Немски дог (Немски мастиф)

Немски дог (Немски мастиф)

Отглеждане и дресировка на Немски дог

Отглеждане

Отглеждане на Немски догЗа всички любители и бъдещи стопани на породата е добре да знаят, че това куче се чувства добре почти навсякъде, но се нуждае от простраство, видимо е защо.

През последните 100 години, агресията и хъсът за плячка, направили кучето търсен ловец, почти са изкоренени от породата.

Днешните Немски догове предпочитат дивана през битките. Ако сте решили да гледате Немски дог у дома, е най – добре да си вземете голямо легло тъй като тези кучета обожават да се излежават в тях.

Догът обича да е с тези, които надвива. Обичат да се облягат на стопанина си. Те са изключително любящи кучета, обичащи да раздават "огромни целувки".

Важно е да се знае, че след нахранване догът трябва да почине 40 мин до 1 час преди физическа активност, породи опасност от Дилатация на стомаха (Вж. "Здравословен статус и проблеми при Немски дог").

Хранене на Немски догЗнайте, че храната на дога не е "по джоба на всеки". Това куче е способно да изяде няколко килограма храна дневно. Обожава да хапва солидно и сутрин и вечер и 20 – килограмовите торби  с храна свършват за нула време.

Трябва да се храни диетично още от рано поради предразположеността на породата към проблеми с костите и наднорменото тегло е един фактор за отключването им.

Трябва постоянно да приема витамини и хранителни вещества за да е в оптимална форма и да живее възможно най - дълго, тъй като не е от дълголетните породи кучета.

Грижи за козината

Догът е късокосмест и козината му не изсиква много грижи. Достатъчно е изчеткване/разресване на козината му от време на време.

Дресировка

Дресировка на Немски догПоради големината му е много важно да бъде обучен още от малък.

Ако се обучи правилно и отрано догът, свиква дори с децата, което го прави чудесно семейно куче.

5.0, 1 гласа
прегледи 7600

Препоръчани продукти

Коментари за Отглеждане и дресировка на Немски дог

 1. 1.

  По колко килограма трябва да яде възрастен мъжки?

 2. 2.

  До 1. Анонимен - Зависи какво яде - ако се дава гранулирана храна се съобразява теглото на кучето. Даваме ориентировъчни стойности, тъй като различните видове и марки гранули имат различни таблици, в които се посочва колко е дневната дажба на кучето според неговите килограми.

  50 кг: 630 - 760 грама гранули/дн.
  60 кг: 730 - 870 грама гранули/дн.
  70 кг: 810 - 980 грама гранули/дн.

 3. 3.

  След като няма порода "Датски дог" защо има такава в списака с породите на този саит?! Не искам да съм груба нито да обиждам,просто питам.

 4. 4.

  Извинявам се!Намерих отговора! :)

 5. 5.

  търся малко кученце черно с бяло мъжко дайте цена

 6. 6.

  До 5. Анонимен - статията не е обява, а информация за породата. Ако желаете може да опишете точно какво търсите в нашата специална секция с Обяви.

  http://zooobqvi.baubau.bg/добави

 7. 7.

  Може ли да се регистрира като ловджийско куче?

 8. 8.

  До 7. - да, може! Няма никакъв проблем немския дог да ловува!

 9. 9.

  Защо забраниха да им се купират ушите? Невероятно красивото куче изведнаж се превърна в карикатура с клепнали уши, големи колкото джапанки...

Подобни статии

Тигър

Тигър

Лат. Panthera tigris Семейство Котки Разред Хищници По - голям ли е тигърът от лъва? Може би ...

Ягуар

Ягуар

Лат. Panthera оnса Семейство Котки Разред Хищници Кой е господар сред животните в Америка? Д...

Леопард

Леопард

Лат. Panthera pardus Семейство Котки Разред Хищници Страхува ли се леопардът от тигъра? "Изв...