Джак Ръсел териер

Джак Ръсел териер

Джак-ръсел, Парсън-джак-ръсел териер – както и да го наричате, това куче е истинска хала. Селекциониран за бързина, Джак-ръселът, може да спука около 100 балона за по - малко от 1 минута.

Произход
Великобритания
FCI номер на стандарта
№ 339
Класификация по Международната федерация по кинология (FCI)
Временно приети породи:
Група 3.
Секция 1. Парсън-джак-ръселов териер, Parson Jack Russel Terrier
American Kennel Club (AKC)
Призната: "териери - Terriers"
British Kennel Club (KC)
Призната: "териери - Terrier Group"
Тегло
5 - 6 кг
Ръст (по FCI)
Мъжки: мин.26 см, идеално 35 см
Женски: мин.26 см, идеално 33 см
Космена покривка (по FCI)
Бяла, Бяла с черни, рижави или жълто-рижави петна
Живот
15 години и повече

Безстрашни ...

2. Външен вид на Джак Ръсел

Космена покривка Козината на Джак Ръселите е устойчива на атмосферни влияния и ги предпазва от различните стихии на времето, а също и от шубраците. Породата се отличава с 2 (според други данни - с 3... прочети

4. Характер и поведение на Джак Ръсел

Някои наричат тези кучета "луди" - в добрия смисъл на думата, разбира се. Това са хиперактивни кучета. Обичат да тичат в кръг, да лаят, да скачат и да хапят всичко, което е пред очите им. Джак Ръсел ... прочети

5. Отглеждане и дресировка на Джак Ръсел

Отглеждане Тези кучета са изключително жизнени и кипят от енергия. Много са упорити, страшно независими и не са за всеки. Могат да се адаптират към всяка среда, да живеят и в апартамент. Чувстват се... прочети

7. Анатомични особености на Джак Ръсел

Главата е пропорционална на тялото. Ако се гледа отпред трябва да очертава триъгълник, а ако се гледа отстрани, муцуната да изглежда малко по - къса от черепа Черепната част е плоска, а стопът е сл... прочети

9. Интересни факти за Джак Ръсел

Джак Ръселът може да скочи 5 пъти повече от височината си. Ако това не ви впечатлява, то е хубаво да знаете, че Немската овчарка скача по - малко: 4 пъти колкото височината си. Синоними: Parson J... прочети

3.8, 6 гласа
прегледи 65244

Коментари за Джак Ръсел териер

 1. 89.

  До 88. Георги Борисов - ако лечението не даде резултат до 14 дни от началото му е добре то да бъде сменено! Нормално е кучето да е изнервено, защото мясото постоянно го дразни! Бихме посъветвали и второ мнение на ветеринар и преглед, ако състоянието остане същото! Също така се уверете, че това прокървяване не се дължи на чесане от самото куче. Ако раната започне да заздравява и кучето се опитва да я пипа с лапи е нормално да започне отново да кърви. Ако е така, е добре да вземете от специалните предпазни яки (елизабетина яка), които ще ограничат достъпа на кучето до главата и раната ще може да заздравее много по-бързо.

 2. 90.

  Здравейте. Имаме кученце на два месеца и половина. Въпросът ми е следния. На какво се дължи деформация та на ушите (изправянето)? От няколко дена са така и ще се върне ли първоначалната им форма присъща за Джак Ръсел. Благодаря предварително за отговорите и съветите.

 3. 91.

  До 90. - не се притеснявайте, кученцето е все още малко за да се съди за крайното положение на ушичките. По принцип заемане на ненормалното им положение се получава при липса на калций в организма.

 4. 92.

  От 4 дена имаме пет седмично кученце джак ръсел.Първия ден беш е много ириво ,жизнено ,но на втория започна да повръща много ,почити през целия ден.На следващия ден беше отпуснато ,но все пак се разхождаше и ядеше по малко.Днес е много отпуснато ,пак повръща и само лежи и спи.Водихме го на лекар ,биха му инжекция и казаха ,че е прехранено .Продължава да е отпуснато и да спи само,не яде ,пие по малко водичка само.Много сме притеснени за него , сякаш е много болно и тъжно,възможно ли е да тъгува от смяната на обстановката или е нещо по сериозно?

 5. 93.

  Здравейте. И ние бяхме така около, около една седмица тъжеше но след това свикна. А относно храненето, три пъти на ден по- около 120гр. дневно. Не коментирам като специалист а, като приятел. Дано съм ви успокоил поне малко.

 6. 94.

