Немски дог (Немски мастиф)

Немски дог (Немски мастиф)

Здравословен статус и проблеми при Немски дог

За съжаление породата е предразположена към доста здравословни проблеми. Често първите проблеми са с крайниците. Не са редки случаите и на предразположеност към сърдечни заболявания.

Здравословни проблеми при Немски догНай - сериозният и опасен здравословен проблем за породата е Дилатацията на стомаха – тя е първата причина за смъртност при договете, а това е жалко тъй като хората се привързват много към тях. Дилатацията се получава, когато кучето тича с пълен стомах.

Както при други породи, стомахът при дога не е свързан с ребрата (гръдния кош). При усилена активност стомахът се обръща (завърта) и блокира чревния тракт. Ако не се лекува веднага дилатацията е много опасна.

3.0, 2 гласа
прегледи 4274

Препоръчани продукти

Коментари за Здравословен статус и проблеми при Немски дог

 1. 1.

  По колко килограма трябва да яде възрастен мъжки?

 2. 2.

  До 1. Анонимен - Зависи какво яде - ако се дава гранулирана храна се съобразява теглото на кучето. Даваме ориентировъчни стойности, тъй като различните видове и марки гранули имат различни таблици, в които се посочва колко е дневната дажба на кучето според неговите килограми.

  50 кг: 630 - 760 грама гранули/дн.
  60 кг: 730 - 870 грама гранули/дн.
  70 кг: 810 - 980 грама гранули/дн.

 3. 3.

  След като няма порода "Датски дог" защо има такава в списака с породите на този саит?! Не искам да съм груба нито да обиждам,просто питам.

 4. 4.

  Извинявам се!Намерих отговора! :)

 5. 5.

  търся малко кученце черно с бяло мъжко дайте цена

 6. 6.

  До 5. Анонимен - статията не е обява, а информация за породата. Ако желаете може да опишете точно какво търсите в нашата специална секция с Обяви.

  http://zooobqvi.baubau.bg/добави

 7. 7.

  Може ли да се регистрира като ловджийско куче?

 8. 8.

  До 7. - да, може! Няма никакъв проблем немския дог да ловува!

 9. 9.

  Защо забраниха да им се купират ушите? Невероятно красивото куче изведнаж се превърна в карикатура с клепнали уши, големи колкото джапанки...

Подобни статии

Йоркширски териер

Йоркширски териер

Йоркширските териери, наричани често "йоркита" са една от най - популярните породи кучета в света, а...