Куока

Куока

Начин на живот при Куока

Хранене

Какво яде куокаВрагове на куокаПодобно на останалите торбести животни, куоката е вегетарианец и се храни с растенията от заобикалящата я среда.

Те ядат различни видове треви, листа и плодове. Тези животни се хранят предимно на земята, но могат да се изкачват до 1 метър нагоре по храсти и дървета.

Поглъщат храната си цяла, без да я дъвчат. След това повръщат недостатъчно обработения хранителен материал, който отново изяждат. Те нямат нужда от големи количества вода и дори могат да издържат месеци, без изобщо да са пили вода.

Заплахи и хищници

Преди европейските колонизатори да достигнат крайбрежните райони на Югозападна Австралия, популациите от куока са процъфтявали и са били широко разпространени в целия район.

След като тези хищници навлезнали в териториите обитавани от куоки, тяхната численост намаляла чувствително. В момента те се срещат на изключително малка територия, поради загубата на местообитание.

Взаимоотношения на куока с хората

От 1930 г. популациите от куоки са изолирани само в 3 области, 2 от които са острови. Това е станало най - вече заради новите хищници, които са пристигнали заедно с хората.

Какво яде куокатаНай - големи щети върху популацията на тези животни е причинила лисицата привнесена на континента, заедно с европейските заселници.

Сега на остров Ротнес има голяма популация от куоки, които привличат хиляди туристи всяка година. Те са много дружелюбни животни и без страх се доближават до хората, но е забранено да се хранят или да се пипат.

Подобни статии

Ландзеер (Лендзир)

Ландзеер (Лендзир)

Синоними: Landseer Type continental-europeen Разговорни термини: Ландзер "Черно - бял Нюф...

Леонбергер

Леонбергер

Синоними: Leonberger     ПроизходГерманияFCI номер на стандарта№ 145Класификация по Междун...

Нюфаундленд

Нюфаундленд

Синоними: Newfoundland Neufundlаnder Chien de Terre-Neuve   ПроизходКанадаFCI номер на ст...