🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Куока

Куока

Начин на живот при Куока

Хранене

Какво яде куокаВрагове на куокаПодобно на останалите торбести животни, куоката е вегетарианец и се храни с растенията от заобикалящата я среда.

Те ядат различни видове треви, листа и плодове. Тези животни се хранят предимно на земята, но могат да се изкачват до 1 метър нагоре по храсти и дървета.

Поглъщат храната си цяла, без да я дъвчат. След това повръщат недостатъчно обработения хранителен материал, който отново изяждат. Те нямат нужда от големи количества вода и дори могат да издържат месеци, без изобщо да са пили вода.

Заплахи и хищници

Преди европейските колонизатори да достигнат крайбрежните райони на Югозападна Австралия, популациите от куока са процъфтявали и са били широко разпространени в целия район.

След като тези хищници навлезнали в териториите обитавани от куоки, тяхната численост намаляла чувствително. В момента те се срещат на изключително малка територия, поради загубата на местообитание.

Взаимоотношения на куока с хората

От 1930 г. популациите от куоки са изолирани само в 3 области, 2 от които са острови. Това е станало най - вече заради новите хищници, които са пристигнали заедно с хората.

Какво яде куокатаНай - големи щети върху популацията на тези животни е причинила лисицата привнесена на континента, заедно с европейските заселници.

Сега на остров Ротнес има голяма популация от куоки, които привличат хиляди туристи всяка година. Те са много дружелюбни животни и без страх се доближават до хората, но е забранено да се хранят или да се пипат.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...