  Благодаря ви 93!Кученцето е по -добре вече ,но се наложи да бъде два дена ,за по няколко часа на система.Сега се храни ,но сякаш още е малко тъжно .Дано свикне бързо ,че вече много си го обичаме.Поздрави на вас и всичко най-добро!

 7. 95.

  До 92. anvis - стресовият фактор оказва силно влияние, да. Не се притеснявайте при положение, че кученцето е прегледано от ветеринар. Лекото омърлушване може да се дължи и на дехидратацията, която настъпва вследствие на повръщане. Важно е да не му давате безразборно вода сега, а по-малко и на често, тъй като тя допълнително дразни вече раздразнения стомах и води до нови позиви за повръщане.

 8. 96.

  Моето кученце е на една година и седем месеца от шест дена повръща сутрин между 4.30 и 5.30. Биха му инжекции антибиотик и спазмалгол но продължава да повръща. През деня жива. След обяд и вечер хапва, играе спи и към 4 ч. започва да предъвква и повръща.

 9. 97.

  Искам да допълня, че лекарката включи но-шпа и фамултран да му давам сутрин и вечер. Два дена беше добре , но тази нощ коремчето му много се бунтуваше и трепереше. Дадох му хапчетата на сутринта и към обяд живна. Искам да попитам възможно ли е да му става така от сух шампоан на прах на Беапхар с който му пудрих крачетата. Струва ми се че се влошава от това. Някой имал ли е подобен случай.

 10. 98.

  Лицензиран Официален развъдник ; Джак Ръсел Териер с Родословие
  https://www.facebook.com/devonjackkennel/

 11. 99.

  Много са сладки

 12. 100.

  До 96,97. Боби - ако е близало шампоана скоро след като е напудрено е възможно да се получи възпаление на стомашната лигавица, да! Следвайте сега инструкциите на ветеринаря си и е добре да давате известно време диетична храна - има специални гранули и консерви (в зависимост от предпочитанията му), които са съобразени точно с такива състояния. Известно време избягвайте пудренето с този шампоан или най-добре го къпете с течен, който е с измиване!

 13. 101.

  Много Ви благодаря.

 14. 102.

  Милослав

 15. 103.

  Какво може да му даваме от карантия и водата в която е варена карантия.

 16. 104.

  До 103. Росица - по принцип не Ви препоръчваме да давате карантия, тъй като е доста мазна и има вероятност да получи стомашно-чревно разстройство. Спокойно може да давате обаче варено пилешко, пуешко или телешко месо, както и бульона, в който са варени.

 17. 105.

  Привет! Имам Джан Ръсел Парсън на скоро навършени 4 месеца. От 2 дена забелязвам нещо странно в поведението: започна да 'маркира' вкъщи навсякъде. По принцип го прави на памперси и вече свиква малко или много да стиска, докато стане време за разходка, но тези два дена са някакъв кошмар.
  Първоначално мислих, че е реакция на ревност или нужда от внимание, но вече е нелогично. Какво се случва?

 18. 106.

  До 105. Белински - често се случва на тази възраст. Обикновено го правят, когато остават сами за по-дълго време, особено ако преди това се е научило да се изхожда на памперс. За тази възраст следва да сте започнали въвеждането на режим за разходка. Добре е да го изкарвате 15-20 минути след нахранване. Момента с приучването е доста неприятен, но отшумява. Не се притеснявайте!

 19. 107.

  Imam djak rasel terier na okolo 1 godina ot skoro go zabelqzvam che nqma nastroenie za igra postoqnno leji a do vchera beshe strashno vesel i igriv ot kakvo moje da e tova.blagodarq vi predvaritelno

 20. 108.

  До 107. - вероятно има неразположение, което трудно би се определило без намеса от ветеринар! Съветваме Ви ако това състояние продължи няколко дни да се прегледа обстойно за да се установи и причината за това омърлушване. Много често подобен тип поведение се наблюдава при стомашни болки при кучетата (особено ако им е давано нещо странично от това, което включва дневното им меню), но няма как да Ви кажем на 100% дали е това!

Подобни статии

Бял териер (Уести)

Бял териер (Уести)

Пълното наименование на известния Бял териер е Западнохайландски бял териер, известен и с името "Уес...

Шиперке

Шиперке

Синоними: Schipperke Little Skipper Разговорни: "Белгийски шпиц" "Малка овчарка" Про...

Австралийски кетълдог

Австралийски кетълдог

Австралийският кетълдог е пастирска порода кучета, създадена в Австралия с цел превеждането на добит...

Рекламирай в INSERT.BG
loading...