Дого Аржентино

Дого Аржентино

Отглеждане и дресировка на Дого Аржентино

Отглеждане

Отглеждане на Дого аржентиноПървото нещо, което трябва да се уверите преди да започнете да си търсите кученце е, че наистина искате да си вземете куче от тази порода. Това се отнася, както за Дого Аржентино, така и за всяка друга порода куче.

Ако сте убедени, че тази порода е подходяща за Вас, трябва да потърсите къде и как можете да го намерите. Трябва да знаете, че намирането на качествено кученце изисква време и търпение.

Можете да попитате в местните киноложки клубове дали някой в околността отглежда породисти кучета. Проучете какви са стандартите на породата, за да сте сигурни, че си купувате чистокръвно кученце. Преди да го купите трябва да се уверите, че и характера му е подходящ за Вас.

Грижи за козината

Късата козина на породата предполага и нейното лесно поддържане. Необходимо е изчеткване 1 път седмично за да се поддържа нейният вид.

Дресировка

Обучение на Дого аржентиноИнтелекта и чувствителността на тези кучета позволява послушание и възможността за добро обучение.

Практикуването на подчинение носи радост за кучето и ако то показва послушание, обикновено няма проблеми при обучението му.

То е готово за нови игри и когато показва насърчение и позитивна мотивация става нетърпеливо и започва да Ви се примолва.

Дого Аржентино не разбира грубите, насилствени методи на обучение и неприятната нагласа в хората и поради това не трябва да се обучава с такива методи. Важно е още от първия ви контакт с кучето да му покажете кой е шефа. Това обаче се постига с любов, а не със сила.
2.8, 5 гласа
прегледи 20517

Препоръчани продукти

Коментари за Отглеждане и дресировка на Дого Аржентино

 1. 4.

  http://zoovidove.baubau.bg/малиноа Тук може да научите повече за белгийските малиноа! овчарка. бг

 2. 5.

  Имам дого на почти три месеца но предните крака му са все изкривени давам му хапчета единия крак му се беше оправил ала след 3 дена пак започна да се изкривява

 3. 6.

  До 5. ybs - направете по-обстоен преглед при ветеринар за потвърждаване на Рахита и ако е необходимо може да се сложи инжективно калций.

 4. 7.

  Моля за отговор:
  С каква цел за бога се режат ушите и опашките на някои догообразни??? Безобразие!?

 5. 8.

  До 7. Дого Корсо - няма как да вземем страна, но обикновено е с козметична цел. Разбира се, има случаи и когато това се налага.

 6. 9.

  Добре.

 7. 10.

  Имам дого на три месеца по никакъв начин не ме отразява мисля че е глухо опитах се да го стресна до като спи,пак не ме отрази викам го когато се е зайграло с нещо същият резултат.Посъветвайте ме какво да правя?

 8. 11.

  Какви мерки е нужно да се предприемат при глухо куче и имали обратим момент?

 9. 12.

  До 10,11. - съветваме Ви да се прегледа от ветеринар, за да сте сигурни, че наистина не чува. Ако се потвърди има начини за общуване с глух домашен любимец. Не се притеснявайте.

 10. 13.

  Кучето е на две години но ,много вие или плаче.Това нормално ли е.

 11. 14.

  До 13. - не, не е нормално. Ако проявява това поведение от скоро се консултирайте със своя ветеринар.

 12. 15.

  Забранени са във Великобритания: за въпросите от Facebook.

 13. 16.

  Здравейте :) Харесала съм си кученце,което стопаните му ми представиха за Дого Аржентино. Това което ми направи впечатление в статията е цвета на нослето. Трябва да е черно,а кученцето което искам е със светло носле. Тоест да разбирам,че има шанс да си купя кученце с неизвестна порода? :/ (майката е с черно носле). Не,че няма да го взема,ако не е чистокръвно- пак ще си го обичам,но искам да знам за какво точно давам толкова пари... Въпроса ми е да го мисля ли това носле или да взимам кученцето и да се надявам да е дого,докато придобие някакъв вид :D
  Не разбирам нищичко от тази порода. Гледала съм само Кане Корсо и "пит бул",който се оказа НЕ-Пит Бул :D

 14. 17.

  До 16. Иви - за да сте сигурни в чистокръвността на кученцето изисквайте родословие при закупуването му. Относно цвета на нослето - срещат се кучета от породата и с частично светли носове - розово-черни.

 15. 18.

  Искам да си взема силно и голямо куче което да мога да го науча да ме слуша но и при опасност да ме защити

 16. 19.

  Бихте ли ми казали някоя порода, аз мисля Риджбек или Алабама но искам да се посъветвам

 17. 20.

  Алабаи
  *

 18. 21.

  До 18. - ние бихме посъветвали за Немска овчарка - изключително податливи са на обучение. Другите две породи също са подходящи. Имайте предвид, че която и порода да изберете, обучението трябва да започне още докато е малко!

 19. 22.

  Ще има ли статия за корейски мастиф

 20. 23.

  До 22. - ще има, да, но не можем да Ви кажем точно кога ще бъде готова.

Подобни статии

Шелти

Шелти

Синоними: Shetland Sheepdog – Шетландска овчарка Sheltie Shetland Schäferhund Berger des She...

Арденско бувие

Арденско бувие

Синоними: Bouvier des Ardennes Ardennes Cattle Dog Ardenner Treibhund   ПроизходБелгияFCI...

Фландърско бувие

Фландърско бувие

Фландърското Бувие, наричано още "Белгийско - френска овчарка", е овчарско (пастирско) куче, което н...