Източно-европейска овчарка

Източно-европейска овчарка

С терминът "Източно-европейска овчарка" у нас се нарича вътрепородният тип немска овчарка, който се е формирал в бившият Съветски съюз за период от приблизително 15 години.

Макар и да не е известна колкото класическата Немска овчарка, този тип овчарка притежава сходни черти с нея и не е за подценяване.

Произход
Русия
FCI номер на стандарта
№ ---
Класификация по Международната федерация по кинология (FCI)
---
American Kennel Club (AKC)
---
British Kennel Club (KC)
---
Класификация по интелигентност
---
Тегло
35 - 45 кг
Ръст
60 - 70 см

2. Външен вид на Източно-европейска овчарка

Космена покривка Източно-европейската овчарка се отличава с права, доста гъста и твърда космена покривка с много добре развит подкосъм. Окраска По отношение на окраската козината може да бъде: З... прочети

3.3, 3 гласа
прегледи 32125

Препоръчани продукти

Коментари за Източно-европейска овчарка

  1. 4.

    До 1 Радослав, 2. Таня и 3. :

    Екипът ни Ви благодари за споделеното мнение :)

  2. 5.

    Имам 11 годишна красавица от тази порода и смело мога да кажа.че тя е един прекрасен приятел.Обичам я толкова много и съм сигурна ,че любовта ни е взаимна.И не е вярно ,че не могат да говорят.Просто не го правя на нашият език.За тези години в който сме заедно аз се научих да разбирам езика и и винаги знам какво иска.Тя за мен не е домашен любимец ,а важен член от семейството ми

  3. 6.

    така е!

  4. 7.

    от къде да си купим такова бебе? Искаме да е точно източноевропейска овчарка.Имаме един на 12 год. искаме същия.

  5. 8.

    До 7. Следете обявите в интернет пространството.

  6. 9.

    Имам Източноевропейска овчарка, която е от град Ирбис. Казва се Рекс и съвсем скоро ще стане на 2 години/възрастта, която позволява да стане татко/. Ако има женска, която проявява интерес може да пишете на мейла ми qqqaaazzz@abv.bg. Произхода му е абсолютно гарантиран с родословие като бащата е Град Ирбис Дик/можете да се поинтересувате/

  7. 10.

    До 9. Рекс - съветваме ви да пуснете обява в секцията ни за търсене на партньор/ка/. По този начин се разширява възможността да се види от повече хора :)

    http://zooobqvi.baubau.bg/добави

  8. 11.

    Да попитам колко дни трае разгонването при тях ?!

  9. 12.

    До 11. Сара - разгонването е както при останалите породи. Повече информация може да прочетете тук:

    http://zoovidove.baubau.bg/куче-домашно-куче/куче-размножане-възпроизвеждане.html

  10. 13.

    Ние имаме източно -европейска овчарка Дина . Баща е Град Ирбис. Родена е на 27.07.2011г. Прекрасна е и е много умна. Търсим и мъжки за разплод. Телефон за контакт 0888085858

  11. 14.

    До 13. Дина - съветваме Ви да пуснете обява в нашата секция, където има специална подсекция за това. Освен това шансът да се види е много по-голям, тъй като популяризираме обявите и в нашата фейсбук страница:

    http://zooobqvi.baubau.bg/добави

  12. 15.

    Здр,търся да си купя източно-европейска овчарка моля за съдеиствие.

  13. 16.

    До 15. Лъчезар Рангелов

    http://zooobqvi.baubau.bg/продавам-кученца-източно-европейска-овчарка/aid1860

  14. 17.

    търся да е като кучето на третата снимка която е на сайта с изсъхналата трева

  15. 18.

    Търся мъник, момченце към края на март или началото на април. Някакви предложения или идеи?

  16. 19.

    Имахме немец – Арон, но определено май гена на майка му (източна европейка) е изпъквал много повече от този на бащата. Куче между западно европейска немска овчарка и източно европейска немска овчарка. Супер едно куче, малко над 60 килограма, висока задница, големи уши и голяма глава. Със собствен характер. Разбира се, бе взел черти от характера на майка ми, а за нея умираше, а случайно, ако сме били навънка с него и някой приятел се опита да се доближи до мен, той веднага беше готов да ме пази. Уникален и много умен. Както чета по коментарите, само където не можеше да говори, обичаше и да ни се кара. :D Крадец на чужди вафли и изнудвач за мекици.

  17. 20.

    Здравейте, и аз също имам шест годишен источноевропеец.Истински пазач на дома и семейството .Търсим си женска .0897730973

  18. 21.

    Strahotna poroda mnogo im se vuzhishtavam!! I az iskam takova kuche!!! Vse oshte niamam!!! Gadost!!! :( Mnogo sa sladki I sa otlichni pazachi!!! :) :)

  19. 22.

    Здравейте, имаме един красавец от тези на година и 6 месеца. Давам му около килограм готвена храна на ден и в момента тежи 45 кг и се притеснявам да не е прекалено дебел. Някой има ли представа какво е нормалното тегло за тази възраст? Благодаря Ви.

  20. 23.

    на тази възраст, вече трябва да е достигнало своите килограми, характерни за породата, а именно - 35 - 45 кг. При положение, че е мъжки е в норма. Не се притеснявайте и му осигурявайте достатъчно движение!

Подобни статии

Майорска овчарка

Майорска овчарка

Синоними: Perro de pastor Mallorquin – Пастирско куче от Майорка Chien de berger de Majorque...

Пикардска овчарка

Пикардска овчарка

Синоними: Berger de Picardie - Пикардийска овчарка (Френско овчарче) Picardy Sheepdog Picardi...