Йоркширски териер

Йоркширски териер

Йоркширските териери, наричани често "йоркита" са една от най - популярните породи кучета в света, а напоследък и у нас. Известни са с малкия си размер, властния си характер и физическа гъвкавост. Тези кучета са много игриви и любящи, което ги превръща в идеален домашен любимец за милиони семейства по света.

Произход
Великобритания
FCI номер на стандарта
№ 86
Класификация по Международната федерация по кинология (FCI)
Група 3. Териери
Секция 4. Тойтериери
American Kennel Club (AKC)
Призната: "Декоративни - Toys"
British Kennel Club (KC)
Призната: "Декоративни - Toy Group"
Класификация по интелигентност
3 Група: 27. Йоркширски териер
Тегло (по FCI)
До 3.5 кг
Ръст
22 - 24 см
Живот
10 - 12 години (15 години - рядко)

2. Външен вид на Йоркширски териер

Космена покривка и Окраска При тези кучета се отдава голямо значение на цвета на козината и нейното качество. Тя трябва да бъде лъскава, права и копринено мека. Традиционно, козината се оставя да изр... прочети

4. Характер и поведение на Йоркширски териер

Властен характер Характера на йоркширските териери ги прави идеален домашен любимец за стопани, които не са семейни. Те имат склонност да се налагат над стопанина си и се ядосват, когато някой се опи... прочети

5. Отглеждане и Грижи за Йоркширски териер

Отглеждане Йоркитата са идеаните кучета за отглеждане в апартамент, дори и едностаен. Въпреки скромните си размери обаче, йоркширските териери отстояват присъствието си, като това може да доведе дори... прочети

7. Обучение на Йоркширски териер

Първото нещо, което трябва да имате в предвид, когато започнете да обучавате кучето си е, че различните кучета имат различни способности да научават нови неща. За някои е по - лесно да научават нови н... прочети

9. Как да се справите със страха от раздяла при Йоркширски териер?

Раздялата със стопанина е една от основните причини за безпокойство при йоркитата. Някои кучета лаят силно, когато стопаните им напускат къщата. Това поведение се нарича "тревожност от раздяла". Това ... прочети

10. Исторически данни за Йоркширски териер

Тази порода се е зародила през 19-ти век, като първоначално са били ловни кучета, използвани от миньорите в Йоркшир, Англия. Те са гонили плъхове и други малки животни далеч от мините. С течение на г... прочети

5.0, 2 гласа
прегледи 24466

Препоръчани продукти

Коментари за Йоркширски териер

  1. 82.

    Здравейте,
    Имам мини йорк на почти 9 месеца. От около преди 3-4 месеца забелязах,че кожата му се лющи,и то обилно,по цялото тяло дори по ушите,най-много по корема,слабините и бутчетата.пробвахме какво ли не,взехме проби- стафилококи но в много минимални стоойности,и ветеринарят ни каза,че не е от това. Пръскахме го с Неомицин спрей, слагахме му някакви инжекций,сега пие някакви хапчета,но нищо не помага.просто не можем да разберем от какво се получава. Ако можете да ми дадете някакъв съвет,или къде може да го прегледат за второ мнение.
    Благодаря!

  2. 83.

    Действието се развива в Пловдив,забравих да уточня :)

  3. 84.

    До 82. - второ мнение може да потърсите в София. Има добри ветеринарни клиники със съвременна апаратура, където ще могат да изключат евентуалните заболявания. Има вероятност проблема да е вторичен, тоест да има първично заболяване, което да води до това вторично проявяване на кожния проблем!

  4. 85.

    Здравейте ,аз имам йорки на 6 месеца и е със същия проблем .Появиха се едни червени петна и в последствие започват дасе лющят повече са по коремчето Живея в Испания и за четвърти път му сменят хапчетата и немогат да разберат от какво е

  5. 86.

    До 85. - за съжаление породата е предразположена към подобен тип кожни и алергични нарушения. Важно е в тези случаи да се подбира медицинска козметика (шампоан), която да е съобразена с кожния проблем на кучето; да давате хипоалергенна храна. Ние лично, бихме Ви посъветвали и да го изполивате 2 пъти седмично с тинктура от лайка, която ще успокои зачервените участъци и ще намали сърбежа (ако има такъв). За целта е необходимо да запарите лайка, която е добре да предстои няколко часа и след това с готовата тинктура да го изполеете.

  6. 87.

    Благодаря д-р Бау Бау аз съм 85 , още веднъж благодаря за съвета ще пробвам изполиването с лайка и ще ви информирам как щесе развият нещата .Ако има подобрение ще можем да помогнем на други любимци със същия проблем

  7. 88.

