Дого Аржентино

Дого Аржентино

Външен вид на Дого Аржентино

Космена покривка

Външен вид на Дого аржентиноЦвят на козината при Дого аржентиноЦвят на очите при Дого аржентиноАржентинските догове се отличават с къса и бляскава космена покривка. Космите са твърди, груби и еднакви на дължина.

*За недостатък се смята дългата, къдрава или тънка козина.

Окраска

Имат бяла космена окраска. Според FCI се допуска само едно тъмно петно около окото с площ, не по – голяма от 10% от площта на главата.

Допускат се и малки ("точици") петна по ушите. За изложбените кучета се предпочита чисто бялото куче.

Очи и Нос

Очите са тъмни или лешникови на цвят. Краят на клепачите трябва да бъде оцветен в черно, но не е изключена и депигментация на това място.

Носната гъба е с черен цвят.

5.0, 1 гласа
прегледи 11026

Препоръчани продукти

Коментари за Външен вид на Дого Аржентино

 1. 9.

  Добре.

 2. 10.

  Имам дого на три месеца по никакъв начин не ме отразява мисля че е глухо опитах се да го стресна до като спи,пак не ме отрази викам го когато се е зайграло с нещо същият резултат.Посъветвайте ме какво да правя?

 3. 11.

  Какви мерки е нужно да се предприемат при глухо куче и имали обратим момент?

 4. 12.

  До 10,11. - съветваме Ви да се прегледа от ветеринар, за да сте сигурни, че наистина не чува. Ако се потвърди има начини за общуване с глух домашен любимец. Не се притеснявайте.

 5. 13.

  Кучето е на две години но ,много вие или плаче.Това нормално ли е.

 6. 14.

  До 13. - не, не е нормално. Ако проявява това поведение от скоро се консултирайте със своя ветеринар.

 7. 15.

  Забранени са във Великобритания: за въпросите от Facebook.

 8. 16.

  Здравейте :) Харесала съм си кученце,което стопаните му ми представиха за Дого Аржентино. Това което ми направи впечатление в статията е цвета на нослето. Трябва да е черно,а кученцето което искам е със светло носле. Тоест да разбирам,че има шанс да си купя кученце с неизвестна порода? :/ (майката е с черно носле). Не,че няма да го взема,ако не е чистокръвно- пак ще си го обичам,но искам да знам за какво точно давам толкова пари... Въпроса ми е да го мисля ли това носле или да взимам кученцето и да се надявам да е дого,докато придобие някакъв вид :D
  Не разбирам нищичко от тази порода. Гледала съм само Кане Корсо и "пит бул",който се оказа НЕ-Пит Бул :D

 9. 17.

  До 16. Иви - за да сте сигурни в чистокръвността на кученцето изисквайте родословие при закупуването му. Относно цвета на нослето - срещат се кучета от породата и с частично светли носове - розово-черни.

 10. 18.

  Искам да си взема силно и голямо куче което да мога да го науча да ме слуша но и при опасност да ме защити

 11. 19.

  Бихте ли ми казали някоя порода, аз мисля Риджбек или Алабама но искам да се посъветвам

 12. 20.

  Алабаи
  *

 13. 21.

  До 18. - ние бихме посъветвали за Немска овчарка - изключително податливи са на обучение. Другите две породи също са подходящи. Имайте предвид, че която и порода да изберете, обучението трябва да започне още докато е малко!

 14. 22.

  Ще има ли статия за корейски мастиф

 15. 23.

  До 22. - ще има, да, но не можем да Ви кажем точно кога ще бъде готова.

 16. 24.

  Кучето еДого Аржентино с някаква крастоска от два дена опъва шия и се мята по групи.Получава като пристапи,няма сили и получава токови.Как да му помогнем.

 17. 25.

  Мята се на групата.Получава тикове

 18. 26.

  До 24, 25. - признаците, които сте описали водят към епилепсия. В домашни условия трудно бихте му помогнали, съветваме за възможно най-бърз преглед от ветеринар.

 19. 27.

  искам съвет.имам дого аржентино,поне така твърдят приятелите ми,които ми го подариха.един човек е имал бебе кане корсо и дого аржентино,това което аз имам,има черно носле,черни петънца по коремчето ,на 3,4 месеца е и тежи 15кг,много прелича на дого,защото има и черни петънца по ушите.но как да съм сигорна.знаете ли някакви отличителни белези.клавиатурата ми е странна и не знам къде са някои букви,за което съжалявам.като белла,дого аржентиното ми се изправи е до носа ми а аз съм 1 50.дого аржентино ли е

 20. 28.

  Имаме дого аржеентино на 2год.здрав,весел,игрив но много му пада козината.Постоянно целогодишно.Непрекъснато трябва да се чистят косми

Подобни статии

Хъски (Сибирско хъски)

Хъски (Сибирско хъски)

Това е истинско куче. Не играчка или декорация, а истинско куче. Хъскитата  са корави и мълчаливи, н...

Делфин

Делфин

Делфините са едни от най - умни­те животни на нашата планета, по - съобразителни и интелигентни даже...

Тупая

Тупая

Що за бозайник е Тупая? Това ли е най - примитивната маймуна? Нейните външни белези могат да я опри...