Дого Аржентино

Дого Аржентино

Характер и поведение на Дого Аржентино

Характер на Дого аржентиноТемперамент на Дого аржентиноРазбира ли се Дого аржентино с децаАржентинските догове са много весели и притежават необичайна интелигентност и остър ум. Те са много приятелски настроени кучета, които се държат много добре, когато са навън, освен ако не им бъде дадена причина или команда да се държат агресивно.

Тяхното самочувствие ги прави много надеждни за хората, към които те са търпеливи и комуникативни. Те са много послушни, но са и много чувствителни към силови методи на обучение.

Тези интелигентни кучета могат да запазват силна концентрация и се научават на нови неща много бързо, но лесно се отегчават и преуморяват от многото повторения на едно и също нещо.

Това са много добри кучета пазачи, но най - добре се справят, когато са използвани за лов. По време на лов тези кучета не лаят много, въпреки, че имат много силен и проницателен лай. Те обикновено лаят само когато смятат, че нещо е важно и трябва да му се обърне внимание.

Те са много социални, имат нужда от силен контакт с членовете на фамилията и се чувстват нещастни, когато не им се обръща достатъчно внимание.

Когато е социализирано с деца, Дого Аржентино е много толерантно и грижовно към тях. Кучето трябва да се социализира и с другите домашни животни още в ранна възраст, за да се избегне последваща агресия към тях.

Мъжките и женските кучета са много стабилни и изключително сладки, когато се социализират и обучат правилно. Недостатъци като незаинтересованост или непредизвикана агресия трябва да се наказват строго.

Понякога се използват и за спасяване на хора, като полицейски кучета или дори като помощници на военните. Възможността за социализацията им с други животни ги прави подходящи за отглеждане, както на двора в къщата сред други домашни животни, така и в гъсто населена градска среда. Проявата на агресия към хора или други животни е изключително рядка.

4.5, 2 гласа
прегледи 21204

Препоръчани продукти

Коментари за Характер и поведение на Дого Аржентино

 1. 10.

  Имам дого на три месеца по никакъв начин не ме отразява мисля че е глухо опитах се да го стресна до като спи,пак не ме отрази викам го когато се е зайграло с нещо същият резултат.Посъветвайте ме какво да правя?

 2. 11.

  Какви мерки е нужно да се предприемат при глухо куче и имали обратим момент?

 3. 12.

  До 10,11. - съветваме Ви да се прегледа от ветеринар, за да сте сигурни, че наистина не чува. Ако се потвърди има начини за общуване с глух домашен любимец. Не се притеснявайте.

 4. 13.

  Кучето е на две години но ,много вие или плаче.Това нормално ли е.

 5. 14.

  До 13. - не, не е нормално. Ако проявява това поведение от скоро се консултирайте със своя ветеринар.

 6. 15.

  Забранени са във Великобритания: за въпросите от Facebook.

 7. 16.

  Здравейте :) Харесала съм си кученце,което стопаните му ми представиха за Дого Аржентино. Това което ми направи впечатление в статията е цвета на нослето. Трябва да е черно,а кученцето което искам е със светло носле. Тоест да разбирам,че има шанс да си купя кученце с неизвестна порода? :/ (майката е с черно носле). Не,че няма да го взема,ако не е чистокръвно- пак ще си го обичам,но искам да знам за какво точно давам толкова пари... Въпроса ми е да го мисля ли това носле или да взимам кученцето и да се надявам да е дого,докато придобие някакъв вид :D
  Не разбирам нищичко от тази порода. Гледала съм само Кане Корсо и "пит бул",който се оказа НЕ-Пит Бул :D

 8. 17.

  До 16. Иви - за да сте сигурни в чистокръвността на кученцето изисквайте родословие при закупуването му. Относно цвета на нослето - срещат се кучета от породата и с частично светли носове - розово-черни.

 9. 18.

  Искам да си взема силно и голямо куче което да мога да го науча да ме слуша но и при опасност да ме защити

 10. 19.

  Бихте ли ми казали някоя порода, аз мисля Риджбек или Алабама но искам да се посъветвам

 11. 20.

  Алабаи
  *

 12. 21.

  До 18. - ние бихме посъветвали за Немска овчарка - изключително податливи са на обучение. Другите две породи също са подходящи. Имайте предвид, че която и порода да изберете, обучението трябва да започне още докато е малко!

 13. 22.

  Ще има ли статия за корейски мастиф

 14. 23.

  До 22. - ще има, да, но не можем да Ви кажем точно кога ще бъде готова.

 15. 24.

  Кучето еДого Аржентино с някаква крастоска от два дена опъва шия и се мята по групи.Получава като пристапи,няма сили и получава токови.Как да му помогнем.

 16. 25.

  Мята се на групата.Получава тикове

 17. 26.

  До 24, 25. - признаците, които сте описали водят към епилепсия. В домашни условия трудно бихте му помогнали, съветваме за възможно най-бърз преглед от ветеринар.

 18. 27.

  искам съвет.имам дого аржентино,поне така твърдят приятелите ми,които ми го подариха.един човек е имал бебе кане корсо и дого аржентино,това което аз имам,има черно носле,черни петънца по коремчето ,на 3,4 месеца е и тежи 15кг,много прелича на дого,защото има и черни петънца по ушите.но как да съм сигорна.знаете ли някакви отличителни белези.клавиатурата ми е странна и не знам къде са някои букви,за което съжалявам.като белла,дого аржентиното ми се изправи е до носа ми а аз съм 1 50.дого аржентино ли е

 19. 28.

  Имаме дого аржеентино на 2год.здрав,весел,игрив но много му пада козината.Постоянно целогодишно.Непрекъснато трябва да се чистят косми

 20. 29.

  много пика като бебе 3-4 месеца,нормално ли е

Подобни статии

Салуки (Персийска хрътка)

Салуки (Персийска хрътка)

Великият владетел на пустинята – това е Салукито. Създадени да са бързи, още са господари на пустиня...

Слон

Слон

Слоновете са големи сухоземни бозайници и включват 2 рода на семейство Слонове: Elephas и Loxodonta....

Английски кокер шпаньол

Английски кокер шпаньол

Кокер шпаньолът е една от най – популярните породи кучета. Те са кръстени на птиците, които гонят. Т...