Английски кокер шпаньол

Английски кокер шпаньол

Отглеждане и дресировка на Английски кокер шпаньол

Отглеждане

Отглеждане на Кокер ШпаньолАнглийският кокер шпаньол е верен компаньон и страшно силно се привързва към своя стопанин. Готов е да изпълни всяка една негова команда, дори това да е непосилно за него. Той никога не се отказва. Няма проблеми с адаптирането към непознати.

Има изключително много енергия и трябва да му се осигури достатъчно движение за да може да я изразходва.

За разлика от Американският кокер шпаньол, Английският - е по - подходящ за лов, отколкото като домашен компаньон и любимец.

Не се препоръчва за хора, страдащи от алергии, тъй като нивото на падане на козината му е на "средно ниво" (според проучвания).

Грижи за козината на Кокер шпаньолГрижи за козината

Правилните и редовни грижи за козината, ще му осигурят здравият и блестящ вид, типичен за породата. Необходимо е да се разрества 2 - 3 пъти в седмицата и при необходимост да се подстригва през 2 - 3 месеца.

Тъй като Английските кокер шпаньоли се използват предимно за лов, козината лесно се замърсява. Затова е препоръчително в долната част да се поддържа по - къса.

Грижи за ушите на Кокер шпаньолГрижи за ушите

Сравнително големите им и дълги уши изискват и редовни грижи. За да се избегне развитието на ушни инфекции трябва да се почистват редовно.

Дресировка и обучение на Кокер шпаньолДресировка

Към обучението на Английският кокер шпаньол трябва да се подходи с голямо внимание и отговорност, поради тяхната силно изразена чувствителност и висок интелект.

Поддават се лесно на обучение и при добро желание и постоянство, кокерът ще свикне да изпълнява всяка една Ваша команда.

4.0, 2 гласа
прегледи 45700

Препоръчани продукти

Коментари за Отглеждане и дресировка на Английски кокер шпаньол

 1. 62.

  имам женски кокер - взет от бебе - вече е на 3,5 г. , скоро осинових още един на 2 години, но двата не се разбират изобщо, всеки иска да доминира и ме ревнуват за внимание и галене, а аз всичко еднакво правя за двата. това положение как може да се оправи? И новото куче, било е бездомно, яде , сякаш за последно, гълта без да дъвка храната, как да го науча да не е лакомо

 2. 63.

  До 62. Ира - при положение, че скоро сте ги запознали не се притеснявайте. Нужно е време за да свикнат едно с друго. В началото Ви съветваме да не ги оставяте сами, когато не сте у дома. За лакомостта на бездомното куче също не се притеснявайте. Поведението му е нормално, предвид условията, в които е живяло. С времето, когато усети сигурност и спокойствие само ще се успокои по отношение на яденето.

 3. 64.

  от какво и как се получава перде в очите на кокерите

 4. 65.

  До 64. - т.нар. "перде" или катаракта обикновено настъпва с напредване на възрастта. Най-често се наблюдава след 7-9 годишна възраст. Рядко може да настъпи и след по-сериозна инфекция/травма на окото

 5. 66.

  имам кокерче и се чудя на колко месеца се слага ваксина и поточно за какво

 6. 67.

  До 66. ани - първата ваксина се поставя след 43-45 ден. Ваксината е срещу най-често срещаното заболяване при малките кученца - Парвовироза. Ако по някаква причина първата ваксинация се пропусне и кученцето е навършило 2 месеца се преминава към втората, по-голяма ваксина (срещу гана, парвовироза, инфекциозен хепатит,аденовирусна инфекция тип 2. параинфлуенца).

 7. 68.

  Къдравко!

 8. 69.

  аз и моето семеиство имаме кокерче и се чудим дали 2 килограма ще му стигнат ли за цял месец ако не стигат колко са нужни

 9. 70.

  До 69. - зависи за каква храна става въпрос. Ако имате предвид гранулирана, зависи коя марка ще изберете. Всяка марка има табличка, в която е описана и дневната дажба. По нея може да изчислите и количеството за определен период, но имайте предвид, че то ще се мени (ще се увеличава) ако кученцето е в растежен период и трудно може да определените точна дозировка за по-голям период от време. Ориентировъчно Ви казваме, че 2 кг гранули няма да стигат за месец.

 10. 71.

  взехме си малък кокер на 35 дни. с какво да го храним и по - важното по колко грама на хранене и колко хранения дневно.

 11. 72.

  До 71. константин - гранулираната храна засега е напълно достатъчна за него. На пакетите вече има таблички, на които е описано точно колко трябва да бъде дневната дажба. Според марката тя е различна. Когато избирате, гранулите трябва да са съобразени с вида и възрастта на кученцето. Задължително трябва да са от тип "джуниър". Марката определяте Вие, цените са различни. В зоомагазина консултантите ще Ви разяснят какви са възможностите :)

 12. 73.

  Кокер шпаньолите могат ли да се гледат в средно голям апартамент?

 13. 74.

  До 73. Николай - да, стига да му осигурявате необходимите разходки.

 14. 75.

  Имам кокер на 10 години получава схващане на всички мускули и остава обездвижен известно време. Какво да правя

 15. 76.

  Масажирам мускулите докато се възстанови но това се повтаря през няколко месеца къде е проблема

 16. 77.

  До 75,76. - на тази възраст кучето преминава в групата на възрастните и има голяма вероятност да са т.нар. шипове или тепърва развиващ се артрит, които водят до подобен тип схващания. Добре е да се направи рентгенова снимка, с която ще се докажат или отхвърлят тези диагнози. Също така е добре да се проверят и околоаналните жлези, ако не са проверявани скоро.

 17. 78.

  Здравейте. Искан да купя Кокер шпаньол за сина ми /10 г./. Живеем в къще с голям двор и имаме голямо женско куче порода ,,Българско овчарско куче'' на 8 г. Притеснявам се, че голямото куче няма да приеме добре малкото кученце. Дали времето ще помогне за това голямото куче да приеме малкото и да не го нарани.

 18. 79.

  До 78. Таня Бончева - ако вземете кученцето, докато е все още "бебе" е малко вероятно да имате проблем с тяхното разбирателство. Ще е нужен период на адаптация в началото, но с времето ще свикнат. Проблем би било, ако вземете кучето вече израснало и с изградени навици. Тогава сприятеляването им би било по-трудно. Важно е след като вземете новият домашен любимец да продължите да обръщате същото внимание и на БОК, тъй като те усещат това и също изпитват ревност, колкото и странно да звучи.

 19. 80.

  Здравейте! Английският кокер шпаньол подходящ ли е за отглеждане в апартамент? Жилището е голямо. Също така податливи ли са на дресировка? Приблизително колко пъти трябва да се разхожда на ден, тъй като пише, че са доста енергични? Благодаря предварително!

 20. 81.

  До 80. Михаил - подходящ е, да. Ако се започне с обучение още, докато кученцето е малко, няма да има проблем с дресировката. Относно разходката - породата е доста активна, да, честотата на извеждане е различна и зависи от режима, който ще му създадете. Ако разходките са само 2 пъти на ден, то те трябва да бъдат поне по 20 минути.

Подобни статии

Мини Шнауцер

Мини Шнауцер

Синоними: Zwergschnauzer  - Шнауцер джудже Miniature Schnauzer – Миниатюрен шнауцер Schnauzer n...

Бразилска фила

Бразилска фила

Синоними: Fila Brasileiro - Фила Бразилейро Brazilian Mastiff - Бразилски мастиф Brasilian Mo...

Муди

Муди

Муди е средно по размер пастирско куче с произход  Унгария. Отличава се с голяма активност, интелиге...