Лабрадор

Лабрадор

Характер и поведение на Лабрадор

Опасен ли е ЛабрадораЛабрадорът е много сигурно, непретенциозно и лесно приспособимо куче. Има страшно добър нрав и изключителна търпеливост, което го прави отличен приятел на децата у дома.

Породата се слави с обичта си към водата и благодарение на ципестите си лапи и видровидната опашка, Лабрадорът е отличен плувец.

Може ли да плува ЛабрадораРазбира се прекрасно с други животни, дори и с гризачи и са редки случаите, в които може да прояви агресия. Според някои това дори е невъзможно. Това е куче, настроено добронамерено към всеки и към всичко.

Въпреки миловидният си и добродушен нрав, не трябва да се пренебрегва и факта, че тези кучета са отлични пазачи и винаги ще алармират в подходящият момент при опасност и т.н.

4.5, 2 гласа
прегледи 27309

Препоръчани продукти

Коментари за Характер и поведение на Лабрадор

 1. 213.

  Благодаря ,като мине първата имонизация можели даго извеждам на двора по малко за да свиква при 15 градоса

 2. 214.

  До 213. - може, да, времето вече се затопля и е подходящо за разходка и игри навън.

 3. 215.

  На 9,3 лабрадорът ни ще навърши 2 месеца как да го научим да живее на двора има къщичка

 4. 216.

  До 215. Васка - това, което Ви съветваме е да не вързвате кучето ако наистина ще стои на двора. Нека има свое оградено място (достатъчно голямо за да може кучето да се чувства комфортно), където е и къщичката. Постепенно то ще свикне с това място и когато го пускате извън заграденото място то ще го приема като разходка, както е при живеенето в апартамент.

 5. 217.

  Здравейте, днес ми подариха лабрадор. Вече има име и му направихме дом, но не знам как го дресирам и дали да му копувам каишка, защото може да Иначе е. Много ви моля помогнете ми.

 6. 218.

  Извинете за грешките. Имах в предвид,че каишката може да му умалее.

 7. 219.

  До 218. Вани К. - изпращаме Ви линк, където ще намерите ценна информация за обучението както и най-честите команди, на които може да научите своя любимец. Относно каишката - вземете обикновена и по-евтина в началото, тъй като както сте написали - след няколко месеца ще му бъде малка и ще трябва да я замените с друга.

 8. 220.

  Извинете, не сте пратили линка. Само казвам. :)

 9. 221.

  До 220. Монти - извиняваме се за пропуска. Ето го и линка: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

 10. 222.

  По колко време трябва да го разхождам и горе -долу ако може и дистанция.

 11. 223.

  До 222. - зависи колко е голямо кучето. Ако все още няма годинка е добре да се извежда 3 до 4 пъти дневно. Ако е над годинка и има установени навици може и сутрин и вечер (ако успява да се сдържа). Дистанцията определяте Вие. Съветваме Ви да използвате автоматичен повод, с който лесно ще може да регулирате дистанцията. При контакт с други кучета и на оживени места е добре да го водите близо до Вас.

 12. 224.

  Яко куче

 13. 225.

  Здравейте! Искам да попитам - на колко годинки или месеца се слага каишка и може да се развежда навън?

 14. 226.

  До 225- На 10,11 месеца или на 1 годинка.Вие си решавате.Но да има поне 5 месеца.

 15. 227.

  До 225. - препоръчително е каишка да се слага след навършване на 3 месеца. До тогава - само пудра. Извеждане навън и контакт с други кучета се препоръчва след поставяне на задължителните ваксини, което се пада проблизително след 2-я месец. До тогава може да се извежда по-малко, но е добре да се избягват местата, където се предполага, че е имало много кучета, както и контакт с тях.

 16. 228.

  Izvinqvam se za kirilicata.Imam labrador na 10 meseca az si go dresiram no imam problem kogato sme na vun pri komanda TYK toi ne reagira I izklu4itelno rqdko se vrushta pri men. Probvah kakvo li ne no ne se polu4ava,nqkakvi saveti.

 17. 229.

  До 228. Antoni Yozov - ще Ви изпратим нашата статия, която е пълна с команди и инструкции към тях. Надяваме се да Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

 18. 230.

  Здравейте, имам лабрадор на 2 месеца, днес ги навърши, но досега не съм гледала куче от толкова мъничко и не знам как да го науча да се изхожда на определено място, а не навсякъде из апартамента. Ако знаете как, ще бъда благодарна да ме посветвате нещо! Благодаря предварително!

 19. 231.

  Допълнение към коментар 230. кучето също така вече знае името си и командата ела тук, но само това.

 20. 232.

  230,231. - ще Ви изпратим линк, който ще Ви бъде от полза, но не се притеснявайте ако се изхожда у дома. Кученцето е още бебе и този проблем се среща при всички! Ще мине и този период :) http://zoomedia.baubau.bg/съвети/съвети-научим-куче-ходи-навън-тоалетна

Подобни статии

Шарпланинец

Шарпланинец

Синоними: Jugoslavenski ovcarski pas – Sarplaninac Yugoslav Sheepdog - Югославска овчарка Jugos...

Рекламирай в INSERT.BG