Померан (Немски шпиц - джудже)

Померан (Немски шпиц - джудже)

Физическа характеристика на Померан

Размери и тегло

Особености на ПомеранФизическа характеристика на ПомеранХарактеристика на ПомеранТова са малки кученца, както на размери, така и на килограми.

Теглото им е в рамките на 2 - 3 кг (АКС - 1.35 - 3.17 кг; КС - женски - 2  2.5 кг, мъжки - 1.8 - 2 кг). Най - често женските екземпляри са по - тежки от мъжките.

На ръст достигат средно от 18 до 22 см (FCI: 15 - 22 см).

Тяло и глава

Имат компактно и малко по размери тяло, с не много голяма глава.

Очи

Помераните са с бадемовидна форма на очите и погледът им излъчва доста голям интелект.

Уши

С триъгълните си уши тази порода силно наподобява лисица. Имат малки щръкнали уши, които понякога не се виждат от пухкавата козина.

Опашка

Опашката им е силно окосмена, високо поставена и лежи върху гърба.

При раждането си малките Померанчета са с права или леко завита опашка.

Тя се завива зад гърба в рамките на 1 до 3 месечна възраст.

Препоръчани продукти

Коментари за Физическа характеристика на Померан

 1. 85.

  До 84. Реджеб - ще Ви изпратим статия, която ще Ви даде отговор на желаните от Вас въпроси: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/лоши-стопани-ли-сме-ако-оставяме-кучето-самичко-по-10-часа-на-ден

 2. 86.

  До 83. на кои имейл да пратя снимка

 3. 87.

  До 86. Веси - office@baubau.bg

 4. 88.

  Здравейте ! Ние също сме решили да си купим померанче. Въпроса ми е по какво можем да познаем, че бебето наистина е померан е не шпиц ? Притеснява ме цената от 1000 лв. понеже виждам, че в лицензираните развъдници са поне двойно по - скъпи. Обяснението на продавачите е липсата на документ за родословие. Не искам да се доверявам сляпо, затова се обращам към Вас за съдействие. Ако е възможно да Ви изпратя снимки на бебенцата, който сме харесали, за коментар ?

 5. 89.

  mnogo sa grozni

 6. 90.

  otvratitelni sa

 7. 91.

  До 88. Анелия Стайкова - може да ни изпратите, да. Бихме Ви посъветвали, ако сте решили наистина да вземате чистокръвно кученце да изисквате родословие. Също така, предвид измамите и с издаването на фалшиви родословия бихме Ви посъветвали да сте сигурни в хората, от които ще закупите кученцето. Ако е възможно, нека стане чрез познати, а не "на сляпо". Снимките може да ни изпратите на office@baubau.bg

 8. 92.

  pomeranite grizat li obyvki i drygi nesha izobsho

 9. 93.

  от какво се получава Луксация на колянните капачета на кучето

 10. 94.

  До 92. anonimno33 - този навик е характерен за други породи. Ако осигурите на Вашето кученце достатъчно играчки, едва ли ще започне да гризе обувките Ви, освен ако не е бебе - докато са малки, всички кучета гризат всичко, което е пред тях :)

 11. 95.

  До 93. - това състояние е типично за по-дребните породи и може да се дължи на генетична предразположеност или да настъпи в резултат на някаква травма (скачане от високо например).

 12. 96.

  vzehsi ku4ence kak davi izpratq snimka zadago vidite zashtoto mi kazaha 4e e 4estokravno

 13. 97.

  До 96. - office@baubau.bg

 14. 98.

  Взехме си бежаво (златисто) померанче на 45 дена е. Сигурно не е чистокръвно, но се надявам да е здраво и да няма здравословно проблеми. От това което прочетох за "стандарта" на породата ме притеснява факта, че на моето нослето е светло (не чак с телесен цвят, но не и тъмно кафяво). Въпросът ми е: това отклонение говори ли за някакъв здравословен проблем или само за отклонение от стандарта ?? Мога да изпратя и снимки на кутрето.

 15. 99.

  До 98. - не говори за здравословен проблем. Не се притеснявайте.

 16. 100.

  pomeran na 3 meseca she imali konflikti s kotka na 6 godini

 17. 101.

  До 100. - възможно е в началото котката да прояви своята териториалност. Предвид, че кученцето е малко то ще иска постоянно да си играе с котката, която не винаги ще желае това и на моменти може да прояви лека агресия. Ще свикнат разбира се, но вероятно ще е нужно малко повече време. В началото не ги оставяйте без Ваш надзор. Ще Ви изпратим и статия, която ще Ви е от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/как-запознаете-куче-котка

 18. 102.

  Много полезна информация, благодаря!

 19. 103.

  Имам малък шпиц на 9 години, който от известно време има гръбначни проблеми. От скоро започна и да припикава в къщи, а никога не го е правил. Дали са свързани двете неща или са отделни болести?

 20. 104.

  До 103. Гергана Аврамова - да, обикновено при гръбначни проблеми често се стига и до изпускане на кученцето за съжаление. Съветваме Ви за консултация със специалист и направа на съответните изследвания (рентген и пр.) и установяване степента на засягане. Има чудесни методи за рехабилитация, които значително подобряват подобни проблеми. Успех!

Подобни статии

Немски пинчер

Немски пинчер

Синоними: Pinscher Pinscher moyen Разновидности: Червено-кафяв, rotbraun Черен с червен...

Шнауцер

Шнауцер

Синоними: Schnauzer Mittelschnauzer Разновидности: Сол и пипер, Pfeffer-Salz Черен, Schwa...

Мини Шнауцер

Мини Шнауцер

Синоними: Zwergschnauzer  - Шнауцер джудже Miniature Schnauzer – Миниатюрен шнауцер Schnauzer n...

Рекламирай в INSERT.BG