Куока

Куока

Начин на живот при Куока

Хранене

Какво яде куокаВрагове на куокаПодобно на останалите торбести животни, куоката е вегетарианец и се храни с растенията от заобикалящата я среда.

Те ядат различни видове треви, листа и плодове. Тези животни се хранят предимно на земята, но могат да се изкачват до 1 метър нагоре по храсти и дървета.

Поглъщат храната си цяла, без да я дъвчат. След това повръщат недостатъчно обработения хранителен материал, който отново изяждат. Те нямат нужда от големи количества вода и дори могат да издържат месеци, без изобщо да са пили вода.

Заплахи и хищници

Преди европейските колонизатори да достигнат крайбрежните райони на Югозападна Австралия, популациите от куока са процъфтявали и са били широко разпространени в целия район.

След като тези хищници навлезнали в териториите обитавани от куоки, тяхната численост намаляла чувствително. В момента те се срещат на изключително малка територия, поради загубата на местообитание.

Взаимоотношения на куока с хората

От 1930 г. популациите от куоки са изолирани само в 3 области, 2 от които са острови. Това е станало най - вече заради новите хищници, които са пристигнали заедно с хората.

Какво яде куокатаНай - големи щети върху популацията на тези животни е причинила лисицата привнесена на континента, заедно с европейските заселници.

Сега на остров Ротнес има голяма популация от куоки, които привличат хиляди туристи всяка година. Те са много дружелюбни животни и без страх се доближават до хората, но е забранено да се хранят или да се пипат.

Подобни статии

Френски булдог

Френски булдог

Сплескана муцунка и възхитително сумтене - това е Френският булдог. Това е кучето с най - шумно хърк...

Акита (Акита ину)

Акита (Акита ину)

Болен ли сте? Бременна ли сте? Ако сте в Япония, в знак на съпричастност може би няма да Ви подарят ...

Морфология на комарите

Морфология на комарите

Благодарение на дълги години усилена работа, днес комарите са проучени детайлно по отношение на тяхн...