Дого Аржентино

Дого Аржентино

Външен вид на Дого Аржентино

Космена покривка

Външен вид на Дого аржентиноЦвят на козината при Дого аржентиноЦвят на очите при Дого аржентиноАржентинските догове се отличават с къса и бляскава космена покривка. Космите са твърди, груби и еднакви на дължина.

*За недостатък се смята дългата, къдрава или тънка козина.

Окраска

Имат бяла космена окраска. Според FCI се допуска само едно тъмно петно около окото с площ, не по – голяма от 10% от площта на главата.

Допускат се и малки ("точици") петна по ушите. За изложбените кучета се предпочита чисто бялото куче.

Очи и Нос

Очите са тъмни или лешникови на цвят. Краят на клепачите трябва да бъде оцветен в черно, но не е изключена и депигментация на това място.

Носната гъба е с черен цвят.

5.0, 1 гласа
прегледи 10797

Препоръчани продукти

Коментари за Външен вид на Дого Аржентино

 1. 9.

  Добре.

 2. 10.

  Имам дого на три месеца по никакъв начин не ме отразява мисля че е глухо опитах се да го стресна до като спи,пак не ме отрази викам го когато се е зайграло с нещо същият резултат.Посъветвайте ме какво да правя?

 3. 11.

  Какви мерки е нужно да се предприемат при глухо куче и имали обратим момент?

 4. 12.

  До 10,11. - съветваме Ви да се прегледа от ветеринар, за да сте сигурни, че наистина не чува. Ако се потвърди има начини за общуване с глух домашен любимец. Не се притеснявайте.

 5. 13.

  Кучето е на две години но ,много вие или плаче.Това нормално ли е.

 6. 14.

  До 13. - не, не е нормално. Ако проявява това поведение от скоро се консултирайте със своя ветеринар.

 7. 15.

  Забранени са във Великобритания: за въпросите от Facebook.

 8. 16.

  Здравейте :) Харесала съм си кученце,което стопаните му ми представиха за Дого Аржентино. Това което ми направи впечатление в статията е цвета на нослето. Трябва да е черно,а кученцето което искам е със светло носле. Тоест да разбирам,че има шанс да си купя кученце с неизвестна порода? :/ (майката е с черно носле). Не,че няма да го взема,ако не е чистокръвно- пак ще си го обичам,но искам да знам за какво точно давам толкова пари... Въпроса ми е да го мисля ли това носле или да взимам кученцето и да се надявам да е дого,докато придобие някакъв вид :D
  Не разбирам нищичко от тази порода. Гледала съм само Кане Корсо и "пит бул",който се оказа НЕ-Пит Бул :D

 9. 17.

  До 16. Иви - за да сте сигурни в чистокръвността на кученцето изисквайте родословие при закупуването му. Относно цвета на нослето - срещат се кучета от породата и с частично светли носове - розово-черни.

 10. 18.

  Искам да си взема силно и голямо куче което да мога да го науча да ме слуша но и при опасност да ме защити

 11. 19.

  Бихте ли ми казали някоя порода, аз мисля Риджбек или Алабама но искам да се посъветвам

 12. 20.

  Алабаи
  *

 13. 21.

  До 18. - ние бихме посъветвали за Немска овчарка - изключително податливи са на обучение. Другите две породи също са подходящи. Имайте предвид, че която и порода да изберете, обучението трябва да започне още докато е малко!

 14. 22.

  Ще има ли статия за корейски мастиф

 15. 23.

  До 22. - ще има, да, но не можем да Ви кажем точно кога ще бъде готова.

 16. 24.

  Кучето еДого Аржентино с някаква крастоска от два дена опъва шия и се мята по групи.Получава като пристапи,няма сили и получава токови.Как да му помогнем.

 17. 25.

  Мята се на групата.Получава тикове

 18. 26.

  До 24, 25. - признаците, които сте описали водят към епилепсия. В домашни условия трудно бихте му помогнали, съветваме за възможно най-бърз преглед от ветеринар.

 19. 27.

  искам съвет.имам дого аржентино,поне така твърдят приятелите ми,които ми го подариха.един човек е имал бебе кане корсо и дого аржентино,това което аз имам,има черно носле,черни петънца по коремчето ,на 3,4 месеца е и тежи 15кг,много прелича на дого,защото има и черни петънца по ушите.но как да съм сигорна.знаете ли някакви отличителни белези.клавиатурата ми е странна и не знам къде са някои букви,за което съжалявам.като белла,дого аржентиното ми се изправи е до носа ми а аз съм 1 50.дого аржентино ли е

 20. 28.

  Имаме дого аржеентино на 2год.здрав,весел,игрив но много му пада козината.Постоянно целогодишно.Непрекъснато трябва да се чистят косми

Подобни статии

Хранене на хамстера

Хранене на хамстера

След като вече сте собственик на хамстер, едно от най - важните неща, на които трябва да обърнете вн...

Бултериер

Бултериер

Бултериера е порода куче от семейството на териерите, който често е оприличаван на 3-годишно дете в ...