Кангал

Кангал

Характер и поведение на Кангал

Характер на КангалаКангалското овчарско куче е предано на своя стопанин и изключително привързано към семейството. Когато е със стадото изпълнява задълженията си на пазач и нищо не е в състояние да го отклони от поверените му животни.

Предпочита да действа независимо от овчаря и свободно да пази стадото от нападения, което предполага изключително силни, инстинктивно развити охранителни качества. Овчарите разказват, че начина по който кучетата изпьлняват совите служебни задължения е наистина впечатляващ.

Интерес предизвиква позиционирането на кучетата спрямо стадото. Два кангала застават пред стадото, два са вътре в стадото и два обикалят отзад и отстрани като по този начин охраняват от вълци или други нарушители.

Ако кангалите са само два на брой, те винаги се редуват, като единия е в стадото, а другия обикаля. Интензитетът на техните патрули около овцете се увеличава на свечеряване.

Кангала е смел, бърз и ловък. Той се изправя срещу опасността и би преследвал хищниците, ако е необходимо. Кангала е много любвеобилен и лоялен към своя стопанин.

С непознати е сдържан и дистанциран, без да проявява непредизвикана агресия. Умът му е над средното ниво, не изневерява по никакъв повод на стопанина си или на стадото, отнася се със заинтересованост към своите задължения, към чужди хора реагира с лаене и евентуално нападение, то е силно и издържливо и е в състояние да развива такава скорост, че да може да настигне бягащо хищно животно.

3.7, 3 гласа
прегледи 53246

Препоръчани продукти

Коментари за Характер и поведение на Кангал

 1. 70.

  А мога ли да му давам вече кайма със пилешки кости от магазина? Кученцето е на 3месеца и 10?

 2. 71.

  Или да му я смилям на ситно защото до сега му ги мелех и се чудя дали мога да му я давам вече направо така ?

 3. 72.

  До 70,71. Наско - първото, което бихме посъветвали е на тази възраст да не давате никакви кости! Второ - ако давате кайма, то тя не трябва да бъде сурова! За предпочитане е да я смилате на ситно, да. Но имайте предвид, че на тази възраст гранулираната храна остава най-добрата алтернатива.

 4. 73.

  Кученцето ми е нахранено със 2 филии хляб с антифриз и след това ми дадох 0'500 грама прясно мляко дали ще му стане нещо? .......

 5. 74.

  До 73. Наско - антифризът или т.нар. Етиленгликол е най-честата отрова, която се използва за натравяне на кучета. За съжаление, може да доведе и до смърт. Надяваме се, че сте завели кученцето на ветеринар! Всеки организъм реагира различно, но приет в по-големи количества може да има факален край!

 6. 75.

  А по колко хапчета с калций да му давам по 1 или 2?

 7. 76.

  Имам такова куче

 8. 77.

  До 75. Наско - зависи какъв калций давате. Различките марки имат и различни дозировки. Има калций, при който 1 таблетка е за 5 кг, друг - за 10 кг. и т.н. На всяка опаковка си пише и дозировката!

 9. 78.

  Мойта е 1таблетка на 10кг а кученцето е над 20,кг колко да му давам 2таблетки или по 1?

 10. 79.

  До 78. - ако е до 25 кг трябва да дадате 2 таблетки и половина, а ако кучето е над 25 кг - 3 таблетки.

 11. 80.

  На 14 месеца е 82 см и 68 кг колко ще порастне още

 12. 81.

  До 80. - ако е женско развитието вече е към края си, но ако кучето е мъжко - развитието продължава средно до година и 8 месеца.

 13. 82.

  Как да се предпазя от канал ако ме нападне ? питам защото вече ме е нападал но трудно се отървах

 14. 83.

  До 82. - съжаляваме за това, което Ви е сполетяло. В скоро време ще пуснем статия за отбраняване при нападение от куче. Следете страницата ни със Съвети. Ще бъде пусната там: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/кучета

 15. 84.

  Как да засиля връзката между мен и кучето ми ? Не ме пази не ме слуша не изпълнява команди. Дърпа се ,като е пуснато не идва при мен как да се оправят нещата или да го махам

 16. 85.

  Не изпълнява команда защита как да го науча да я изпълнява

 17. 86.

  До 84, 85. - всичко това, което сте изредили не е причина да махате кучето! То не е вещ, която може да захвърлите, ако не Ви върши работа. Нужно е постоянство и търпение в обучението на командите, но имайте предвид, че ако кучето е минало половин годинка ще е нужно малко повече време за възприемането им. Ще Ви изпратим линк с команди и съвети за обучение, които се надяваме да Ви бъдат от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

 18. 87.

  Моето куче постоянно ме ръпа за краката и не слуша много много по някой път игрите ни загрубяват и се отпуска но нему се оставям и му показвам че аз съм господарят и тогава започва да ме слуша и си навежда главата праяилно ли подхождам или не ?

 19. 88.

  До 87. Наско - как му показвате, че Вие сте господарят? Как подхождате?

 20. 89.

  Понякой път прекалява със играта и се опитва да ми надвива и му се карам строго и тръгвам към него със команда НЕ и го удрям по муцуната но не мн силно!

Подобни статии

Ландзеер (Лендзир)

Ландзеер (Лендзир)

Синоними: Landseer Type continental-europeen Разговорни термини: Ландзер "Черно - бял Нюф...

Леонбергер

Леонбергер

Синоними: Leonberger     ПроизходГерманияFCI номер на стандарта№ 145Класификация по Междун...

Нюфаундленд

Нюфаундленд

Синоними: Newfoundland Neufundlаnder Chien de Terre-Neuve   ПроизходКанадаFCI номер на ст...