Немска овчарка

Немска овчарка

Външен вид на Немска овчарка

Вид на козината при Немска овчаркаОкраска при Немска овчаркаЦвят на Немската овчаркаЧерна немска овчаркаКосмена покривка

Срещат се 3 разновидности на космената покривка при Немската овчарка

 • Късокосместа
 • Дългокосместа
 • Острокосместа

Има средно дълга, плътна и груба космена покривка. Космите прилягат плътно към нея. На главата, ушите и предната част на крайниците космите са по – къси от останалите части на тялото.

Космената покривка при Немската овчарка се състои от 2 пласта – покриващ косъм и подкосъм. Има много гъсто подкосмие, което й осигурява топлина и затова се чувства добре при всякакво време.

Окраска

Цветът при Немската овчарка се влияе от козината, но обикновено е тъмен. Окраската варира от стандартното черно и жълто – кафяво, изцяло черно, а през последните години дори и бяло.

Разновидности: пепеливо-сив, тъмно сив, тъмно черен по гърва и страните, продължаващ в тъмно бежово надолу, черен с кафяви, жълти до светло сиви или червеникаво – кафяви петна. Гърбът е черен.

Очи

Очите са с тъмен цвят.

Нос

Независимо от типа на окраската носната гъба винаги е черна.

3.8, 4 гласа
прегледи 40581

Препоръчани продукти

Коментари за Външен вид на Немска овчарка

 1. 1026.

  До 1022. - още през растежния период домашния любимец избира един член от семейството, към който се привързва най-силно. Обикновено това е човека, който е с него през по-голямата част от времето.

 2. 1027.

  До 1024. - съветваме за преглед от ветеринар! Не го мажете и третирайте с нищо преди това, тъй като може да се наложи вземането на кожна проба и мястото трябва да бъде чисто, за да се получи максимално точен резултат.

 3. 1028.

  Имам женска немска овчарка на 2 месеца. Ние сме я взели за пазач но тя се радва на всички хора (независимо дали са у нас или навън). Знам че още е рано но искам да се заема от рано. Искам да питам как то само да осъзнае ролята си на охранител. Ако не- аз как да му покажа. Това което искам е то само да го почувства, а не аз да го принуждавам да лае по команда

 4. 1029.

  До 1028. - доста рано е наистина да се правят заключения все още, тъй като е "бебе". Изпращаме Ви линк с обучителни команди, които може да започнете. Имайте предвид, че в началото те ще са под формата на игра. И не се притеснявайте, нормално е все още да се радва на всеки.
  http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

 5. 1030.

  Здравейте имам немска овчарка на 6 години от известно време когато го разхождам много тегли и се задушава евентуално,направо ляга и започва да скимти след 30 секунди става и започва да ходи както преди.моля ви дайте ми съвет какво може да му е.благодаря

 6. 1031.

  До колко месечна възраст кучето разбира кой му е стопанинът

 7. 1032.

  До 1030. Валентин - ако го разхождате с нашийник, а не с нагръдник е нормално при дърпане да се задушава. Ако проявява тези симптоми и с нагръдник опитайте разходка на спокойно място без повод, нашийник или нагръдник. Ако не ги проявява ще разберете, че проблема е в тях.

 8. 1033.

  До 1031. - обикновено до годинката кучето избира член от семейството, който приема за "свой господар" и, на който се подчинява най-много.

 9. 1034.

  Имам женска немска овчарка на 3 месеца, притеснява ме че преди 1-2 седмици тя започна да се държи като мъжко. Имам в предвид че ми се качва на крака. Това се случва за 2-3ти пъти и не е толкова ,настойчиво, колкото при мъжките. Въпроса ми е това брои ли се за лошо поведение, за проблем и нормално ли е. Също дали се среща при други индивиди.

 10. 1035.

  Здравейте имам немска овчарка на седем месеца и се притеснявам че като е пусна на двора да и двата предни крака и триперят иначи е много игрива и яде всичко висока е мисля че върви нормално но само това ме притиснява и диша каточили е водиш на каишка

 11. 1036.

  До 1034. - да, нормално е за този период, не се притеснявайте! Случва се и то често! :)

 12. 1037.

  До 1035. Тинка - има голяма вероятност да има недостиг на калций! Ако не сте давали досега е добре да се консултирате с ветеринаря на кученцето и при необходимост да се изследват нивата на калций (изследването е биохимично чр