Лабрадор

Лабрадор

Характер и поведение на Лабрадор

Опасен ли е ЛабрадораЛабрадорът е много сигурно, непретенциозно и лесно приспособимо куче. Има страшно добър нрав и изключителна търпеливост, което го прави отличен приятел на децата у дома.

Породата се слави с обичта си към водата и благодарение на ципестите си лапи и видровидната опашка, Лабрадорът е отличен плувец.

Може ли да плува ЛабрадораРазбира се прекрасно с други животни, дори и с гризачи и са редки случаите, в които може да прояви агресия. Според някои това дори е невъзможно. Това е куче, настроено добронамерено към всеки и към всичко.

Въпреки миловидният си и добродушен нрав, не трябва да се пренебрегва и факта, че тези кучета са отлични пазачи и винаги ще алармират в подходящият момент при опасност и т.н.

4.5, 2 гласа
прегледи 25539

Препоръчани продукти

Коментари за Характер и поведение на Лабрадор

 1. 202.

  Здравейте. Имам черен лабрадор на две години и имам проблем с него. След като го нападна и нахапа друго куче, е станал много агресивен към всяко куче. Докато го разхождам и види друго куче почва да го лае и не мога да го удържа. Наистина не знам какво да правя

 2. 203.

  До 202. Росица - тъй като Лабрадорът не е от групата на агресивните кучета е възможно той да се е наплашил и да е решил, че всяко друго куче би го нападнало! Моят съвет е да се прегледа от ветеринар и да се установи нещо! Може да опитате и с наморник или да го изведете с негово другарче, за да види, че не би го наранило! Пожелавам ви късмет! :)

 3. 204.

  До 202. Росица - вероятно още е под стрес и го прави като отбранителна реакция. Опитайте се да го събирате с кучета, с които преди се е разбирало. Дръжте го на повод при първите им срещи. Ще е нужно повече време докато се успокои от станалото.

 4. 205.

  Това имах предвид.

 5. 206.

  moje li nekoi da mi kaje idei za dresiraneto na labrador zajoto nqmam ideq kak da go nau4a da se izhojda na van. I moga li da ko kapq ako e na dve sedmici

 6. 207.

  До 206. labrador - изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/съвети-научим-куче-ходи-навън-тоалетна. Изкъпете го само ако е необходимо, тъй като кученцето е прекалено малко.

 7. 208.

  Hei zdraveite az imam labeador u dva pitbula sega vzeh pitbulite te sa na 2 meseca a labradorat mi e na 3 godini pritesnqvame che moje kato gi ostavq sami Arkan da gi napadne

  Pomosht kakvo da pravq

 8. 209.

  До 208. Asen Tsekov - преди да пристъпите към тази крачка нека се опознаят добре. Ако трябва ги затваряйте в отделни стаи за всеки случай. Колкото и да са добронамерени лабрадорите, когато останат сами няма как да сте сигурни какво може да се случи било то и в опит за игра.

 9. 210.

  Донесохами лабрадор на1месец тежи 1,5 на каква температура трябва да се държи роден е на 9.1 можели докато сме на работа да го държа в стая 10 градоса

 10. 211.

  Пак съм аз живея в къща и той ще живее на двора кога може да го оставя на вънкау

 11. 212.

  До 210, 211. - тази температура е ниска за него, като се има предвид, че е още бебе. Температурата трябва да бъде поне 15 градуса. Сега със затопляне на времето може да го оставяте навън, но само през деня. Но трябва да има къщичка или легълце там, където ще може да отиде ако му стане студено.

 12. 213.

  Благодаря ,като мине първата имонизация можели даго извеждам на двора по малко за да свиква при 15 градоса

 13. 214.

  До 213. - може, да, времето вече се затопля и е подходящо за разходка и игри навън.

 14. 215.

  На 9,3 лабрадорът ни ще навърши 2 месеца как да го научим да живее на двора има къщичка

 15. 216.

  До 215. Васка - това, което Ви съветваме е да не вързвате кучето ако наистина ще стои на двора. Нека има свое оградено място (достатъчно голямо за да може кучето да се чувства комфортно), където е и къщичката. Постепенно то ще свикне с това място и когато го пускате извън заграденото място то ще го приема като разходка, както е при живеенето в апартамент.

 16. 217.

  Здравейте, днес ми подариха лабрадор. Вече има име и му направихме дом, но не знам как го дресирам и дали да му копувам каишка, защото може да Иначе е. Много ви моля помогнете ми.

 17. 218.

  Извинете за грешките. Имах в предвид,че каишката може да му умалее.

 18. 219.

  До 218. Вани К. - изпращаме Ви линк, където ще намерите ценна информация за обучението както и най-честите команди, на които може да научите своя любимец. Относно каишката - вземете обикновена и по-евтина в началото, тъй като както сте написали - след няколко месеца ще му бъде малка и ще трябва да я замените с друга.

 19. 220.

  Извинете, не сте пратили линка. Само казвам. :)

 20. 221.

  До 220. Монти - извиняваме се за пропуска. Ето го и линка: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

Подобни статии

Тупая

Тупая

Що за бозайник е Тупая? Това ли е най - примитивната маймуна? Нейните външни белези могат да я опри...

Тюлен

Тюлен

Често в народните приказки и пове­рия на крайморските народи се говори за морски царици. Източник на...

Далматинец

Далматинец

Далматинците са сладки на външен вид, за някои дори и малко смешни, средноголеми бели кучета, покрит...

Рекламирай в INSERT.BG