Померан (Немски шпиц - джудже)

Померан (Немски шпиц - джудже)

Физическа характеристика на Померан

Размери и тегло

Особености на ПомеранФизическа характеристика на ПомеранХарактеристика на ПомеранТова са малки кученца, както на размери, така и на килограми.

Теглото им е в рамките на 2 - 3 кг (АКС - 1.35 - 3.17 кг; КС - женски - 2  2.5 кг, мъжки - 1.8 - 2 кг). Най - често женските екземпляри са по - тежки от мъжките.

На ръст достигат средно от 18 до 22 см (FCI: 15 - 22 см).

Тяло и глава

Имат компактно и малко по размери тяло, с не много голяма глава.

Очи

Помераните са с бадемовидна форма на очите и погледът им излъчва доста голям интелект.

Уши

С триъгълните си уши тази порода силно наподобява лисица. Имат малки щръкнали уши, които понякога не се виждат от пухкавата козина.

Опашка

Опашката им е силно окосмена, високо поставена и лежи върху гърба.

При раждането си малките Померанчета са с права или леко завита опашка.

Тя се завива зад гърба в рамките на 1 до 3 месечна възраст.

Препоръчани продукти

Коментари за Физическа характеристика на Померан

 1. 95.

  До 93. - това състояние е типично за по-дребните породи и може да се дължи на генетична предразположеност или да настъпи в резултат на някаква травма (скачане от високо например).

 2. 96.

  vzehsi ku4ence kak davi izpratq snimka zadago vidite zashtoto mi kazaha 4e e 4estokravno

 3. 97.

  До 96. - office@baubau.bg

 4. 98.

  Взехме си бежаво (златисто) померанче на 45 дена е. Сигурно не е чистокръвно, но се надявам да е здраво и да няма здравословно проблеми. От това което прочетох за "стандарта" на породата ме притеснява факта, че на моето нослето е светло (не чак с телесен цвят, но не и тъмно кафяво). Въпросът ми е: това отклонение говори ли за някакъв здравословен проблем или само за отклонение от стандарта ?? Мога да изпратя и снимки на кутрето.

 5. 99.

  До 98. - не говори за здравословен проблем. Не се притеснявайте.

 6. 100.

  pomeran na 3 meseca she imali konflikti s kotka na 6 godini

 7. 101.

  До 100. - възможно е в началото котката да прояви своята териториалност. Предвид, че кученцето е малко то ще иска постоянно да си играе с котката, която не винаги ще желае това и на моменти може да прояви лека агресия. Ще свикнат разбира се, но вероятно ще е нужно малко повече време. В началото не ги оставяйте без Ваш надзор. Ще Ви изпратим и статия, която ще Ви е от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/как-запознаете-куче-котка

 8. 102.

  Много полезна информация, благодаря!

 9. 103.

  Имам малък шпиц на 9 години, който от известно време има гръбначни проблеми. От скоро започна и да припикава в къщи, а никога не го е правил. Дали са свързани двете неща или са отделни болести?

 10. 104.

  До 103. Гергана Аврамова - да, обикновено при гръбначни проблеми често се стига и до изпускане на кученцето за съжаление. Съветваме Ви за консултация със специалист и направа на съответните изследвания (рентген и пр.) и установяване степента на засягане. Има чудесни методи за рехабилитация, които значително подобряват подобни проблеми. Успех!

 11. 105.

  Здравейте
  Взехме Померан на 13 месеца но се оказа много страхлив ,страх го е дори от сянката му ,да не говорим че е от 1 месец с нас и още не сме го чули да лае ...
  Може ли съвет как да се справя със страха му

 12. 106.

  До 105. Мими Георгиева - явно трудно свиква с новата обстановка. Хубаво е да прекарвате възможно повече време с него, ще свикне, но ще му трябва повече време. Награждавайте го с лакомства често.

 13. 107.

  Лошото е, че не иска никакви лакомства !
  А това не въобще не лае ,дали може да е здравословен проблем и имали изследване или преглед който да го потвърди или отхвърли !?
  Благодаря

 14. 108.

  До 107. - роблема най-вероятно е поведенчески и не се касае за здравословен проблем, но за Ваше успокоение кученцето може да се прегледа :) Успех!

 15. 109.

  Благодаря Ви !

 16. 110.

  zdr imam nemska ov4arka predi 2 dena rodi 9 ky4eta poneje sa mnogo koe e sykalo koe ne s kakvo dtygo mlqko da gi xranq

 17. 111.

  До 110. krasimir - има специализирано адаптирано мляко за новородени/малки кученца. С тях може да дохранвате малките ако кърмата не им е достатъчна. Продава се във ветеринарните клиники и зоомагазините.

 18. 112.

  Има хубави неща в "ЗООМАРКЕТ НАДЯ"

 19. 113.

  Бих искала, да попитам до каква възраст расте мини шпица?

 20. 114.

  До 113. Симона - пълното развитие приключва на 12-14 месечна възраст.

Подобни статии

Кувас

Кувас

Синоними: Kuvasz Kuvaszok   ПроизходУнгарияFCI номер на стандарта№ 54Класификация по Между...

Пули

Пули

Да имаш куче от тази порода определено е предизвикателство и не е за всеки. Това е породата, която н...

Рекламирай в INSERT.BG