Йоркширски териер

Йоркширски териер

Йоркширските териери, наричани често "йоркита" са една от най - популярните породи кучета в света, а напоследък и у нас. Известни са с малкия си размер, властния си характер и физическа гъвкавост. Тези кучета са много игриви и любящи, което ги превръща в идеален домашен любимец за милиони семейства по света.

Произход
Великобритания
FCI номер на стандарта
№ 86
Класификация по Международната федерация по кинология (FCI)
Група 3. Териери
Секция 4. Тойтериери
American Kennel Club (AKC)
Призната: "Декоративни - Toys"
British Kennel Club (KC)
Призната: "Декоративни - Toy Group"
Класификация по интелигентност
3 Група: 27. Йоркширски териер
Тегло (по FCI)
До 3.5 кг
Ръст
22 - 24 см
Живот
10 - 12 години (15 години - рядко)

2. Външен вид на Йоркширски териер

Космена покривка и Окраска При тези кучета се отдава голямо значение на цвета на козината и нейното качество. Тя трябва да бъде лъскава, права и копринено мека. Традиционно, козината се оставя да изр... прочети

4. Характер и поведение на Йоркширски териер

Властен характер Характера на йоркширските териери ги прави идеален домашен любимец за стопани, които не са семейни. Те имат склонност да се налагат над стопанина си и се ядосват, когато някой се опи... прочети

5. Отглеждане и Грижи за Йоркширски териер

Отглеждане Йоркитата са идеаните кучета за отглеждане в апартамент, дори и едностаен. Въпреки скромните си размери обаче, йоркширските териери отстояват присъствието си, като това може да доведе дори... прочети

7. Обучение на Йоркширски териер

Първото нещо, което трябва да имате в предвид, когато започнете да обучавате кучето си е, че различните кучета имат различни способности да научават нови неща. За някои е по - лесно да научават нови н... прочети

9. Как да се справите със страха от раздяла при Йоркширски териер?

Раздялата със стопанина е една от основните причини за безпокойство при йоркитата. Някои кучета лаят силно, когато стопаните им напускат къщата. Това поведение се нарича "тревожност от раздяла". Това ... прочети

10. Исторически данни за Йоркширски териер

Тази порода се е зародила през 19-ти век, като първоначално са били ловни кучета, използвани от миньорите в Йоркшир, Англия. Те са гонили плъхове и други малки животни далеч от мините. С течение на г... прочети

5.0, 2 гласа
прегледи 21259

Препоръчани продукти

Коментари за Йоркширски териер

 1. 50.

  Здравейте,имам йорки на 4 месеца и е много сладък и умен,искам да попитам ако не си изяжда храната за деня трябва ли да му давам допълнително витамини и калций?

 2. 51.

  И също колко пъти трябва да се къпе през лятото и зимата

 3. 52.

  До Натали 50,51-Хубаво е да му давате витамини и калций.Къпете го по 3,4 пъти на ден,а понякога и по 5.

 4. 53.

  До 50, 51. - Натали - не, ако е физически добре няма нужда засега. През зимния период може да направите един курс с витамини, тъй като тогава имунитета леко спада. Относно къпането - през зимата е достатъчно 1 къпане, през лятото може да е и по-често - например веднъж месечно.

 5. 54.

  Йоркито на приятелката ми е на 5 месеца и от 2,3 дни лявото му ушенце е виснало надолу.Много се притесняваме за него.Бихте ли ни посъветвали нещо.

 6. 55.

  До 54. Никол17 - нормално е все още за възрастта от време на време да клепва едното или другото ухо. До годинката ще заемат нормалното си положение. Ако няма сърбеж или дискофорт в областта на ухото (при съмнение за чуждо тяло в него), няма от какво да се притеснявате.

 7. 56.

  Благодаря

 8. 57.

  Бихте ли ми казали кога проглеждат новородените йоркита?

 9. 58.

  До 57. Рая - около 14-15 ден. При някои настъпва и по-рано - около 10-ти.

 10. 59.

  Здравейте! От вчера имаме Йорки мини . Той е на 50 дни. Интересува ме дали и колко често трябва да го къпя? Кучешки награди, кокал играчка за зъбите от магазина за животни може ли да му се дават на тази възраст? Благодаря предварително за отговора.

 11. 60.

  До 59. Фори - не е нужно често къпане, освен ако не се налага. АКо желаете да го къпете сега Ви съветваме или да е преди започване на профилактичните ваксинации или след завършването им. Има лакомства за бебета, да. Те са от тип junior.

 12. 61.

  Имаме две годишно йорки .Зачерви се мястото от където уринира.Какво да направя.

 13. 62.

  До 61. - при йоркитата често се получават алергични реакции. Има вероятност да е от трева навън, вследствие на което е близало мястото и се е получило зачервяването! Нека се види от ветеринар за по-сигурно!

 14. 63.

  Имам 3 деца на 5,12,13,год . Искаме да си вземем Йорки но незнаем дали е подходящо за малко дете а й сме в апартамент☺

 15. 64.

  До 63. 55 - не би било проблем, а и децата не са толкова малки! Не се притеснявайте :) Това е един чудесен подарък за тях! Породата е идеална за отглеждане в апартамент.

 16. 65.

  Много красиво и умно кученце

 17. 66.

  Имам йорки на 8седмици.При нас е от 4дена.Нормално ли е да хапе всеки който се опита да го докосне?Стиска силно и агресивно,не знам как е живял по-рано,но на мен ми изглежда странно.Децата ми на 11г и 7г вече ги е страх от него,защото още като ги види ги напада.Правим всичко за да се чувства добре с нас.

 18. 67.

  До 66. Поли - т.нар."хапане" за кученцето е просто игра. Струва Ви се силно, тъй като зъбките при малките са страшно остри. Това е период, който ще мине, не се притеснявайте. Снабдете се с повече играчки и аксесоари за дъвчете. Тепърва започва смяната на млечните зъбки и е добре да приберете ценни вещи, които би могло да достигне!

 19. 68.

  кучето ми е мъжко,на 5 години и започна да пишка в къщи!!!!!!! маркира навсякъде.моля за съвет,как да се справим с проблема.

 20. 69.

  До 68. 1771 - между маркиране и пишкане има разлика. Уверете се, че е само маркиране на територия. Ако е това, вижте дали няма нещо необичайно и ново около Вас (нов любимец у дома или в съседство, нещо ново у дома). Ако изцяло се изхожда у дома има вероятност да не може да се стиска и е добре да се прегледа от ветеринар и евентуално да се пусне и урина за изследване.

Подобни статии

Шнауцер

Шнауцер

Синоними: Schnauzer Mittelschnauzer Разновидности: Сол и пипер, Pfeffer-Salz Черен, Schwa...

Мини Шнауцер

Мини Шнауцер

Синоними: Zwergschnauzer  - Шнауцер джудже Miniature Schnauzer – Миниатюрен шнауцер Schnauzer n...

Рекламирай в INSERT.BG