Джак Ръсел териер

Джак Ръсел териер

Отглеждане и дресировка на Джак Ръсел

Отглеждане

Отглеждане на Джак РъселТрудно ли се гледа Джак РъселТези кучета са изключително жизнени и кипят от енергия. Много са упорити, страшно независими и не са за всеки. Могат да се адаптират към всяка среда, да живеят и в апартамент.

Чувстват се добре при всякакъв климат. Те са и чудесни компаньони за възрастни и е най - добре да са край деца над 6 години.

Изграждат силна връзка с хората, които обичат. Това са много енергични кучета. Трябва да им осигурявате възможност да изразходват своята неизчерпаема енергия.

Имат ежедневна нужда да тичат и да си играят. Ако решите да отглеждате Джак Ръсел в апартамент, трябва да знаете, че е нужна поне едночасова разходка дневно.

Когато лаят или започнат да копаят, това е сигнал, че искат да си играят. Джак Ръсел териерите се чувстват най - щастливи ако живеят в къщи с голям двор, където могат да "ловуват" на воля.

Не са много подходящи за отглеждане в малък апартамент. Техният ловен инстинкт е много силен и затова не трябва да ги изпускате от поглед, когато ги разхождате без каишка. Те са известни с това, че преследват животните в техните дупки и могат да ги чакат с дни да излязат от бърлогата си.

Грижи за козината

Грижи за козината на Джак РъселДжак Ръсел териерите не изискват много грижи по отношение на космената покривка. Козината им пада малко, като гладкокосместите се скубят малко повече.

Необходимо е периодично да се решат с твърда (гумена) четка, особено когато сменят козината си, за отстраняване на мъртвите косми. Къпят се рядко, само когато е необходимо.

Съвет: Кожата им е чувствителна и затова е необходимо да се маже с крем против изгаряне. Вероятно ви се струва странно, но за тази порода е препоръчително.

Дресировка

По отношение на обучението - някои се обучават лесно, а други - не. Това куче никак не е за подценяване и ако го оставите да прави каквото иска със сигурност ще направи беля. Ако не се обучи вероятно постоянно ще прави поразии в дома ви - наяждане на килима, надраскване на стените и др.

Дресировка на Джак РъселАко Джак Ръселът е добре обучен и излиза редовно да изразходва огромната си енергия може да стане весел и верен другар.

Ако сте опитен инструктор, Джак Ръселът е подходящ за вас, но трябва да знаете, че тези кучета често надхитряват обикновения кучкар. Схващат много бързо, но често се опитват да правят нещата по своя собствен начин.

Последователността в тяхното обучение е от ключово значение. Кучето ще се опита да ви спечели със своя чар, но не се заблуждавайте. Кучетата са в състояние да научат различни игри и се отличават с невероятна ловкост. Те са смели и интелигентни кучета и е необходима отговорност и последователност, когато работите с тях.

3.8, 12 гласа
прегледи 95833

Препоръчани продукти

Коментари за Отглеждане и дресировка на Джак Ръсел

 1. 159.

  До 156. - опитайте с нашите съвети: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/как-водите-кучето-каишка

  http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-куче-следва-без-каишка

 2. 160.

  Джак ръсел териер може ли да живее навън при студени температури от рода на -15 градуса?

 3. 161.

  Искам Джак Ръсел териер, но се страхувам, че ще лае прекалено много

 4. 162.

  До 160. Елица - не, космената му покривка не е пригодена за издържане на минусови температури.

 5. 163.

  До 161. - това е типична черта за породата.

 6. 164.

  Защо им режат опашките? Така го купихме.

 7. 165.

  До 164. - в миналото са ги използвали за лов и с тази цел опашките им са били премахвани, но с годините тази тенденция към купиране на опашките е просто с козметична цел. Като причина се изтъква и факта, че тъй като породата е доста буйна и активна, оставянето на дългата опашка може да доведе до гоненето и хапането й от кучето.

 8. 166.

  Откъде, или от кого можем да си закупим здраво куче от тази порода?

 9. 167.

  Здравейте, имам Джак Ръселка и е на 43 дни в момента, разбирам че я сърбят венците и иска да си чеше зънките, но ме притеснява фактът, че въпреки наличието на много играчки и солети за бебета на нея и е по интересно да хапе ръцете или косата ми. Снощи даже ми проби кожата на лакътя. Опитвам се постоянно да съм с нещо в ръката което да хапе, но тя пак към ръцете ми тръгва. Карам и се пошляпвам я за да разбере, че не трябва да хапе, но тя започва да ръмжи и става все по настървена за хапане. Много е мъничка още, но мислите ли, че това ще спре?

