Ротвайлер

Ротвайлер

Външен вид на Ротвайлер

Космена покривка

Козината при РотвайлерОкраска на козината при РотвайлерРотвайлерът има гъста, дебела и средно дълга (до къса) космена покривка. Космите са твърди и груби и прилягат плътно по тялото. Има развит подкосъм, който не трябва да прозира през покривните косми.

Ако кучето се отглежда при по – ниски температури се развива по – плътно подкосмие, което предпазва от студ и влага. На задните крайници космената покривка е малко по – дълга.

Окраска

Веднага се познава по окраската. Тя няма вариации – устните им винаги са черни, както и козината им.

Към черната окраска има рязко разграничени рисунъци с червено – кафяв цвят. Те са по предната част на шията и гърдите, долната част на муцуната, над очите (веждите) и по крайниците.

Очи и Нос

Очите са тъмнокафяви на цвят, а веждите им са кръгли и кафяви. Носната гъба е черна.

Коментари за Външен вид на Ротвайлер

 1. 145.

  Ротваилерката ми влезе в шести месец. Кажете ми като съзнавам че е твърде индивидуално, какви са оптималните височина и килограми за тази възраст? Смятам че кучето е с добро потекло тъй като е взето от приятел, който се занимава от години само с тази порода и отглежда кучета с комерсиална/едновременно хоби/ цел.

 2. 146.

  Имам опасения че женската е малко ниска на този етап/6 месеца/, а същевременно родителите и са доста високи и едри за породата. Майката е почти като мъжки!

 3. 147.

  Здравейте, отдавна искам да си взема Ротвайлер, но намирането на екземпляри с прилично родословие е много трудно или много скъпо. Сега съвсем случайно ми попадна предложение за мъжко куче на 7 месеца. Стопаните му ще напускат къщата, в която живеят и го подаряват, защото няма да могат да се грижат за него. Бихте ли ме посъветвали дали на такава възраст е подходящо да "осиновявя" кучето? Искам да го възпитам спрямо режима в нашето семейство и се притеснявам, че то най-вероятно вече има някакви изградени навици. Ще се адаптира ли лесно на такава възраст и няма ли да страда за предишните си стопани?

 4. 148.

  Здравейте!
  Моята ротвайлерка е на 1 и 5 месеца и тежи 36кг. Много уравновесена е и лесно се справих с дресировката и, но не издържа на дълга разходка и леко занаят на дясно като се преумори. Според нашият ветеринар е със здрави и прави кости, но според мен това забавяне на дясно не е нормално. Съвет

 5. 149.

  Здравейте, имам ротвайлер, който ми е втори. Първият почина от старост на 12 години. Вече е на 9 месеца, но е много злояд. Почти не се храни, въпреки че знам как да го гледам. Като го сравнявам с предния, който и тенджерата щеше да изяде. Иначе не е слаб, но пак повтарям - не му се яде. Готвя му и му купувам от скъпите сухи храни. Много труден на ядене. Иначе е здрав и послушен. Лекаря казва -"ще се отпуши" но кога - това е ротвайлер - трябва да е масивен, а не някаква хрътка. Дайте съвет какво да правя.

 6. 150.

  До 147 - Взимай го. На тази възраст все оше са в процес на изграждане на характера. При условие: 1. Да живееш в къща с двор. 2. Да не го държиш вързан - ще се озлоби. 3. Да го обичаш - искрено..

 7. 151.

  До 145. Христо Лазаров - оптималното тегло, което се дава за женските екземпляри на тази възраст е 30 кг.

 8. 152.

  До 146. Христо Лазаров - не се притеснявайте за височината, има още време до завършване на своето развитие!

 9. 153.

  До 147. Венелин - разбира се, че ще страда в началото, но има шанс да се адаптира, да. Не се притеснявайте! Хубаво е преди да го вземете да разберете подробно точно какви са били досегашните му навици за да може максимално да се доближите до тях, когато го вземете.

 10. 154.

  До 148. Крис Захариева - бихте могли да потърсите и друго мнение и направа на рентгенова снимка по преценка на ветеринаря.

 11. 155.

  А има ли вариант да е аналната жлеза?

 12. 156.

  До 149. High - ако теглото му е в нормата няма от какво да се притеснявате. Може да вкючите витамини към дневната му дажба, но се консултирайте преди това с вет. си лекар.

 13. 157.

  Не по тежичка е. А витамини и минерали и давам. Сега е подложена на диета от нашия ветеринар и на по-дълги разходки. Но видимо си земята дупарата. Явно ще се наложи да се консултирам и с друг ветеринар.

 14. 158.

  До 157. Крис Захариева - да, определено е добре да се потърсят поне няколко мнения. Успех!

 15. 159.

  До 155. Крис Захариева - има вероятност. Най-честите симптоми при възпаление и събиране на секрет е непостоянна куцота, дискомфорт, а понякога и сърбеж в тази област. Възможно е и опадване на космената покривка в бластта около опашката и аналната област.

 16. 160.

  Тя е с наведена глава на една страна не е хванала рак и няма никакви неща в ушите какво мога да направя, за да е добре?

 17. 161.

  До 160. Иванина Христова - заведете кучето на ветеринар!

 18. 162.

  Моето куче е на две години и не се разгонва какво да направя.

 19. 163.

  До 162. Георги - консултирайте се с ветеринар!

 20. 164.

  Mnogo bolesti na shte go imam

Подобни статии

Светулка

Светулка

Всеки един от нас, съзнателно или не, е виждал тези малки и необикновени същества - светулките, проб...

Санбернар

Санбернар

Санбернарът ... смело и величествено куче, известно по цял свят с героизма си. Едва ли има човек, ко...

Мини хъски

Мини хъски

Мини хъски?! Да, това наистина е порода, една от най - новите в САЩ. Породата е подходяща за всички ...

Тайска котка

Тайска котка

Тайската котка е одомашнена порода котки, която произхожда от Сиам (днешен Тайланд). Тя е родствени...

Рекламирай в INSERT.BG