Косатка

Косатка

Общи сведения за косатката

Общи сведения за косаткатаКосатките (Orcinus Orca) живеят във всички океани, от Арктика и Антарктика до тропическите морета.

По отношение на храненето различните групи косатки имат и различно "меню". Някои се хранят изключително с риба, а други ловуват морски бозайници като морски лъвове, моржове и дори големи китове.

Косатките се разглеждат като хищници на върха, липсват естествени хищници които да ги застрашават.

Те са силно социални и сложната им техника за лов и вокални звуци, които често са специфични за определена група и преминават между поколенията, са били описани като прояви на култура.

Косатките не се считат за заплаха за хората, въпреки че е имало случаи на инциденти, убийство или нараняване на работещи в морски паркове.

Косатката присъства в митологиите на различни местни култури. В западните култури, тя е имала репутацията на един страховит хищник.

Коментари за Общи сведения за косатката

 1. 1.

  косатката кит ли е или делфин?

 2. 2.

  Косатката спада към сем. Делфинови :)

 3. 3.

  Здравейте аз съм Цветелина Гришева Ангелова село крива бара

 4. 4.

  До 3.Анонимен - Здравейте Цветелина и добре дошли в нашият портал :) Надяваме се да намерите информация, която ще Ви е любопитна и интересна :)

 5. 5.

  необичайни характеристики на косаткат

 6. 6.

  Здравейте благодаря за информацията. Тя ще ми помогне много.Имали случай когато косатка да нападне човек или косатката не закача хора?

 7. 7.

  До 6. Папито - Доколкото ни е известно има документиран случай през 1972 г. за нападение на сърфист от косатка. Има данни, че сърфистът е оцелял, но с множество шевове.

  За косатките, които се смятат за атракция не е известно да има нападение върху хора, дори точно обратното - те са приятелски настроени.

  https://www.youtube.com/watch?v=5B_poyjBqYE

  Но за дивите косатки, които са на свобода не може да се гарантира на 100% тяхното поведение.

 8. 8.

  мерси много

 9. 9.

  В грешка сте. Няма документиран случай на убит човек от дива косатка или дори нападнат. Инцидентът, който е станал със сърфиста, е по-скоро объркване от страна на животното, след което моментално го е пуснала. В плен в SeaWorld Маями има 3 смъртни случая, в Испания един и множество нападения върху треньорите, но това е вследствие на много причини. Дълга тема.

 10. 10.

  До 9.Орка - благодарим за споделеното мнение. Напълно е възможно това, което сте написали.

Подобни статии

Немска овчарка

Немска овчарка

Немска овчарка ?! Има ли човек, който да не е чувал за тази порода? Може би ще си кажете – "Едва ли?...

Ротвайлер

Ротвайлер

Бихте ли погалили това куче, ако го видите на улицата?! Вероятно едни ще кажат "Разбира се, защо не"...

Рекламирай в INSERT.BG