Отглеждане на вълнисти папагали в домашни условия

Отглеждане на вълнисти папагали в домашни условия

Подобно на много други породи декоративни птици, вълнистите папагалчета са много общителни и при правилен подход, те лесно свикват с човешката ръка.

Знайте, че по - бързо се сприятеляват, когато заедно с храната получават и някакви лакомства. Ако вашата птичка не се страхува да каца на ръката ви, спокойно може да се пуска от клетката.

Не прибързвайте да я пускате ако тя не каца спокойно и без страх на ръката ви, защото това ще доведе до допълнителен стрес.

Неизлизането от клетката в началото няма да окаже влияние на здравословното им състояние. Следващата  стъпка от страна на птицата, гарантираща ви, че тя ви има доверие е кацането й на рамото ви.

За разлика от голяма част от птиците, папагалите не хвърчат за удоволствие, а при необходимост. Не бива да се притеснявате, че постоянният им престой в клетката ще доведе до отпускане на тяхната мускулатура поради липсата на движение.

Как се гледа вълнист папагалКак се гледат вълнисти папагалиТе са изключително подвижни и изобретателни в игрите. За да се чувстват максимално комфортно им осигурете добре "обзаведена" и с подходящи размери (средно височина 120 см, дължина 50 см и ширина 110 см) клетка. Колкото по - голяма и просторна е клетката, толкова по - комфортно ще се чувства вашето папагалче.

Препоръчително е в нея да сложите стълбички и люлки, на които папагалчетата ще играят с часове. Подобно на своите родственици вълнистите папагали умеят добре да се катерят, използвайки крайниците и клюна си. За игра може да им се дават и най - различни предмети.

Когато папагалчетата се отглеждат в подходяща клетка, при пускането им извън нея, обикновено не започват да хвърчат хаотично из апартамента, а като че ли се замислят как да прекарат свободното си време. Именно тогава правят и най - много бели, например късат листа от цветята в саксиите или силно удрят с клюн мебелите.

5.0, 1 гласа
прегледи 11322

Препоръчани продукти

Коментари за Отглеждане на вълнисти папагали в домашни условия

 1. 1.

  Благодаря за тази статия.

 2. 2.

  korelata mi snese no niama magki pri neia kakvo da napravim da mahame li iaiceto ili da stoi

 3. 3.

  Махнете го, щото не е оплодено. Нашата също няма партньор и ги махаме, но много се мъчи, когато ги снася.

 4. 4.

  До 2. Анонимен - съветваме Ви да премахнете яйцето и ако желаете потомство е необходимо да има и мъжки екземпляр.

 5. 5.

  Нали знаете че при папагалите няма ПОРОДИ а има ВИДОВЕ.

 6. 6.

  Помощ мойте папагалчета ми изядоха тапетите

 7. 7.

  Папагалчетата ми ми изядоха тапетите нормално ли е това и защо подяволите с парченцата ми напълниха всички дупки в къщата???

 8. 8.

  6,7. - Здравко - доста странно поведение, наистина. Снабдете клетката им със занимателни неща и лакомства и на този етап ограничете пускането им свободно в къщата.

 9. 9.

  Вчера, като се прибрах у дома не намерих мъжкото папагалче в клетката. Излязъл е навън ... вълнистите папагали могат ли да се връщат в стаята ако излязат навън?

 10. 10.

  До 9. Амадеус - относително е. Голяма част от собствениците на вълнисти папагалчета ги обучават.

Подобни статии

Бордър териер

Бордър териер

Синоними: Border Terrier - Бордер Териер   ПроизходВеликобританияFCI номер на стандарта№ 10Клас...

Гленофимал териер

Гленофимал териер

Синоними: Glen of Imaal Terrier - Глен Оф Имаал Териер Terrier Glen d'Imaal   ПроизходИрла...

Ердел териер

Ердел териер

Синоними: Airedale Terrier - Еърдейл териер Bingley Terrier Broken-haired Terrier Waterside ...

Ирландски териер

Ирландски териер

Синоними: Irish Terrier Irischer Terrier Terrier irlandais   ПроизходИрландияFCI номер на...