Мини хъски

Мини хъски

Исторически данни, митове и легенди за Мини хъски

История на Мини хъскитоПородата е разработена във Wasilla, Аляска през средата на 1970 г. от Линда Спурлин след като се е получила инцидентна кръстоска между Хъски и неизвестно по - малко куче. Породата е доразвита с кръстоски между Хъски със Шиперке и Американско ескимоско куче за да се намали още размера им. Линда отглеждала тези кучета само за себе си, докато не ги предоставя на широката публика през 1988 година.

Първоначално са се наричали "Клий Кай", но по - късно породата е преименувана на "Аляски Клий Кай", но остава и наименованието само "Клий Кай" по политически причини. Породата е призната под новото име през 2002 година. Аляският Клий Кай е официално призната от американската асоциация за редки породи през 1995 г и от United Kennel Club (UKC) 1 януари 1997 г.

5.0, 1 гласа
прегледи 2958

Препоръчани продукти

Коментари за Исторически данни, митове и легенди за Мини хъски

 1. 1.

  nay krasivoto kuce za men

 2. 2.

  gotino cu4e o dadaaaaaaaaaaaa

 3. 3.

  Май няма такива в България.

 4. 4.

  Има ли такива кучета в България?

 5. 5.

  До 4. - на този етап не ни е известно да има такива екземпляри у нас.

 6. 6.

  Наименованието на тази порода е Аляски клий кей (alaskan klee kai ).И познавам само един човек с такава порода!

 7. 7.

  Къде може да се намери и колко струва

 8. 8.

  СПЕШНО!!!

 9. 9.

  Ама наистина спешно

 10. 10.

  Намират се в САЩ в puppyfind.com цена от 1000$ нагоре!

 11. 11.

  James maslow има такава порода!

 12. 12.

  Е, взехте ли си по едно?! Успях ли да помогна?!

 13. 13.

  Д-р моля ви за помощ хъскито трябва ли да спи на леглото на което спим ние или в негово собствено креватче, а може ли хъскито да живее в апартамент

 14. 14.

  До 13. - по принцип може да живее в апартамент, но имайте предвид, че това няма да е най-комфортното място за него. То има нужда от движение и постоянни разходки. Ако го отглеждате в апартамент се опитвайте да компенсирате ограниченото му пространство с продължителни разходки. Относно спането в леглото Ви изпращаме статия, която ще Ви даде отговор: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/куче-котка-спят-вашето-легло

 15. 15.

  Здравейте,откъде мога да закупя такова кученце.Благодаря

 16. 16.

  До 15. Ваня - може да потърсите в интернет чрез търсачката в Гугл. Има хора, които предлагат породата макар да е по-рядко срещана. Точни координати няма как да Ви дадем.

 17. 17.

  Аз имам и е прекрасен:)

Подобни статии