Отглеждане на вълнисти папагали в домашни условия

Отглеждане на вълнисти папагали в домашни условия

Подобно на много други породи декоративни птици, вълнистите папагалчета са много общителни и при правилен подход, те лесно свикват с човешката ръка.

Знайте, че по - бързо се сприятеляват, когато заедно с храната получават и някакви лакомства. Ако вашата птичка не се страхува да каца на ръката ви, спокойно може да се пуска от клетката.

Не прибързвайте да я пускате ако тя не каца спокойно и без страх на ръката ви, защото това ще доведе до допълнителен стрес.

Неизлизането от клетката в началото няма да окаже влияние на здравословното им състояние. Следващата  стъпка от страна на птицата, гарантираща ви, че тя ви има доверие е кацането й на рамото ви.

За разлика от голяма част от птиците, папагалите не хвърчат за удоволствие, а при необходимост. Не бива да се притеснявате, че постоянният им престой в клетката ще доведе до отпускане на тяхната мускулатура поради липсата на движение.

Как се гледа вълнист папагалКак се гледат вълнисти папагалиТе са изключително подвижни и изобретателни в игрите. За да се чувстват максимално комфортно им осигурете добре "обзаведена" и с подходящи размери (средно височина 120 см, дължина 50 см и ширина 110 см) клетка. Колкото по - голяма и просторна е клетката, толкова по - комфортно ще се чувства вашето папагалче.

Препоръчително е в нея да сложите стълбички и люлки, на които папагалчетата ще играят с часове. Подобно на своите родственици вълнистите папагали умеят добре да се катерят, използвайки крайниците и клюна си. За игра може да им се дават и най - различни предмети.

Когато папагалчетата се отглеждат в подходяща клетка, при пускането им извън нея, обикновено не започват да хвърчат хаотично из апартамента, а като че ли се замислят как да прекарат свободното си време. Именно тогава правят и най - много бели, например късат листа от цветята в саксиите или силно удрят с клюн мебелите.

5.0, 2 гласа
прегледи 14933

Препоръчани продукти

Коментари за Отглеждане на вълнисти папагали в домашни условия

 1. 2.

  korelata mi snese no niama magki pri neia kakvo da napravim da mahame li iaiceto ili da stoi

 2. 3.

  Махнете го, щото не е оплодено. Нашата също няма партньор и ги махаме, но много се мъчи, когато ги снася.

 3. 4.

  До 2. Анонимен - съветваме Ви да премахнете яйцето и ако желаете потомство е необходимо да има и мъжки екземпляр.

 4. 5.

  Нали знаете че при папагалите няма ПОРОДИ а има ВИДОВЕ.

 5. 6.

  Помощ мойте папагалчета ми изядоха тапетите

 6. 7.

  Папагалчетата ми ми изядоха тапетите нормално ли е това и защо подяволите с парченцата ми напълниха всички дупки в къщата???

 7. 8.

  6,7. - Здравко - доста странно поведение, наистина. Снабдете клетката им със занимателни неща и лакомства и на този етап ограничете пускането им свободно в къщата.

 8. 9.

  Вчера, като се прибрах у дома не намерих мъжкото папагалче в клетката. Излязъл е навън ... вълнистите папагали могат ли да се връщат в стаята ако излязат навън?

 9. 10.

  До 9. Амадеус - относително е. Голяма част от собствениците на вълнисти папагалчета ги обучават.

 10. 11.

  Здравейте,искам да попутам за гнездото,сложих го от седмица но папагалчетата каточели се страхуват от него.колко време е нужно за да свикнат с него.Благодаря.

 11. 12.

  Здр.как да се снабдяваме с тези цветове които трябва да хапват вълнистите?тоест в сухо състояние могат ли да им се дават?зимата май ще е по трудно.

 12. 13.

  До 11. - няма точно определено време, всичко е доста индивидуално. Понякога отнема доста. Не се притеснявайте.

 13. 14.

  До 12. - специализираните храни, които се предлагат на пазара са обогатени с всички витамини и минерали, от които се нуждаят, така, че не се притеснявайте. Витаминните добавки, които са под формата на крекери също са чудесен вариант като заместител.

 14. 15.

  Здравейте! Аз бих искала да попитам, за съжителството на вълнисти папагалчета и малко дете. Вчера си взехме двечки, малкият много им се радва, но малко се притеснявам. На 1 год. и 10 мес. е.

 15. 16.

  До15. - няма от какво да се притеснявате. Най-важното е да не ги оставяте заедно сами, тъй като детенцето е доста малко и може да стане лек инцидент ;) Измивайте добре ръчичките след всяко пипане!

 16. 17.

  Здр.за паразитите имам въпрос,четох някъде за приличащи на кърлежи,те колко са големи защото клетката на моите папагалчета е в спалнята и там плъзнаха едни едва забележими направо микроскопични,само ги усещаш че те пълзят а почти не ги виждаш но не хапят,и опасни ли са ьа децата .ако е от папагалите как да се утарвем от тези гадинки без да им навредим.благодаря предварително.

 17. 18.

  Здравейте. Моето вълнисто папагалче напоследък повръща храната си и пак я изяжда. Прави го по няколко пъти. Иначе си е енргичен. Защо го прави и има ли сериозна причина за това?

 18. 19.

  Здравейте, имаме две вълнисти папагалчета от 4 дни. За първи път имаме домашен любимец. Знам, че течението е много опасно за тях. Как да проверявам стаята да изнасям клетката или да я покрия с нещо? Като се има предвид минусовите температури навън.

 19. 20.

  Здравйте,от една седмица имах двойка вълнисти папагали но вчера единия почина имаше кръв по клюна си и падна безподвижно незнам защо аязмо но ли е да се задави от ябълка която бях сложила предишния ден

 20. 21.

  Здравейте искам да ви попитам нещо. Преди 4 дни си взех две вълнисти папагалчета,едно от тях нямаше пера на главата и на гърба и на следващата сутрин то дишаше тежко и почина. Кажете ми за ради какво е починало.

Подобни статии

Ландзеер (Лендзир)

Ландзеер (Лендзир)

Синоними: Landseer Type continental-europeen Разговорни термини: Ландзер "Черно - бял Нюф...