...

Тупая

Тупая

Що за бозайник е Тупая? Това ли е най - примитивната маймуна? Нейните външни белези могат да я опри...

Тюлен

Тюлен

Често в народните приказки и пове­рия на крайморските народи се говори за морски царици. Източник на...

Начало » Енциклопедия » Класификация » Куче, Дома... » Пинчери и ... » Ротвайлер » Външен вид на Ротвайлер

Рекламирай в INSERT.BG