 10. 168.

  До 166. Елена - за да сте максимално сигурни и спокойни е за препоръчване кученцето да бъде от лицензиран развъдник, от който да получите сертификат за родословие и статус за здравословното му състояние.

 11. 169.

  До 167. Стефани - не се притеснявайте, поведението, което проявява в момента е напълно нормално. Хапането на тази възраст не е от толкова от сърбежа на венците, колкото от желанието за игра на кученцето. Усиленият сърбеж на венците започва към края на 3-ти и началото на 4-ти месец, когато настъпва и смяната на млечните зъбки с постоянни. В момента търси Вашето внимание, затова предпочита и ръцете Ви пред играчките, които има.

 12. 170.

  Елена, аз имам кученца Парсън Ръсел Териери, тоест Джак Ръсел с дълги крачета, общо казано. Родиха се само три, и затова са много едри, силни и жизнерадостни, и все още сучат малко, на 9 юли стават на2 месеца, две момиченца и едно момченце, потомство на моя двойка домашни любимци от тази порода. Много добре са гледани родителите, от самото начало на живота им, и потомството им също е силно и много добре оформено, ако желаете, вземете си кученце от мен 0899382707
  ще ви пратя линк със снимки и клипче

 13. 171.

  Как да проверим дали има лицензиран развъдник в България и ако има да се свържем с хората за да си закупим кученце от там?

 14. 172.

  Дора, ако не Ви затруднява изпратете ми снимки и повече подробности за палетата!mihova_elena"abv.bg

 15. 173.

  Здравейте! Наши съседи имат Джак Ръсел. Живеят в къща точно срещу нас през улицата. Винаги, когато излизаме от портичката ни лае ожесточено. Не сме го предизвиквали с нищо. Миналата зима изскочил от колата на стопанката си и захапал съпругата ми през ботуша.
  Преди 2-3 седмици изскочи внезапно през отворената им врата и както си говорехме на улицата се втурна и ме захапа за крака - скъса ми дънките и ми направи рана до кръв.
  Ние винаги сме имали куче и котка, обичаме животните! Дайте съвет как да се предпазим, защото той е свободно пуснат на двора и при отваряне на врата на гараж или друга - остава без контрол! Ако подадем жалба ще се изпокараме.

 16. 174.

  Имам си едно джакче, на четири години е. Осиновихме го на три, и стана на четири май месец. Проблема е, че възпитанието му е ужасно. Рамжи ми като му кажа да слезе от дивана, или от леглото. Приятели, с френски булдози, ни казаха, че като кучето им направи беля го пошляпват с вестник. Пробвах. Да не го бях правила..... Той напада вестника и го разпарчосва на малки парченца.... Нямам време да реагирам! Не мога да го дръпна от устата му! След като вече приключи вестника напада мен! Мен ме е страх... За сега не ме е хапал, но след вестника рамжи, трепери, настръхва му козината и ако мръдна ме напада! Аз какво да направя!? Знам, че пред кучето не трябва да се показва страх, но той е готов да ме ухапе, а аз съм безспомощна! Не иска да изпълни номера ако няма награда...... И понякога напада без причина.... Мъжки е. Живял е с мъж, а сега с нас. Две жени. Подчинява се на мъжете без да му мисли! Но на нас.... Ние слушаме него.... Ох.... Моля! Помощ!!! Как да го обуча?!?!?!?

 17. 175.

  До 171. Елена - лицензираните развъдници разполагат със сертификати за родословие и изрядна документация.

 18. 176.

  До 173. Иван - това, което Ви остава да направите е да поговорите отново със стопаните на кученцето и ако не стигнете до решение пускането на жалба ще е наложително.

 19. 177.

  До 174. Само кучета! - изпращаме Ви статия със съвети за обучение, която се надяваме да Ви бъде от полза.

  http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

 20. 178.

  Благодаря

Подобни статии

Ирландски териер

Ирландски териер

Синоними: Irish Terrier Irischer Terrier Terrier irlandais   ПроизходИрландияFCI номер на...

Кери Блу териер

Кери Блу териер

Синоними: Kerry Blue Terrier Ирландски син териер   ПроизходИрландияFCI номер на стандарта...