Морско свинче

Морско свинче
Всички (8)

Едно от животните, които се чувствуват най - добре в домашни условия, е морското свинче. С него може да се забавляват дори и малки деца.

Хората са опитомили и отглеждат морските свинчета, като домашни любимци от хиляди години. В западните общества тези социални гризачи се отглеждат като домашни любимци и в областта на научните изследвания.

В някои общества тези животни се отглеждат и като източник на храна, а в културата на народите от Андите се използват и в религиозни церемонии и в традиционната медицина.

 Морско свинче - лат. Cavia porcellus, англ. Guinea pig
Царство Животни Animalia
Тип Хордови Chordata
Клас Бозайници Mammalia
Разред Гризачи Rodentia
Семейство Свинчета Caviidae
Род Морски свинчета Cavia

Статии

5.0, 1 гласа
прегледи 18120

Препоръчани продукти

Коментари за Морско свинче

 1. 1.

  Az shte si vzimam majko morsko svinche?No ako iskam da si vzema oshte edno svinche za negov priqtel kakav pol shte e preporachitelno?

 2. 2.

  Kakvi sturgotini trqbva da kupq za kletkata na svit4eto?I kakvi igrachki,za da gi grize?Kakvo trqbva osven tova da mu osigurq?

 3. 3.

  Kolko pyti w godinata trqbva da se kape morskoto svinche I kak?

 4. 4.

  Kolko vaksini I koga se postavqt na morskoto svince

 5. 5.

  До 1,2,3,4. Анонимен - 1. Ако не желаете поколение трябва да вземете мъжко. Хубаво е да нямат голяма разлика във възрастта, най-добре е ако бъдат от едно поколение/ 2. Препоръчваме Ви да вземете от стандартната неароматизирана стърготина, която се продава в зоомагазините, поилка и купичка за храна, лакомства (например крекери)/3. Къпането е в зависимост от това колко замърсява козината си от урината. Обикновено 2-3 пъти годишно е достатъчно, но е доста индивидуално. Относно техниката на къпане, може да разгледате клипчетата в youtube./ 4. Ваксини не е необходимо да поставяте. Хубаво е да правите обезпаразитяване, за което ветеринарният лекар ще ви обясни. След вземането на свинчето е хубаво да мине профилактичен преглед.

 6. 6.

  А могат ли да живеят сами смисъл да не са двойка или може и само едно морско свинче

 7. 7.

  До 6. Сладката - да, може!

Подобни статии

Хранене на хамстера

Хранене на хамстера

След като вече сте собственик на хамстер, едно от най - важните неща, на които трябва да обърнете вн...

Бултериер

Бултериер

Бултериера е порода куче от семейството на териерите, който често е оприличаван на 3-годишно дете в ...