Източно-европейска овчарка

Източно-европейска овчарка

С терминът "Източно-европейска овчарка" у нас се нарича вътрепородният тип немска овчарка, който се е формирал в бившият Съветски съюз за период от приблизително 15 години.

Макар и да не е известна колкото класическата Немска овчарка, този тип овчарка притежава сходни черти с нея и не е за подценяване.

Произход
Русия
FCI номер на стандарта
№ ---
Класификация по Международната федерация по кинология (FCI)
---
American Kennel Club (AKC)
---
British Kennel Club (KC)
---
Класификация по интелигентност
---
Тегло
35 - 45 кг
Ръст
60 - 70 см

2. Външен вид на Източно-европейска овчарка

Космена покривка Източно-европейската овчарка се отличава с права, доста гъста и твърда космена покривка с много добре развит подкосъм. Окраска По отношение на окраската козината може да бъде: З... прочети

3.8, 4 гласа
прегледи 40775

Препоръчани продукти

Коментари за Източно-европейска овчарка

 1. 4.

  До 1 Радослав, 2. Таня и 3. :

  Екипът ни Ви благодари за споделеното мнение :)

 2. 5.

  Имам 11 годишна красавица от тази порода и смело мога да кажа.че тя е един прекрасен приятел.Обичам я толкова много и съм сигурна ,че любовта ни е взаимна.И не е вярно ,че не могат да говорят.Просто не го правя на нашият език.За тези години в който сме заедно аз се научих да разбирам езика и и винаги знам какво иска.Тя за мен не е домашен любимец ,а важен член от семейството ми

 3. 6.

  така е!

 4. 7.

  от къде да си купим такова бебе? Искаме да е точно източноевропейска овчарка.Имаме един на 12 год. искаме същия.

 5. 8.

  До 7. Следете обявите в интернет пространството.

 6. 9.

  Имам Източноевропейска овчарка, която е от град Ирбис. Казва се Рекс и съвсем скоро ще стане на 2 години/възрастта, която позволява да стане татко/. Ако има женска, която проявява интерес може да пишете на мейла ми qqqaaazzz@abv.bg. Произхода му е абсолютно гарантиран с родословие като бащата е Град Ирбис Дик/можете да се поинтересувате/

 7. 10.

  До 9. Рекс - съветваме ви да пуснете обява в секцията ни за търсене на партньор/ка/. По този начин се разширява възможността да се види от повече хора :)

  http://zooobqvi.baubau.bg/добави

 8. 11.

  Да попитам колко дни трае разгонването при тях ?!

 9. 12.

  До 11. Сара - разгонването е както при останалите породи. Повече информация може да прочетете тук:

  http://zoovidove.baubau.bg/куче-домашно-куче/куче-размножане-възпроизвеждане.html

 10. 13.

  Ние имаме източно -европейска овчарка Дина . Баща е Град Ирбис. Родена е на 27.07.2011г. Прекрасна е и е много умна. Търсим и мъжки за разплод. Телефон за контакт 0888085858

 11. 14.

  До 13. Дина - съветваме Ви да пуснете обява в нашата секция, където има специална подсекция за това. Освен това шансът да се види е много по-голям, тъй като популяризираме обявите и в нашата фейсбук страница:

  http://zooobqvi.baubau.bg/добави

 12. 15.

  Здр,търся да си купя източно-европейска овчарка моля за съдеиствие.

 13. 16.

  До 15. Лъчезар Рангелов

  http://zooobqvi.baubau.bg/продавам-кученца-източно-европейска-овчарка/aid1860

 14. 17.

  търся да е като кучето на третата снимка която е на сайта с изсъхналата трева

 15. 18.

  Търся мъник, момченце към края на март или началото на април. Някакви предложения или идеи?

 16. 19.

  Имахме немец – Арон, но определено май гена на майка му (източна европейка) е изпъквал много повече от този на бащата. Куче между западно европейска немска овчарка и източно европейска немска овчарка. Супер едно куче, малко над 60 килограма, висока задница, големи уши и голяма глава. Със собствен характер. Разбира се, бе взел черти от характера на майка ми, а за нея умираше, а случайно, ако сме били навънка с него и някой приятел се опита да се доближи до мен, той веднага беше готов да ме пази. Уникален и много умен. Както чета по коментарите, само където не можеше да говори, обичаше и да ни се кара. :D Крадец на чужди вафли и изнудвач за мекици.

 17. 20.

  Здравейте, и аз също имам шест годишен источноевропеец.Истински пазач на дома и семейството .Търсим си женска .0897730973

 18. 21.

  Strahotna poroda mnogo im se vuzhishtavam!! I az iskam takova kuche!!! Vse oshte niamam!!! Gadost!!! :( Mnogo sa sladki I sa otlichni pazachi!!! :) :)

 19. 22.

  Здравейте, имаме един красавец от тези на година и 6 месеца. Давам му около килограм готвена храна на ден и в момента тежи 45 кг и се притеснявам да не е прекалено дебел. Някой има ли представа какво е нормалното тегло за тази възраст? Благодаря Ви.

 20. 23.

  на тази възраст, вече трябва да е достигнало своите килограми, характерни за породата, а именно - 35 - 45 кг. При положение, че е мъжки е в норма. Не се притеснявайте и му осигурявайте достатъчно движение!

Подобни статии

Ми-ки

Ми-ки

Думата "Мики" може да означава много неща. Вероятно, когато някой каже "Мики" първото, за което се с...

Катерица

Катерица

Лат. Sciurus vulgaris Семейство Катерици Разред Гризачи Случвало ли Ви се е, когато сте в няк...

Таралеж

Таралеж

Лат. Erinaceus europeus Семейство Таралежови Разред Насекомоядни С какво е известен таралежът...

Хипопотам

Хипопотам

Лат. Hippopotamus amphibious Семейство Хипопотами Разред Чифтокопитни Къде живее хипопотамът?...