Лабрадор

Лабрадор

Характер и поведение на Лабрадор

Опасен ли е ЛабрадораЛабрадорът е много сигурно, непретенциозно и лесно приспособимо куче. Има страшно добър нрав и изключителна търпеливост, което го прави отличен приятел на децата у дома.

Породата се слави с обичта си към водата и благодарение на ципестите си лапи и видровидната опашка, Лабрадорът е отличен плувец.

Може ли да плува ЛабрадораРазбира се прекрасно с други животни, дори и с гризачи и са редки случаите, в които може да прояви агресия. Според някои това дори е невъзможно. Това е куче, настроено добронамерено към всеки и към всичко.

Въпреки миловидният си и добродушен нрав, не трябва да се пренебрегва и факта, че тези кучета са отлични пазачи и винаги ще алармират в подходящият момент при опасност и т.н.

4.5, 2 гласа
прегледи 30219

Препоръчани продукти

Коментари за Характер и поведение на Лабрадор

 1. 244.

  Много се извинявам но бързах много . Къде да му намерия приятели които изскат да си играят с него и собствениците да са съгласни . И защо да не го връзваме ,защото имам приятелка която го държи вързано

 2. 245.

  Когато го викам или го карам да изспълни команда докато е пуснат не ме слуша

 3. 246.

  До 244, 245.Хриси - за приятели няма как да Ви кажем откъде да му намерите, но бихме Ви посъветвали да го водите на места, където има кучета. Той сам ще си покаже с кой би се сприятелил и с кой - не :) Относно държането вързано - не е за препоръчване за породата. Въпрос на избор е, но ние Ви казваме кое би било най-добре за него, за да се чувства комфортно на 100%.
  За обучението - тогава може да се използва повод, на който да го държите за да имате контрол над него за по-лесно изпълнение на дадената команда!

 4. 247.

  Продавам лабрадор ретривър роден Септември женски с паспорт всички необходими ваксинации продавам го понеже заминавам за чужбина.0878886428

 5. 248.

  До 247. Андрей - http://zooobqvi.baubau.bg/добави

 6. 249.

  Здравейте , искам да си взема куче но засега още се чудя . Ученик съм и мога да разхождам кучето най рядко през ден два . Вкъщи имам старо женско куче. Малко лудо коте папагали морско свинче и костенурки . Те са вътре в къщата освен кучето и имам заден и преден двор мога да го храня редовно и такива да го водя на училище и тн . Но не мога да реша между биигъл и лабрадор , засега кажа ми е фаворит но какво ще препоръчвате ви .

 7. 250.

  До 249. Лабрадор или биигъл - предвид и животните, които имате препоръчваме лабрадор, тъй като породата е по-спокойна и би се разбирала с другите животни. Бигъла е активно и темпераментно куче.

 8. 251.

  Имам си малък лабрадор но незнам кога идва време за обучение.Един мой приятел ми каза когато спрат да храният от майката.Моля дайте истината.

 9. 252.

  До 251. Viktor - от 2-3 месечна възраст може спокойно да започнете с обучение, като в началото то разбира се ще е повече под формата на игра предвид възрастта на кученцето.

 10. 253.

  Благодаря. И кога мога да го изведа на вън.

 11. 254.

  До 253. Viktor - след поставяне на втората задължителна ваксина може постепенно да започнете разходките и навън.

 12. 255.

  Безопасен ли ще е за дете на 12 в апартамент

 13. 256.

  А да също не съм сигурен дали ще е по добре Лабрадор или Голдън Ретривър. Като в семейството сме 3-ма възрастни и едно дете на 12

 14. 257.

  До 255,256. Даниел - по-добрият вариант е лабрадор при положение, че имате и деца. Лабрадорът е по-спокоен като характер и темперамент, разбира се чудесно с малки деца, особено ако свикнат от малки заедно. Голдън ретривърите също са добродушни, но са по-енергични и активни.

 15. 258.

  Интересува ме колко трябва да тежи кучето на 2 месеца,3 и така нататък за да се развива правилно!Благодаря предварително!

 16. 259.

  До 258. Вени - На 2-месечна възраст теглото е в границите на 5-8 кг, в зависимост от това дали кученцето е женско или мъжко. За 3-месечна възраст - 10-12 кг. Това са ориентировъчни килограми, които не означават, че ако кученцето не е в тези граници не е физически здраво и добре!

 17. 260.

  Благодаря Ви много моето е момченце и е точно на два месеца,тежи 4 кг трябва ли да се притеснявам от това?

 18. 261.

  До 260. Вени - не, разбира се. Ако кученцето е физически здраво и активно, няма място за притеснение! Разликата не е толкова голяма.

 19. 262.

  Здравейте!Нашият е шоколадов има малко бели косъмчета на опашката-като беше на 2 месеца бяха под формата на малко петънце,но сега(на близо 4 мисеца е)се разпространиха по опашката.Характерно ли е за породата или не е "чистокръвен"? Всякак си го обичаме,просно сме любопитни,тъй като всеки 2ри ни пита"Какво му е това на опашката?"

 20. 263.

  До 262. Катя - както се казва "всяко правило има изключение". Ако кученцето има родословие и знаете кои са родителите, то просто се касае за частичен албинизъм и липса на пигментация само в този участък, който се е получил при Вашето куче.

Подобни статии

Салуки (Персийска хрътка)

Салуки (Персийска хрътка)

Великият владетел на пустинята – това е Салукито. Създадени да са бързи, още са господари на пустиня...

Слон

Слон

Слоновете са големи сухоземни бозайници и включват 2 рода на семейство Слонове: Elephas и Loxodonta....

Английски кокер шпаньол

Английски кокер шпаньол

Кокер шпаньолът е една от най – популярните породи кучета. Те са кръстени на птиците, които гонят. Т...

Рекламирай в INSERT.BG