Ротвайлер

Ротвайлер

Външен вид на Ротвайлер

Космена покривка

Козината при РотвайлерОкраска на козината при РотвайлерРотвайлерът има гъста, дебела и средно дълга (до къса) космена покривка. Космите са твърди и груби и прилягат плътно по тялото. Има развит подкосъм, който не трябва да прозира през покривните косми.

Ако кучето се отглежда при по – ниски температури се развива по – плътно подкосмие, което предпазва от студ и влага. На задните крайници космената покривка е малко по – дълга.

Окраска

Веднага се познава по окраската. Тя няма вариации – устните им винаги са черни, както и козината им.

Към черната окраска има рязко разграничени рисунъци с червено – кафяв цвят. Те са по предната част на шията и гърдите, долната част на муцуната, над очите (веждите) и по крайниците.

Очи и Нос

Очите са тъмнокафяви на цвят, а веждите им са кръгли и кафяви. Носната гъба е черна.

5.0, 1 гласа
прегледи 13659

Препоръчани продукти

Коментари за Външен вид на Ротвайлер

 1. 153.

  До 147. Венелин - разбира се, че ще страда в началото, но има шанс да се адаптира, да. Не се притеснявайте! Хубаво е преди да го вземете да разберете подробно точно какви са били досегашните му навици за да може максимално да се доближите до тях, когато го вземете.

 2. 154.

  До 148. Крис Захариева - бихте могли да потърсите и друго мнение и направа на рентгенова снимка по преценка на ветеринаря.

 3. 155.

  А има ли вариант да е аналната жлеза?

 4. 156.

  До 149. High - ако теглото му е в нормата няма от какво да се притеснявате. Може да вкючите витамини към дневната му дажба, но се консултирайте преди това с вет. си лекар.

 5. 157.

  Не по тежичка е. А витамини и минерали и давам. Сега е подложена на диета от нашия ветеринар и на по-дълги разходки. Но видимо си земята дупарата. Явно ще се наложи да се консултирам и с друг ветеринар.

 6. 158.

  До 157. Крис Захариева - да, определено е добре да се потърсят поне няколко мнения. Успех!

 7. 159.

  До 155. Крис Захариева - има вероятност. Най-честите симптоми при възпаление и събиране на секрет е непостоянна куцота, дискомфорт, а понякога и сърбеж в тази област. Възможно е и опадване на космената покривка в бластта около опашката и аналната област.

 8. 160.

  Тя е с наведена глава на една страна не е хванала рак и няма никакви неща в ушите какво мога да направя, за да е добре?

 9. 161.

  До 160. Иванина Христова - заведете кучето на ветеринар!

 10. 162.

  Моето куче е на две години и не се разгонва какво да направя.

 11. 163.

  До 162. Георги - консултирайте се с ветеринар!

 12. 164.

  Mnogo bolesti na shte go imam

 13. 165.

  imam rotvailer majki na 4 meseca teji 19 kgnormalno li e

 14. 166.

  До 165. ani - би трябвало да е малко повече (22-23 кг), но няма от какво да се притеснявате, тъй като тези килограми ще се наваксат. Най-добре е изводи за теглото да се правят след завършване на развитието му.

 15. 167.

  Имам женски ротвайлер който стана на една година. Въпросът ми е... до кога расте на височина?

 16. 168.

  До 167. Хлисто Лазаров - средно до около година и половина.

 17. 169.

  Здравейте имам Ротвайлер мъжки на 1 година и 3 месеца гледам го предимно на открито в двор на къща.Преди половин година една сутрин лявото му око беше ухапано от пчела а може и да беше змия(според думите на ветеринарният лекар) сложуха му мехлем в окото,инжекция и до няколко часа се нормализира вече виждахме с него,поставях му в продължение на 3 нещо като гъсти жълти капки за очи посредством спринцофка.Кученцето се оправи и забравихме за случая но забелязвам разлика в бялото на очите му от тогава или на лявото око бялото е наситено с кръвойзливи и по матирано,а другото е наред няма кръвойзливи и си седи кристално бяло,кучето няма проблем с окото вижда с него но на мен не ми се струва нормално вече толкова време да си седи все така това око!Д-р БауБау дали има обяснение на моят случай?

 18. 170.

  До 169. Росен-Бургас - не е нормално оставането на подобни последици след ухапването, за което сте ни писали. Съветваме Ви ако имате възможност кучето да се види от ветеринар, за да сте спокойни и Вие. Няма как да сте сигурни, че вижда нормално с това око.

 19. 171.

  МОИАТ РОТВАИЛЕР НЕ МОЖЕ ДА ХОДИ С ЗАДНИТЕ КРАКА

 20. 172.

  До 171. - това е сериозен проблем, който задълцително изисква ветеринарна намеса!

Подобни статии

Рекламирай в INSERT.BG