    Здравейте! Имам йорки, което е на 48 дни. Има поникнали само два млечни "кучешки зъба" отгоре. На каква възраст всъщност е нормално да са изникнали всички млечни зъбки? Имам ли повод за притеснение?
    Благодаря предварително!

  8. 89.

    Здравейте имам йорко което е на 5 месеца. От 2 дни виждам че започнахме да имаме проблем с пишкането преди си ходеше на пелената редовно.А сега започна много често да пишка навсякъде даже и в леглото какъв може да е проблема и как мога да му помогна.

  9. 90.

    До 88. - няма повод за притеснение на този етап, до около 4 месечна възраст е растежа на самите зъбки, след което започва и тяхната смяна, което продължава до около 12 месечна възраст.

  10. 91.

    До 89. Жанет - проблема е често срещан. Не се притеснявайте. С израстването ще отшуми и този неприятен навик. Добре е да му създадете режим за разходка, който да спазвате. В началото е добре да се извежда поне 3 или най-добре 4 пъти на ден, 15-20 минути след хранене. На тази възраст това е и честотата на хранене.

  11. 92.

    Здравейте,може ли да ми дадете съвет,как по конкретно да се справим с проява на агресивно поведение от страна на кучето.Кучето е на около 70 дена ,мн е игрив ,и си търси внимание ,което си е характерно за породата,но няколко пъти изръмжава и се спуска да хапе доста злобно (като го галим по гърба),а не на игра.Как е правилно да се постъпи,като изпадне в това състояние-да му се скараме ли,да го успокоим някак си или ?

  12. 93.

    До 92. Иван - не е препоръчително да му викате, колкото и да Ви се струва странно, на тази възраст това не е истинска агресия от страна на кучето, а опит за игра. Във Вашия случай обаче играта очевидно е малко по-агресивна. Добре е да се запасите с повече играчки (гумени), тъй като ще започне смяната на млечните зъбки и тази "агресия" може да се задълбочи и да се състои в опит за ядене на всичко у дома. Когато го галите бъдете спокойни и ако то Ви позволи да го погалите му давайте лакомство за награда, а когато израмжи просто го оставете за малко без да му обръщате внимание.

  13. 94.

    Той не озлобява като си играем,а може да си лежи и като го погалим или вдигнем в нас и изведнъж оголва зъби и почва да ръмжи и да се спуска,говорихме с ветеринарният ни лекар и ни каза,че такава му е нервната система и трябва от малък да го пречупим,за да не стане злобен като порастне.Агресира се като го хванем за едно определено място (но понякога няма как да не го докоснем там и да искаме).Преди около седмица го правеше повече сега се кротва като му кажем "Не" със строг тон и буквално изскимтява и спира.Ако успеем да го пречупим така да си каже и спре да го прави това,дали ще си остане с благият характер,който е типичен за тази порода(имахме такова кученце и беше най-благият на света)

  14. 95.

    До 94. - при положение, че не е било такова, има вероятност определен фактор да е отключило това поведение. Опитайте се да си спомните дали нещо необичайно и ново не е ставало в дома Ви, което да е отключило това поведение, защото това е един вид защитна реакция от негова страна.

  15. 96.

    вече е кротък благ,спря да се зъби и тн

  16. 97.

    Здравейте, имам мини йорк на 10 месеца и 8 дена, но все още има 3 кучешки млечни зъбчета,които не са паднали, другите ги сменихме. Въпросът ми е до кога мога да изчакам преди да се извадят принудително?

  17. 98.

    До 97. - изчакайте до навършване на годинка. Често се случва точно при тази порода да задържат млечните зъбки. Дори да се наложи принудителното им изваждане, не се притеснявайте. Манипулацията е сравнително бърза.

  18. 99.

    Благодаря!

  19. 100.

    Здравейте, търся красиво йорки - на около 3 месеца, женско , да достигне големина 2.2 - 2.5 кг. Търсих в няколко развъдника, но не успях да намеря подобно куче - обикновено се предлагат мини йоркшири. Бихте ли ме насочили към кого да се обърна.

  20. 101.

    До 100. Анна Петкова - може да проверявате в нашата секция с Обяви. А също така може да пуснете и Вие самата обява, за това което търсите.
    - http://zooobqvi.baubau.bg/кучета
    - http://zooobqvi.baubau.bg/добави

Подобни статии

Бял териер (Уести)

Бял териер (Уести)

Пълното наименование на известния Бял териер е Западнохайландски бял териер, известен и с името "Уес...

Шиперке

Шиперке

Синоними: Schipperke Little Skipper Разговорни: "Белгийски шпиц" "Малка овчарка" Про...

Австралийски кетълдог

Австралийски кетълдог

Австралийският кетълдог е пастирска порода кучета, създадена в Австралия с цел превеждането на добит...

Рекламирай в INSERT.BG
loading...