Английски кокер шпаньол

Английски кокер шпаньол

Характер и поведение на Английски кокер шпаньол

Характер и ловен инстинкт на Кокер шпаньолАнглийският кокер шпаньол е страшно енергичен, подвижен и дружалюбен. Разбира се добре с други кучета. Обожава игрите и е отличен пазач.

Има вроден ловен инстинкт, благодарение, на който в някои случаи донесеният от него дивеч по време на лов може да е дори с неговите размери. Той подгонва птицата преди тя да излети, чака изстрела на ловеца и след това носи убитият дивеч на своя господар.

За кокерите, които ловуват водата не е опасна, но прикрива миризмата. Обичат да плуват и ако са в добра форма могат да го правят дълго.

Имат много добре развито обоняние и разчитат повече на него, защото трудно виждат неона. При кокерите, които ловуват опашката има практическо значение - колкото са по-близо до следата, толкова по - бързо въртят опашка.

Кокер шпаньолът обича водатаВъпреки сравнително малките си размери, Английският кокер шпаньол е толкова енергичен, че дори и едрите породи кучета ще му завидят.

Има изключително добър характер и нрав. Заради своя "весел" характер често е наричан "merry cocker" ("весел кокер").

Обича да бъде сред деца, но може да стане и агресивен ако бъде дразнен.

5.0, 1 гласа
прегледи 14209

Препоръчани продукти

Коментари за Характер и поведение на Английски кокер шпаньол

 1. 55.

  До 51. - колкото по-рано се започне с обучение, толкова по-бързо кученцето ще усвои желаните от Вас команди. След 2-3 месец, спокойно може да се започне обучение, като в началото то ще бъде под формата на игра.

 2. 56.

  До 52. - ушите се почистват с памучен тампон (не от тези, които ние хората използваме), но не Ви съветваме да го правите у дома! Оставете тази манипулация на своя ветеринар!

 3. 57.

  Нашия кокер е вече на 9 години, отгледан от 2-3 месечен от децата. Като малък е извеждан по 3-4 пъти и постепенно след година вече по 2 пъти, и 2 пъти го храним. Предимно гранули, консерви, но иначе е всеяден. Много обича морков, краставица и др., но не му даваме пилешки, заешки и рибешки кости, знае се защо, не понася и мазнотии - повръща. Издържа между разходките и до 15 часа, зависи как е хранен. Прясна вода има винаги и банята му е отворена, случвало се е да ползва подовия сифон ;-). Не е дъвкал обувки, чехли, цветя, не се качва по легла и е дружелюбен с всички. Хубаво е да изкара обучителен курс докато е на годинка! Само дето не говорят. Успех!

 4. 58.

  мижели да питам каквъв размер трябва да са нагръдника и нашийника за кокери и колко дълък трябва да е повода

 5. 59.

  До 58. нина - индивидуално е при всяко куче, но обикновено на по-голямата част от нагръдниците за кокери завършили растежа си отговарят M. Дължината на повода е по Ваша преценка. Ако го разкарвате в оживена градска среда е добре да не бъде прекалено дълъг за да имате контрол над поведението му. Най-подходящ би бил автоматичният повод.

 6. 60.

  по колко килограма суха храна поглъща кокера на месец и коя марка храна е по подходяща за него

 7. 61.

  До 60. ани - количество за един месец няма как да Ви кажем с точност. Като марка може да Ви препоръчаме ПроПлан. На опаковките си има табличка, на която е означено точно колко трябва да давате за деня, съобразено с възрастта и килограмите на кучето.

 8. 62.

  имам женски кокер - взет от бебе - вече е на 3,5 г. , скоро осинових още един на 2 години, но двата не се разбират изобщо, всеки иска да доминира и ме ревнуват за внимание и галене, а аз всичко еднакво правя за двата. това положение как може да се оправи? И новото куче, било е бездомно, яде , сякаш за последно, гълта без да дъвка храната, как да го науча да не е лакомо

 9. 63.

  До 62. Ира - при положение, че скоро сте ги запознали не се притеснявайте. Нужно е време за да свикнат едно с друго. В началото Ви съветваме да не ги оставяте сами, когато не сте у дома. За лакомостта на бездомното куче също не се притеснявайте. Поведението му е нормално, предвид условията, в които е живяло. С времето, когато усети сигурност и спокойствие само ще се успокои по отношение на яденето.

 10. 64.

  от какво и как се получава перде в очите на кокерите

 11. 65.

  До 64. - т.нар. "перде" или катаракта обикновено настъпва с напредване на възрастта. Най-често се наблюдава след 7-9 годишна възраст. Рядко може да настъпи и след по-сериозна инфекция/травма на окото

 12. 66.

  имам кокерче и се чудя на колко месеца се слага ваксина и поточно за какво

 13. 67.

  До 66. ани - първата ваксина се поставя след 43-45 ден. Ваксината е срещу най-често срещаното заболяване при малките кученца - Парвовироза. Ако по някаква причина първата ваксинация се пропусне и кученцето е навършило 2 месеца се преминава към втората, по-голяма ваксина (срещу гана, парвовироза, инфекциозен хепатит,аденовирусна инфекция тип 2. параинфлуенца).

 14. 68.

  Къдравко!

 15. 69.

  аз и моето семеиство имаме кокерче и се чудим дали 2 килограма ще му стигнат ли за цял месец ако не стигат колко са нужни

 16. 70.

  До 69. - зависи за каква храна става въпрос. Ако имате предвид гранулирана, зависи коя марка ще изберете. Всяка марка има табличка, в която е описана и дневната дажба. По нея може да изчислите и количеството за определен период, но имайте предвид, че то ще се мени (ще се увеличава) ако кученцето е в растежен период и трудно може да определените точна дозировка за по-голям период от време. Ориентировъчно Ви казваме, че 2 кг гранули няма да стигат за месец.

 17. 71.

  взехме си малък кокер на 35 дни. с какво да го храним и по - важното по колко грама на хранене и колко хранения дневно.

 18. 72.

  До 71. константин - гранулираната храна засега е напълно достатъчна за него. На пакетите вече има таблички, на които е описано точно колко трябва да бъде дневната дажба. Според марката тя е различна. Когато избирате, гранулите трябва да са съобразени с вида и възрастта на кученцето. Задължително трябва да са от тип "джуниър". Марката определяте Вие, цените са различни. В зоомагазина консултантите ще Ви разяснят какви са възможностите :)

 19. 73.

  Кокер шпаньолите могат ли да се гледат в средно голям апартамент?

 20. 74.

  До 73. Николай - да, стига да му осигурявате необходимите разходки.

Подобни статии

Рекламирай в INSERT.BG