Източно-европейска овчарка

Източно-европейска овчарка

Физическа характеристика на Източно-европейска овчарка

Размери и тегло

Тази овчарка е по – едра от класическият тип Немска овчарка. На тегло мъжките достигат 38 – 47 кг, а женските – 30 до 39 (40) кг. Височината при холката им е в границите на  60 - 70 см: Мъжки - 65-70 (75) см; Женски – 61 - 66 см.

Тяло и глава

Колко тежи източноевропейската овчаркаХарактеристика на източноевропейска овчаркаИмат набито и здраво тяло, с отлично развита костна мускулатура. Главата е доста голяма и обемна, като в черепната част е умерено широка, а челото е плоско.

Очи

Очите са изразителни, поставени косо и са с овален разрез. Клепачите прилягат плътно.

Уши

Ушите са средно големи и прави с краища, сочещи напред и нагоре. Поставени са високо и имат формата на равнобедрен триъгълник.

Опашка

В спокойно състояние опашката е отпусната и достига до скакателните стави. Покрита е с по - дълги и груби косми и има саблевидна форма.

3.2, 5 гласа
прегледи 14947

Препоръчани продукти

Коментари за Физическа характеристика на Източно-европейска овчарка

 1. 4.

  До 1 Радослав, 2. Таня и 3. :

  Екипът ни Ви благодари за споделеното мнение :)

 2. 5.

  Имам 11 годишна красавица от тази порода и смело мога да кажа.че тя е един прекрасен приятел.Обичам я толкова много и съм сигурна ,че любовта ни е взаимна.И не е вярно ,че не могат да говорят.Просто не го правя на нашият език.За тези години в който сме заедно аз се научих да разбирам езика и и винаги знам какво иска.Тя за мен не е домашен любимец ,а важен член от семейството ми

 3. 6.

  така е!

 4. 7.

  от къде да си купим такова бебе? Искаме да е точно източноевропейска овчарка.Имаме един на 12 год. искаме същия.

 5. 8.

  До 7. Следете обявите в интернет пространството.

 6. 9.

  Имам Източноевропейска овчарка, която е от град Ирбис. Казва се Рекс и съвсем скоро ще стане на 2 години/възрастта, която позволява да стане татко/. Ако има женска, която проявява интерес може да пишете на мейла ми qqqaaazzz@abv.bg. Произхода му е абсолютно гарантиран с родословие като бащата е Град Ирбис Дик/можете да се поинтересувате/

 7. 10.

  До 9. Рекс - съветваме ви да пуснете обява в секцията ни за търсене на партньор/ка/. По този начин се разширява възможността да се види от повече хора :)

  http://zooobqvi.baubau.bg/добави

 8. 11.

  Да попитам колко дни трае разгонването при тях ?!

 9. 12.

  До 11. Сара - разгонването е както при останалите породи. Повече информация може да прочетете тук:

  http://zoovidove.baubau.bg/куче-домашно-куче/куче-размножане-възпроизвеждане.html

 10. 13.

  Ние имаме източно -европейска овчарка Дина . Баща е Град Ирбис. Родена е на 27.07.2011г. Прекрасна е и е много умна. Търсим и мъжки за разплод. Телефон за контакт 0888085858

 11. 14.

  До 13. Дина - съветваме Ви да пуснете обява в нашата секция, където има специална подсекция за това. Освен това шансът да се види е много по-голям, тъй като популяризираме обявите и в нашата фейсбук страница:

  http://zooobqvi.baubau.bg/добави

 12. 15.

  Здр,търся да си купя източно-европейска овчарка моля за съдеиствие.

 13. 16.

  До 15. Лъчезар Рангелов

  http://zooobqvi.baubau.bg/продавам-кученца-източно-европейска-овчарка/aid1860

 14. 17.

  търся да е като кучето на третата снимка която е на сайта с изсъхналата трева

 15. 18.

  Търся мъник, момченце към края на март или началото на април. Някакви предложения или идеи?

 16. 19.

  Имахме немец – Арон, но определено май гена на майка му (източна европейка) е изпъквал много повече от този на бащата. Куче между западно европейска немска овчарка и източно европейска немска овчарка. Супер едно куче, малко над 60 килограма, висока задница, големи уши и голяма глава. Със собствен характер. Разбира се, бе взел черти от характера на майка ми, а за нея умираше, а случайно, ако сме били навънка с него и някой приятел се опита да се доближи до мен, той веднага беше готов да ме пази. Уникален и много умен. Както чета по коментарите, само където не можеше да говори, обичаше и да ни се кара. :D Крадец на чужди вафли и изнудвач за мекици.

 17. 20.

  Здравейте, и аз също имам шест годишен источноевропеец.Истински пазач на дома и семейството .Търсим си женска .0897730973

 18. 21.

  Strahotna poroda mnogo im se vuzhishtavam!! I az iskam takova kuche!!! Vse oshte niamam!!! Gadost!!! :( Mnogo sa sladki I sa otlichni pazachi!!! :) :)

 19. 22.

  Здравейте, имаме един красавец от тези на година и 6 месеца. Давам му около килограм готвена храна на ден и в момента тежи 45 кг и се притеснявам да не е прекалено дебел. Някой има ли представа какво е нормалното тегло за тази възраст? Благодаря Ви.

 20. 23.

  на тази възраст, вече трябва да е достигнало своите килограми, характерни за породата, а именно - 35 - 45 кг. При положение, че е мъжки е в норма. Не се притеснявайте и му осигурявайте достатъчно движение!

Подобни статии

Мини хъски

Мини хъски

Мини хъски?! Да, това наистина е порода, една от най - новите в САЩ. Породата е подходяща за всички ...

Тайска котка

Тайска котка

Тайската котка е одомашнена порода котки, която произхожда от Сиам (днешен Тайланд). Тя е родствени...

Сиамска котка

Сиамска котка

Сиамската котка е най - старата питомна порода котки. Тя е известна и като "най - гласовитата домашн...

Лабрадор

Лабрадор

Лабрадорът е един от най - нашумелите и желани домашни любимци. Истинското име на породата е "Лабрад...