Английски кокер шпаньол

Английски кокер шпаньол

Кокер шпаньолът е една от най – популярните породи кучета. Те са кръстени на птиците, които гонят. Тя е била на първо място в Америка повече от всяка друга порода.

През 30-те и 40-те години породата е на първо място не 4 години, не 8 години, не 12 години, а цели 17 години подред.

Английският кокер шпаньол е кръстен на Бекаса – woodcock, който гони и ловува. Кокерът пристига в Америка през 80-те години на 19 век. Лови птици дори и зайци – птичар, който преследва и непернати.

Породата, която американците наричат Английски кокер шпаньол  - за целия свят е просто Кокер шпаньол.

Произход
Великобритания
FCI номер на стандарта
№ 5
Класификация по Международната федерация по кинология (FCI)
Група 8 - Ретривъри, кучета, неправещи стойка и водни кучета
Секция 2 – Кучета, неправещи стойка
American Kennel Club (AKC)
Призната – "Спортни кучета – Sporting Dogs"
British Kennel Club (KC)
Призната – "Ловни – Gundog Group"
Класификация по интелигентност
2 група – 18 – Английски кокер шпаньол
Тегло (по FCI)
11 – 13 кг
Ръст (по FCI)
Мъжки - 39 - 41  см
Женски - 37 - 40 см
Космена покривка (по FCI)
Бял, черен, отенъци на кафяво, риж, златист, пясъчен, без черна маска, двуцветен, трицветен
Живот
12 - 15 години

2. Външен вид на Английски кокер шпаньол

Космена покривка Английският кокер има прекрасна дълга, права и мека осмена покривка, която завършва с "ресни" по крайниците. Космите са копринени и блестящи. Има добре окосмени крайници и задна част... прочети

5.0, 1 гласа
прегледи 24001

Препоръчани продукти

Коментари за Английски кокер шпаньол

 1. 40.

  Здравейте,аз имам кокер шпаньол на 2години,но е гледан отвън на каишка дали ако си го взема сега в апартамента ми ще мога да го възпитам и дали ще ме слуша.

 2. 41.

  АНИ- АКО МОЖЕШ ГЛЕДАЙЙ ГО НА БАЛКОН, КОГАТО ТЕ НЯМА- ИНАЧЕ, ЛИПСАТА НА ПРИУЧАВАНЕ, ДА СЕ СТИСКА Е ЕДНА, ЕДНА И ПОЛОВИНА ГОДИНИ- ВЕЧЕ МИСЛЯ Е КЪСНО! ОТ ТЕБ ЗАВИСИ- СЪЗДАВАШ РЕЖИМ- СУТРИН СТАВАШ В 6.00, 6.30 И ВЕДНАГА НА УЛИЦАТА- СВЪРШИ ЛИ РАБОТА СЕ ПРИБИРАТЕ, НАД ВЕЧЕР, АКО НЯМА БЕЛЯ- ПАК СЪЩОТО- ДОКАТО СВИКНЕ, С НАГРАДКИТЕ И .......

 3. 42.

  До 40. Ангелия - купи на кокера си подложка! Няма да ти струва над 5 лева. Лесно, бързо и удобно! В сайта съм, за да помагам на всички хора в нужда! Потърси в този сайт, в началната страница пише "съвети". Там кликни и потърси "как да науча кученце да ходи до тоалетна"! Ако не го намериш, пиши ми пак! Успех! :) ;)

 4. 43.

  Съжалявам много!!!!! Обърках името!!!! Анелия е, нали!

 5. 44.

  http://zoomedia.baubau.bg/съвети/съвети-научим-куче-ходи-навън-тоалетна

 6. 45.

  Този линк ще ти бъде много полезен Анелия!!!!!!! : - ) ^^^^^

 7. 46.

  До 40. Анелия - вероятно ще отнеме повече време за аклиматизация предвид това, че вече е голям, но разбира се, че ще свикне! Нужно е постоянство!

 8. 47.

  Здравейте,имам кокер на 3 години. Преди него имах друг, който почина на 17 г. Мислех, че знам всичко за кокерите...но с този имам проблем.Много е страхлив, от всеки шум се стряска, не харесва малки деца, лае ги, ръмжи даже се спуска. Първо го забелязах с внука ми - той беше на 3г. когато ми подариха кучето.Взет е от зоомагазин.

 9. 48.

  До 47. Ваня - хм, ако сте взели кученцето малко не би следвало да проявява този тип агресия особено към членове от семейството. Този тип поведение обикновено присъства при кучета, взети в по-зряла възраст, а не бебета. Ако смятате, че няма да може да овладеете това негово поведение е добре да го запишете в обучителен клас.

 10. 49.

  А английският кокер шпаниол колко часа може да седи сам в апартамент?

 11. 50.

  Има ли нужда да му обРъщаш внимание постояно?

 12. 51.

  На колко години може да се започва дресировка?

 13. 52.

  Как се почовстват ушита му по точно?

 14. 53.

  До 49. - ако е добре обучен и се изкарва на разходка сутрин и вечер, спокойно може да се остави сам за един работен ден от 8-9 часа.

 15. 54.

  До 50. - зависи какво разбирате под обръщане на внимание. Всеки любимец обича вниманието - било то куче или котка. Въпрос на обучение е обаче доколко Вие ще допуснете кучето до себе си.

 16. 55.

  До 51. - колкото по-рано се започне с обучение, толкова по-бързо кученцето ще усвои желаните от Вас команди. След 2-3 месец, спокойно може да се започне обучение, като в началото то ще бъде под формата на игра.

 17. 56.

  До 52. - ушите се почистват с памучен тампон (не от тези, които ние хората използваме), но не Ви съветваме да го правите у дома! Оставете тази манипулация на своя ветеринар!

 18. 57.

  Нашия кокер е вече на 9 години, отгледан от 2-3 месечен от децата. Като малък е извеждан по 3-4 пъти и постепенно след година вече по 2 пъти, и 2 пъти го храним. Предимно гранули, консерви, но иначе е всеяден. Много обича морков, краставица и др., но не му даваме пилешки, заешки и рибешки кости, знае се защо, не понася и мазнотии - повръща. Издържа между разходките и до 15 часа, зависи как е хранен. Прясна вода има винаги и банята му е отворена, случвало се е да ползва подовия сифон ;-). Не е дъвкал обувки, чехли, цветя, не се качва по легла и е дружелюбен с всички. Хубаво е да изкара обучителен курс докато е на годинка! Само дето не говорят. Успех!

 19. 58.

  мижели да питам каквъв размер трябва да са нагръдника и нашийника за кокери и колко дълък трябва да е повода

 20. 59.

  До 58. нина - индивидуално е при всяко куче, но обикновено на по-голямата част от нагръдниците за кокери завършили растежа си отговарят M. Дължината на повода е по Ваша преценка. Ако го разкарвате в оживена градска среда е добре да не бъде прекалено дълъг за да имате контрол над поведението му. Най-подходящ би бил автоматичният повод.

Подобни статии

Рекламирай в INSERT.BG