Померан (Немски шпиц - джудже)

Померан (Немски шпиц - джудже)

Физическа характеристика на Померан

Размери и тегло

Особености на ПомеранФизическа характеристика на ПомеранХарактеристика на ПомеранТова са малки кученца, както на размери, така и на килограми.

Теглото им е в рамките на 2 - 3 кг (АКС - 1.35 - 3.17 кг; КС - женски - 2  2.5 кг, мъжки - 1.8 - 2 кг). Най - често женските екземпляри са по - тежки от мъжките.

На ръст достигат средно от 18 до 22 см (FCI: 15 - 22 см).

Тяло и глава

Имат компактно и малко по размери тяло, с не много голяма глава.

Очи

Помераните са с бадемовидна форма на очите и погледът им излъчва доста голям интелект.

Уши

С триъгълните си уши тази порода силно наподобява лисица. Имат малки щръкнали уши, които понякога не се виждат от пухкавата козина.

Опашка

Опашката им е силно окосмена, високо поставена и лежи върху гърба.

При раждането си малките Померанчета са с права или леко завита опашка.

Тя се завива зад гърба в рамките на 1 до 3 месечна възраст.

Препоръчани продукти

Коментари за Физическа характеристика на Померан

 1. 102.

  Много полезна информация, благодаря!

 2. 103.

  Имам малък шпиц на 9 години, който от известно време има гръбначни проблеми. От скоро започна и да припикава в къщи, а никога не го е правил. Дали са свързани двете неща или са отделни болести?

 3. 104.

  До 103. Гергана Аврамова - да, обикновено при гръбначни проблеми често се стига и до изпускане на кученцето за съжаление. Съветваме Ви за консултация със специалист и направа на съответните изследвания (рентген и пр.) и установяване степента на засягане. Има чудесни методи за рехабилитация, които значително подобряват подобни проблеми. Успех!

 4. 105.

  Здравейте
  Взехме Померан на 13 месеца но се оказа много страхлив ,страх го е дори от сянката му ,да не говорим че е от 1 месец с нас и още не сме го чули да лае ...
  Може ли съвет как да се справя със страха му

 5. 106.

  До 105. Мими Георгиева - явно трудно свиква с новата обстановка. Хубаво е да прекарвате възможно повече време с него, ще свикне, но ще му трябва повече време. Награждавайте го с лакомства често.

 6. 107.

  Лошото е, че не иска никакви лакомства !
  А това не въобще не лае ,дали може да е здравословен проблем и имали изследване или преглед който да го потвърди или отхвърли !?
  Благодаря

 7. 108.

  До 107. - роблема най-вероятно е поведенчески и не се касае за здравословен проблем, но за Ваше успокоение кученцето може да се прегледа :) Успех!

 8. 109.

  Благодаря Ви !

 9. 110.

  zdr imam nemska ov4arka predi 2 dena rodi 9 ky4eta poneje sa mnogo koe e sykalo koe ne s kakvo dtygo mlqko da gi xranq

 10. 111.

  До 110. krasimir - има специализирано адаптирано мляко за новородени/малки кученца. С тях може да дохранвате малките ако кърмата не им е достатъчна. Продава се във ветеринарните клиники и зоомагазините.

 11. 112.

  Има хубави неща в "ЗООМАРКЕТ НАДЯ"

 12. 113.

  Бих искала, да попитам до каква възраст расте мини шпица?

 13. 114.

  До 113. Симона - пълното развитие приключва на 12-14 месечна възраст.

 14. 115.

  Имаме немски шпиц, който купихме за померан. На 11 месеца е висок 30 см и тежи 3.200 кг. Интересува ме кое тегло е стандартно за възрастно куче от този вид, за да определим количеството на храната му.

 15. 116.

  Kuche mechta

 16. 117.

  Zdraveite imam pomeran na 4 meseca kupq go s suh shampoan kozinata mu vze da pada normalno li e

 17. 118.

  До 117. - зависи колко често го къпете! На 4 месеца не би трябвало да сте го къпали повече от 1 път (максимум 2). Има вероятност козината да пада от прекалено често третиране. Съветваме Ви при следващо къпане да използвате обикновен шампоан като е добре да вземете билков или хипоалергичен. Сега през зимния сезон избягвайте къпане, освен ако не се налага!

 18. 119.

  Имам померанче на 5г от известно време има болка в псновата на опашката на ренгенова снимка леко са застъпени прешлените този на гръбнака и опашката така ли е или от това е болката

 19. 120.

  До 119. христина - ако кученцето не е претърпяло някаква травма, има вероятност да е генетично и сега да се проявява, може и да са шипове.

 20. 121.

  Благодаря ако са шипове виждат ли се на снимката .На нея само двата прешлена са леко застъпани както ви писах ,а иначе тои постоянно се хлъзга като бяга и се дърпа до залягане ако е вързан така че може и да има травма

Подобни статии

Крашки овчар

Крашки овчар

Синоними: Krazski Ovcar Karst Sheepdog Istrian Sheepdog Karstschäferhund Berger du Karst Ber...

Босерон

Босерон

Синоними: Berger de Beauce – Френска овчарка Beauceron French Short-Haired Sheperd Bas rou...

Брадато коли

Брадато коли

Синоними: Bearded Collie Highland Collie Mointain Collie Hairy Mou'ed Collie Colley barbu ...

Рекламирай в INSERT.BG