Пекинез

Пекинез

Характер и поведение на Пекинез

Труден ли е характера на ПекинезаХъркат ли ПекинезитеПекинезът е дързък, независим и смел. Може да се изправи с безстрашие и пред най - голямото куче.

Той е в стихията си, когато е в нечий скут или до стопанина си и е гален непрекъснато.

Има независим харакер и се отличава с безгранична преданост към своя стопанин.

Може да бъдат страшни инати и проявяват много силна воля.

Понякога Пекинезът става изключително безстрашен към всичко. Ако се притисне в ъгъла, той веднага ще покаже, че е готов за атака. Неслучайно често го наричат "голямо куче в малко тяло".

Пекинезите обичат да си поспиват и всеки стопанин на породата вероятно е чувал тяхното хъркане. Понякога може да бъде толкова силно, че да се сбърка с човешкото.

3.0, 2 гласа
прегледи 12734

Препоръчани продукти

Коментари за Характер и поведение на Пекинез

 1. 110.

  До 109. Поли - ще свикне, не се притснявайте. Опитайте следния трик - викайте му по име и когато се обърне го възнаграждавайте с лакомство. Постепенно, то ще започне да свързва лакомството със своето име и ще се обръща всеки път щом го повикате.

 2. 111.

  И аз имам пекинез,но не знам на колко дни,месеци или години е.Как да разбера това?

 3. 112.

  До 111. Светли - обикновено за възрастта може да се прецени по зъбите. Това става от ветеринарен лекар.

 4. 113.

  Имам женски пекинез на 9мес.и веднъж на десетина дни се изпишква на дивана.Не го прави редовно,но се случва дори и когато вече е разходена,като че ли нарочно.Какво мога да направя и има ли шанс да се откаже?

 5. 114.

  До 113. Нина - на възрастта, на която се намира все още е приемливо да се изпуска от време на време. Съветваме Ви да опитате с отблъскващите спрейове, които се предлагат. Щом ходи само на дивана напръскайте само там. Съдържат специални вещества (които не са вредни за кучето), които отблъскват. Надяваме се да има резултат! Успех!

 6. 115.

  Здравейте имам кралски пекинез на 3,5 месеца научи се да ака навън но за пишкането отказва и пишка навсякъде. Освен него имам и коте и зайче възможно ли е да е заради тях.

 7. 116.

  До 115. Поля - не, не е заради тях, не се притеснявайте, това е временен период, който се случва при почти всички стопани на малки кученца. Изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/съвети-научим-куче-ходи-навън-тоалетна

 8. 117.

  Как да науча моят пекинез да яде гранулирана храна яде само консерви даже и котешки дали това му вреди

 9. 118.

  До 117. Соня - не му вреди, но му доставя много по-малко витамини, тъй като консервираните храни са много по-апетитни от гранулите (поради, което се предпочитат и от животните повече), но са по-бедни откъм витамини и минерали. Бихме посъветвали да започнете постепенното включване на гранули към самата консервирана храна на кученцето. В началото накиснете малко количество гранули във вода за известно време така, че може да станат на каша, след което смесете към обичайното меню на домашния любимец. Постепенно увеличавайте количеството на гранулките и намаляйте на консервата.

 10. 119.

  Моят пекинез не е с толкова пухкава козина като другите,които гледам по снимките. На 50 дни е. Това нормално ли е ? Сестричката му има много козина, а той не е толкова пухкав.

 11. 120.

  До 119. Аз-аз - козината му е все още бебешка, не се притеснявайте, сега тепърва ще я сменя.

 12. 121.

  Благодаря Ви д-р БауБау, успокоихте ме!

 13. 122.

  Но така или иначе ние пак ще си го обичаме, защото вече го обичаме много ;)

 14. 123.

  Здравейте! Възможна ли е кръстоска между джак ръсел и пекинез? И ако е , как биха изглеждали малките?

 15. 124.

  123. Аз-аз - възможна е разбира се, но не е за препоръчване предвид различията между двете породи. Как биха изглеждали малките няма как да Ви кажем ;)

 16. 125.

  Аз съм на 10 и имам 3 годишен женски пекинез много е миличка и е много умна научила се е да стиска и като я изведем чак тогава си върши работата сама се е научила????????.....Но странното в нея е че като види друго куче започва да ръмжи и да лае.......кажете ми защо или поне как да я отдуча от този адет...????????но пък на хората се радва много.

 17. 126.

  До 125. - явно се опитва застрашена по някакъв начин. Ако проявява агресия само към определени кучета, а не към всички няма основание за притеснение, но ако ръмжи на всички може да опитате със следната команда: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-куче-стой-на-място

 18. 127.

  Здравейте снощи си купих мини пекинез
  Черно с бели ивици Момиченце на 1 месец и няколко дни
  Когато я качих в колата то беше весела а днес се държи много тъжно галя я
  тя си стои при мен поразходи се около стаята ми и легне когато се върнах от. Тоалетната тя ме видя и веднага се скри в леглото си аз много си я обичам тя се казва Чери и отвреме лае леко

 19. 128.

  Може ли да ми обясни те защо тя се държи така бита и ваксина обезпаразитена е вътрешно и външно
  Аз съм само на 11 и ми е за пръв път да си имам кученце

 20. 129.

  До 127. Габи Бозукова - не се притеснявайте, поведението му е нормално в първите 1-2 седмици, дължи се на стресовият фактор от смяната на мястото. Също така, след поставяне на ваксина е нормално кученцето да е по-омърлушено, тъй като се вдига лека температура. Апетитът също може да е намален в първите 1-2 дни след поставяне на ваксина.

Подобни статии

Рекламирай в INSERT.BG