Източно-европейска овчарка

Източно-европейска овчарка

Физическа характеристика на Източно-европейска овчарка

Размери и тегло

Тази овчарка е по – едра от класическият тип Немска овчарка. На тегло мъжките достигат 38 – 47 кг, а женските – 30 до 39 (40) кг. Височината при холката им е в границите на  60 - 70 см: Мъжки - 65-70 (75) см; Женски – 61 - 66 см.

Тяло и глава

Колко тежи източноевропейската овчаркаХарактеристика на източноевропейска овчаркаИмат набито и здраво тяло, с отлично развита костна мускулатура. Главата е доста голяма и обемна, като в черепната част е умерено широка, а челото е плоско.

Очи

Очите са изразителни, поставени косо и са с овален разрез. Клепачите прилягат плътно.

Уши

Ушите са средно големи и прави с краища, сочещи напред и нагоре. Поставени са високо и имат формата на равнобедрен триъгълник.

Опашка

В спокойно състояние опашката е отпусната и достига до скакателните стави. Покрита е с по - дълги и груби косми и има саблевидна форма.

4.0, 2 гласа
прегледи 10119

Препоръчани продукти

Коментари за Физическа характеристика на Източно-европейска овчарка

 1. 4.

  До 1 Радослав, 2. Таня и 3. :

  Екипът ни Ви благодари за споделеното мнение :)

 2. 5.

  Имам 11 годишна красавица от тази порода и смело мога да кажа.че тя е един прекрасен приятел.Обичам я толкова много и съм сигурна ,че любовта ни е взаимна.И не е вярно ,че не могат да говорят.Просто не го правя на нашият език.За тези години в който сме заедно аз се научих да разбирам езика и и винаги знам какво иска.Тя за мен не е домашен любимец ,а важен член от семейството ми

 3. 6.

  така е!

 4. 7.

  от къде да си купим такова бебе? Искаме да е точно източноевропейска овчарка.Имаме един на 12 год. искаме същия.

 5. 8.

  До 7. Следете обявите в интернет пространството.

 6. 9.

  Имам Източноевропейска овчарка, която е от град Ирбис. Казва се Рекс и съвсем скоро ще стане на 2 години/възрастта, която позволява да стане татко/. Ако има женска, която проявява интерес може да пишете на мейла ми qqqaaazzz@abv.bg. Произхода му е абсолютно гарантиран с родословие като бащата е Град Ирбис Дик/можете да се поинтересувате/

 7. 10.

  До 9. Рекс - съветваме ви да пуснете обява в секцията ни за търсене на партньор/ка/. По този начин се разширява възможността да се види от повече хора :)

  http://zooobqvi.baubau.bg/добави

 8. 11.

  Да попитам колко дни трае разгонването при тях ?!

 9. 12.

  До 11. Сара - разгонването е както при останалите породи. Повече информация може да прочетете тук:

  http://zoovidove.baubau.bg/куче-домашно-куче/куче-размножане-възпроизвеждане.html

 10. 13.

  Ние имаме източно -европейска овчарка Дина . Баща е Град Ирбис. Родена е на 27.07.2011г. Прекрасна е и е много умна. Търсим и мъжки за разплод. Телефон за контакт 0888085858

 11. 14.

  До 13. Дина - съветваме Ви да пуснете обява в нашата секция, където има специална подсекция за това. Освен това шансът да се види е много по-голям, тъй като популяризираме обявите и в нашата фейсбук страница:

  http://zooobqvi.baubau.bg/добави

 12. 15.

  Здр,търся да си купя източно-европейска овчарка моля за съдеиствие.

 13. 16.

  До 15. Лъчезар Рангелов

  http://zooobqvi.baubau.bg/продавам-кученца-източно-европейска-овчарка/aid1860

 14. 17.

  търся да е като кучето на третата снимка която е на сайта с изсъхналата трева

 15. 18.

  Търся мъник, момченце към края на март или началото на април. Някакви предложения или идеи?

 16. 19.

  Имахме немец – Арон, но определено май гена на майка му (източна европейка) е изпъквал много повече от този на бащата. Куче между западно европейска немска овчарка и източно европейска немска овчарка. Супер едно куче, малко над 60 килограма, висока задница, големи уши и голяма глава. Със собствен характер. Разбира се, бе взел черти от характера на майка ми, а за нея умираше, а случайно, ако сме били навънка с него и някой приятел се опита да се доближи до мен, той веднага беше готов да ме пази. Уникален и много умен. Както чета по коментарите, само където не можеше да говори, обичаше и да ни се кара. :D Крадец на чужди вафли и изнудвач за мекици.

 17. 20.

  Здравейте, и аз също имам шест годишен источноевропеец.Истински пазач на дома и семейството .Търсим си женска .0897730973

 18. 21.

  Strahotna poroda mnogo im se vuzhishtavam!! I az iskam takova kuche!!! Vse oshte niamam!!! Gadost!!! :( Mnogo sa sladki I sa otlichni pazachi!!! :) :)

 19. 22.

  Здравейте, имаме един красавец от тези на година и 6 месеца. Давам му около килограм готвена храна на ден и в момента тежи 45 кг и се притеснявам да не е прекалено дебел. Някой има ли представа какво е нормалното тегло за тази възраст? Благодаря Ви.

 20. 23.

  на тази възраст, вече трябва да е достигнало своите килограми, характерни за породата, а именно - 35 - 45 кг. При положение, че е мъжки е в норма. Не се притеснявайте и му осигурявайте достатъчно движение!

Подобни статии

Морфология на комарите

Морфология на комарите

Благодарение на дълги години усилена работа, днес комарите са проучени детайлно по отношение на тяхн...

Шар пей

Шар пей

Шарпеят е една от най - необичайните на вид породи кучета и трудно остава незабелязан. Това древно ...

Светулка

Светулка

Всеки един от нас, съзнателно или не, е виждал тези малки и необикновени същества - светулките, проб...

Санбернар

Санбернар

Санбернарът ... смело и величествено куче, известно по цял свят с героизма си. Едва ли има човек, ко...