Лабрадор

Лабрадор

Характер и поведение на Лабрадор

Опасен ли е ЛабрадораЛабрадорът е много сигурно, непретенциозно и лесно приспособимо куче. Има страшно добър нрав и изключителна търпеливост, което го прави отличен приятел на децата у дома.

Породата се слави с обичта си към водата и благодарение на ципестите си лапи и видровидната опашка, Лабрадорът е отличен плувец.

Може ли да плува ЛабрадораРазбира се прекрасно с други животни, дори и с гризачи и са редки случаите, в които може да прояви агресия. Според някои това дори е невъзможно. Това е куче, настроено добронамерено към всеки и към всичко.

Въпреки миловидният си и добродушен нрав, не трябва да се пренебрегва и факта, че тези кучета са отлични пазачи и винаги ще алармират в подходящият момент при опасност и т.н.

4.5, 2 гласа
прегледи 29214

Препоръчани продукти

Коментари за Характер и поведение на Лабрадор

 1. 238.

  KAK DA RAZBERA DALI E PORADISTO KU4E LAPI4KITE SA MU KAFEVI MUZUNKATA SU6TO O

 2. 239.

  До 237. djena - при положение, че бащата не е лабрадор, кученцето няма да бъде чистокръвно. Води се "мелез". Най-вероятно ще вземе чертите и на двамата (цвета на лапичките го показва).

 3. 240.

  Аз имам лабрадор на 6 месеца живее на двора . Това проблем ли е

 4. 241.

  Къде може да намерия ориятели на 6 месечен лабрадор без да ги копувам . Добре ли е да се среща с други кучета . И когато види човек или куче го лае но после скача на хората а на кучетата ако са момчета като него ги напада. Как да го прдпазя ит други улични или просток кучета без повод и каишка

 5. 242.

  До 240. Хриси - не е проблем стига да не го държите вързано и да го прибирате през най-студените дни!

 6. 243.

  До 241. - първият Ви въпрос е малко неясен. Отсносно срещата с други кучета - да, може да го събирате, особено сега, когато е все още в растежен период и за него всичко е игра. Относно желанието за "нападение" най-вероятно го прави в стремежа си за игра, но не може прецени силата си. За воденето без каишка е добре да следвате тази команда: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-куче-следва-без-каишка

 7. 244.

  Много се извинявам но бързах много . Къде да му намерия приятели които изскат да си играят с него и собствениците да са съгласни . И защо да не го връзваме ,защото имам приятелка която го държи вързано

 8. 245.

  Когато го викам или го карам да изспълни команда докато е пуснат не ме слуша

 9. 246.

  До 244, 245.Хриси - за приятели няма как да Ви кажем откъде да му намерите, но бихме Ви посъветвали да го водите на места, където има кучета. Той сам ще си покаже с кой би се сприятелил и с кой - не :) Относно държането вързано - не е за препоръчване за породата. Въпрос на избор е, но ние Ви казваме кое би било най-добре за него, за да се чувства комфортно на 100%.
  За обучението - тогава може да се използва повод, на който да го държите за да имате контрол над него за по-лесно изпълнение на дадената команда!

 10. 247.

  Продавам лабрадор ретривър роден Септември женски с паспорт всички необходими ваксинации продавам го понеже заминавам за чужбина.0878886428

 11. 248.

  До 247. Андрей - http://zooobqvi.baubau.bg/добави

 12. 249.

  Здравейте , искам да си взема куче но засега още се чудя . Ученик съм и мога да разхождам кучето най рядко през ден два . Вкъщи имам старо женско куче. Малко лудо коте папагали морско свинче и костенурки . Те са вътре в къщата освен кучето и имам заден и преден двор мога да го храня редовно и такива да го водя на училище и тн . Но не мога да реша между биигъл и лабрадор , засега кажа ми е фаворит но какво ще препоръчвате ви .

 13. 250.

  До 249. Лабрадор или биигъл - предвид и животните, които имате препоръчваме лабрадор, тъй като породата е по-спокойна и би се разбирала с другите животни. Бигъла е активно и темпераментно куче.

 14. 251.

  Имам си малък лабрадор но незнам кога идва време за обучение.Един мой приятел ми каза когато спрат да храният от майката.Моля дайте истината.

 15. 252.

  До 251. Viktor - от 2-3 месечна възраст може спокойно да започнете с обучение, като в началото то разбира се ще е повече под формата на игра предвид възрастта на кученцето.

 16. 253.

  Благодаря. И кога мога да го изведа на вън.

 17. 254.

  До 253. Viktor - след поставяне на втората задължителна ваксина може постепенно да започнете разходките и навън.

 18. 255.

  Безопасен ли ще е за дете на 12 в апартамент

 19. 256.

  А да също не съм сигурен дали ще е по добре Лабрадор или Голдън Ретривър. Като в семейството сме 3-ма възрастни и едно дете на 12

 20. 257.

  До 255,256. Даниел - по-добрият вариант е лабрадор при положение, че имате и деца. Лабрадорът е по-спокоен като характер и темперамент, разбира се чудесно с малки деца, особено ако свикнат от малки заедно. Голдън ретривърите също са добродушни, но са по-енергични и активни.

Подобни статии

Общ преглед на комарите

Общ преглед на комарите

Кои са основните местообитания на комарите? Защо на Антарктида няма комари? Къде са най - многобройн...

Великденче

Великденче

Може би отдалече ще Ви се стори, че това е Kалинка? Истината е, че това е друго насекомо, което наро...

Френски булдог

Френски булдог

Сплескана муцунка и възхитително сумтене - това е Френският булдог. Това е кучето с най - шумно хърк...

Акита (Акита ину)

Акита (Акита ину)

Болен ли сте? Бременна ли сте? Ако сте в Япония, в знак на съпричастност може би няма да Ви подарят ...

Рекламирай в INSERT.BG