🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Немска овчарка

Немска овчарка

Външен вид на Немска овчарка

Вид на козината при Немска овчаркаОкраска при Немска овчаркаЦвят на Немската овчаркаЧерна немска овчаркаКосмена покривка

Срещат се 3 разновидности на космената покривка при Немската овчарка

  • Късокосместа
  • Дългокосместа
  • Острокосместа

Има средно дълга, плътна и груба космена покривка. Космите прилягат плътно към нея. На главата, ушите и предната част на крайниците космите са по – къси от останалите части на тялото.

Космената покривка при Немската овчарка се състои от 2 пласта – покриващ косъм и подкосъм. Има много гъсто подкосмие, което й осигурява топлина и затова се чувства добре при всякакво време.

Окраска

Цветът при Немската овчарка се влияе от козината, но обикновено е тъмен. Окраската варира от стандартното черно и жълто – кафяво, изцяло черно, а през последните години дори и бяло.

Разновидности: пепеливо-сив, тъмно сив, тъмно черен по гърва и страните, продължаващ в тъмно бежово надолу, черен с кафяви, жълти до светло сиви или червеникаво – кафяви петна. Гърбът е черен.

Очи

Очите са с тъмен цвят.

Нос

Независимо от типа на окраската носната гъба винаги е черна.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 5 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1066. Йорданка

Здравейте! Имам НОК на 10 години. Има хроничен проблем с лявото ухо. Възпалено е и изтича гной. Кучето е омърлушено и явно го боли. Давахме акоксиклав, биофлоксавет, доксициклин и сега клиндамицин, последователно в реда, в който са изброени. Заедно с първите три давахме на периоди и преднизолон кортико. Има промяна в състоянието, но не е напълно излекуван. Не можем да сложим капки или инжекция, защото кучето е изключително агресивно. Притеснява ме и упойката, ако се наложи промиване на ухото, защото кучето не е младо... Моля за съвет!

1065. Айри

Здравейте имам НОК на 11 месеца. Изтърпя операция за дисплазия ...имаме анемия и бабезия от кърлеж..... Храним се само с варени кокали, месо и дроб. Защото червените кръвни телца са силно занижени. От липсата им дишаме много затруднено, трудно спим.... Сега сме пък и с наднормено тегло. Как да поотслабнем?

1064. Поли
Имам немска овчарка на 10 месеца беше болно и спря да вдига ушите страшно умно куче има ли някъв хормон които може да се бие ....или да се примирим ...опитах с лепенки но за кратко ...ги вдига и пак отначало
1063. Петьо Петков
Здравейте, имам немска овчарка на 1год., дясното ухо не се вдига за постоянно, все по рядко го изправя. Пробвах с шина, но не я задържа повече от няколко дни. Може ли съвет?
1062. Нели Никитова
Немската ни овчарка е на 11месеца в много случай яде все легнала, притеснява ме дали е възможно да има здравословен проблем. Моля пишете.
1061. Бисерка Беновска
Здравейте, имам мъжкар немска овчарка на 6г, от два дни се мъчи да стане, нищо му нямаше и изведнъж го удари в задните крака. Кажете ми какво да правя, къса ми сърцето като ме погледне.. Помогнете..
1060. Бък
Здравейте, имаме немска овчарка на 9години.От три дни кучето се промени - започнаха да му текат лиги, намален апетит, спря да лае, не тича и не играе.Направихме му пълни кръвни изследвания - резултатите са добри, но кучето не се оправя. Моля за съвет как да постъпим? Благодаря предварително.
1059.
Колко е нормално да тежи немска овчарка (женска) на 5 месеца?
1058.
Имам немска овчарка и е на месец и половина и има някакви боклуци в козината къпах е и несе маха
1057. Найден
Здравейте . Искам да попитам , след колко време се появяват топките при мъжките немски овчарки . Записах му час при лекар и той откри само едното . Някой може ли да ми даде повече информация
1056. Кристиян
Здравейте имам немска овчарка на три месеца постоянно напада другото ми куче можели съвет защо го прави
1055.
Здравейте . Овчарката ми е на 7 месеца. Но сякаш има недостатъчна мускулна маса. При най малката разходка започва да се олюлява и накуцва след това дни наред . Иследванията и снимките не показсха нищо .дайте съвет 35 кг е ????
1054. Таня Димитрова
имам бебе немска овчарка от 1 седмица на 43 дни е не мига да я науча на хигиени навици пиша и ака из цялата стая ужас не се подчинява затварям я в банята и като то я пусна върши всичко в стаята имах преди години булонка по бързо се научи сега е някакъв кошмар толкова много ака и пиша където и падне . моля дайте съвет и весник напоен с неина урина слагах в банята . сладко кутре е Айра не искам да я дам на др. хора не се получава.
1053.
Педигри какъв клас са
1052. Пламема
Искам да попитам може ли малка немска овчарка да се гледа зимно време в двор?
1051.
Здравейте имам дългокосместа немска овчарка.Живее навън,има си къщичка,но когато вали леко дъжд или сняг постоянно е навън, а не в нея и е мокра.притеснява ме да не изстини или измръзне от студ.Възможно ли е?и как е добре да процедирам?
1050. Duninka
Zdr imam nemska ovcharka kato q vodq na razhodka lae kato lud po koli traktori motori vsi4ko koeto se varti ima gumi .kak da q otu4a ot tova
1049. Мими
Искам да попитам имам немска овчарка на 4 месеца със каква храна да я храня и какво трябва да давам за рахит и глисти. Предварително благодаря
1048. Велизар Летков
Много ви Благодаря!
1047. Велизар Летков
Здравейте, имам Немска овчарка на 2 месеца и половина,като го разхождаме с дъщеря ми постоянно се бута в краката ни и захапва крачолите на панталоните ни. Моля за съвет как да го отучим? Благодаря!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...