Померан (Немски шпиц - джудже)

Померан (Немски шпиц - джудже)

Физическа характеристика на Померан

Размери и тегло

Особености на ПомеранФизическа характеристика на ПомеранХарактеристика на ПомеранТова са малки кученца, както на размери, така и на килограми.

Теглото им е в рамките на 2 - 3 кг (АКС - 1.35 - 3.17 кг; КС - женски - 2  2.5 кг, мъжки - 1.8 - 2 кг). Най - често женските екземпляри са по - тежки от мъжките.

На ръст достигат средно от 18 до 22 см (FCI: 15 - 22 см).

Тяло и глава

Имат компактно и малко по размери тяло, с не много голяма глава.

Очи

Помераните са с бадемовидна форма на очите и погледът им излъчва доста голям интелект.

Уши

С триъгълните си уши тази порода силно наподобява лисица. Имат малки щръкнали уши, които понякога не се виждат от пухкавата козина.

Опашка

Опашката им е силно окосмена, високо поставена и лежи върху гърба.

При раждането си малките Померанчета са с права или леко завита опашка.

Тя се завива зад гърба в рамките на 1 до 3 месечна възраст.

Коментари за Физическа характеристика на Померан

 1. 78.

  До 76. Марио - при положение, че не стъпва на крачето трябва да се направи снимка за да се види дали няма фрактура или фисура. Унилостта може да е вследствие на това, че е вдигнало температура! Заведете го на ветеринар!!!

 2. 79.

  Здравейте,
  Може ли да ми кажете кога започва да расте козината на помераните. Имам померан на 4 месеца, но имам чуството че не му расте козината. Около 4/5см му е в момента

 3. 80.

  До 79. Веси - сега кученцето е в растежен период. До годинката ще порастне, не се притеснявайте.

 4. 81.

  Притеснявам се да не са ме излъгали за померанчето :( Даже онзи ден ми казва един човек, че имало кучета померани без дълга козина, което ми стана много странно и за първи път чувам. Та и той ме притесни. Колко лг трябва горе доло да са помераните на 4 месеца и пола има ли значение. Благодаря ви предварително

 5. 82.

  tolkova e sladko 4e ne moje6 da mu se sardi6

 6. 83.

  До 81. - може да ни изпратите снимка на емайла за да Ви кажем дали е померанче. Относно килограмите - доста е индивидуално, а полът е въпрос на предпочитание и дали искате поколение. :)

 7. 84.

  Здравейте, със съпругата ми решихме да си вземем померан. Обаче се притесняваме, че кученцето ще остава само в къщи по 8-9 часа :( Въпроса ми е дали кучето ще свикне с това или за сега да се откажем от кученце?

 8. 85.

  До 84. Реджеб - ще Ви изпратим статия, която ще Ви даде отговор на желаните от Вас въпроси: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/лоши-стопани-ли-сме-ако-оставяме-кучето-самичко-по-10-часа-на-ден

 9. 86.

  До 83. на кои имейл да пратя снимка

 10. 87.

  До 86. Веси - office@baubau.bg

 11. 88.

  Здравейте ! Ние също сме решили да си купим померанче. Въпроса ми е по какво можем да познаем, че бебето наистина е померан е не шпиц ? Притеснява ме цената от 1000 лв. понеже виждам, че в лицензираните развъдници са поне двойно по - скъпи. Обяснението на продавачите е липсата на документ за родословие. Не искам да се доверявам сляпо, затова се обращам към Вас за съдействие. Ако е възможно да Ви изпратя снимки на бебенцата, който сме харесали, за коментар ?

 12. 89.

  mnogo sa grozni

 13. 90.

  otvratitelni sa

 14. 91.

  До 88. Анелия Стайкова - може да ни изпратите, да. Бихме Ви посъветвали, ако сте решили наистина да вземате чистокръвно кученце да изисквате родословие. Също така, предвид измамите и с издаването на фалшиви родословия бихме Ви посъветвали да сте сигурни в хората, от които ще закупите кученцето. Ако е възможно, нека стане чрез познати, а не "на сляпо". Снимките може да ни изпратите на office@baubau.bg

 15. 92.

  pomeranite grizat li obyvki i drygi nesha izobsho

 16. 93.

  от какво се получава Луксация на колянните капачета на кучето

 17. 94.

  До 92. anonimno33 - този навик е характерен за други породи. Ако осигурите на Вашето кученце достатъчно играчки, едва ли ще започне да гризе обувките Ви, освен ако не е бебе - докато са малки, всички кучета гризат всичко, което е пред тях :)

 18. 95.

  До 93. - това състояние е типично за по-дребните породи и може да се дължи на генетична предразположеност или да настъпи в резултат на някаква травма (скачане от високо например).

 19. 96.

  vzehsi ku4ence kak davi izpratq snimka zadago vidite zashtoto mi kazaha 4e e 4estokravno

 20. 97.

  До 96. - office@baubau.bg

Подобни статии

Хелер(и)

Хелер(и)

Лат. Xiphophorus hellerii Царство: Animalia (Животни) Тип: Chordata (Хордови) Клас: Actinoptery...

Плата

Плата

Лат.: Xiphophorus maculatus Царство: Animalia (Животни) Тип: Chordata (Хордови) Клас: Actinopte...

Бултериер

Бултериер

Бултериера е порода куче от семейството на териерите, който често е оприличаван на 3-годишно дете в ...

Английски булдог

Английски булдог

Английският булдог е масивно мускулесто куче с набръчкано лице и отличителен нос. Те не са сред най ...

Рекламирай в INSERT.BG