Джак Ръсел териер

Джак Ръсел териер

Джак-ръсел, Парсън-джак-ръсел териер – както и да го наричате, това куче е истинска хала. Селекциониран за бързина, Джак-ръселът, може да спука около 100 балона за по - малко от 1 минута.

Произход
Великобритания
FCI номер на стандарта
№ 339
Класификация по Международната федерация по кинология (FCI)
Временно приети породи:
Група 3.
Секция 1. Парсън-джак-ръселов териер, Parson Jack Russel Terrier
American Kennel Club (AKC)
Призната: "териери - Terriers"
British Kennel Club (KC)
Призната: "териери - Terrier Group"
Тегло
5 - 6 кг
Ръст (по FCI)
Мъжки: мин.26 см, идеално 35 см
Женски: мин.26 см, идеално 33 см
Космена покривка (по FCI)
Бяла, Бяла с черни, рижави или жълто-рижави петна
Живот
15 години и повече

Безстрашни ...

2. Външен вид на Джак Ръсел

Космена покривка Козината на Джак Ръселите е устойчива на атмосферни влияния и ги предпазва от различните стихии на времето, а също и от шубраците. Породата се отличава с 2 (според други данни - с 3... прочети

4. Характер и поведение на Джак Ръсел

Някои наричат тези кучета "луди" - в добрия смисъл на думата, разбира се. Това са хиперактивни кучета. Обичат да тичат в кръг, да лаят, да скачат и да хапят всичко, което е пред очите им. Джак Ръсел ... прочети

5. Отглеждане и дресировка на Джак Ръсел

Отглеждане Тези кучета са изключително жизнени и кипят от енергия. Много са упорити, страшно независими и не са за всеки. Могат да се адаптират към всяка среда, да живеят и в апартамент. Чувстват се... прочети

7. Анатомични особености на Джак Ръсел

Главата е пропорционална на тялото. Ако се гледа отпред трябва да очертава триъгълник, а ако се гледа отстрани, муцуната да изглежда малко по - къса от черепа Черепната част е плоска, а стопът е сл... прочети

9. Интересни факти за Джак Ръсел

Джак Ръселът може да скочи 5 пъти повече от височината си. Ако това не ви впечатлява, то е хубаво да знаете, че Немската овчарка скача по - малко: 4 пъти колкото височината си. Синоними: Parson J... прочети

3.8, 6 гласа
прегледи 62091

Коментари за Джак Ръсел териер

 1. 77.

  Здравейте искам да попитам дали е вярно че кучетата си избират "любимец" човек

 2. 78.

  Отново съм аз .В последно време джак ръсела ми Оскар много силно хапе .Незнам защо го прави той смени всички зъби.Даваме му играчи за да си чеше зъбите на тях но той ги къса още на първият ден. КАкво да правя?

 3. 79.

  Здравейте, моето Джакче е вече на три месеца. Яде си акитата въпреки, че му даваме витамини. Стараем се да почистваме веднага след него, но когато остане сам … няма как! То не е куче лишено от внимание, но се налага да остава сам. И тогава стават белите. Какво да правя? Отчаяна съм… помогнете със съвет!

 4. 80.

  До 77,78. Кити - относно първият Ви въпрос - да, обикновено всяко куче избира свой любим човек от семейството, към който е най-силно привързан. Това не означава, че не обича и останалите, разбира се! Относно вторият Ви въпрос - ще Ви изпратим някои команди, които е добре да започнете да следвате:
  - http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-куче-команда-пусни

  - http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-куче-остави

  Имайте предвид, че най-вероятно го прави в стремежа си за игра, но не може да контролира силата си.

 5. 81.

  До 79. Анна - изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза! При положение, че давате витамини, най-вероятно във Вашият случай се касае за лош навик! Това се потвърждава и от факта, че го прави основно, когато остане сам - нещо като "протест".

  http://zoomedia.baubau.bg/съвети/защо-кучетата-ядат-изпражнения

  Може да опитате със спрециалните спрейове, които се предлагат за отблъскване.

 6. 82.

  Яко

 7. 83.

  Здравейте. И ние се сдобихме с едно красиво Джакче,което е.много сладко и много добре ни пасна. Синът ми който.е на 6 г. много му се радва и ние също. В момента е на 50 дена и въобще.не можем да го накараме да ака и пишка на определено място. Прави го където си иска. Обаче никога не върху килима. Винаги на.паркета или терикота,което е идеално. Иначе наистина са умни кучета,но винаги може и по-умни разбира се. Сега е зима и като го извадя започва да трепери и затова в момента само бършем в къщи. Какво да се прави... Обичаме си го.

 8. 84.

  До 83. Мемо - предвид възрастта му е нормално изпускането у дома. Съветваме Ви да вземете специалните памперси за кучета и да ги поставяте на мястото, където е удачно да се изходи (най-добре в банята). Тези памперси имат специални вещества, които привличат изхождането на кученцата. Изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде много полезна!
  http://zoomedia.baubau.bg/съвети/съвети-научим-куче-ходи-навън-тоалетна

 9. 85.

  Аз имам един джак ръсел на 7 месеца.Много обича да играе.Гледам я в къща с голям двор.Като я изведа на разхотка много тича и се забавлява

 10. 86.

  Здрaвейте от вчерa се сдобихме с мини Джaк дaмa нa 1г. Още се aбстрaхирa, но ме притеснявa нещо, което зaбелязaх снощи... Постоянно си ближе зaдните лaпи и видях, че към нежнaтa чaст нa пръстчетaтa е мокро и зaчервено... дaли я боли кaто ходи в снегa? Стопaнкaтa кaзa, че е вероятно дa сa гъбички, кaк се лекувaт, не е продължителнa процедурaтa, скъпо ли е лечението? Блaгодaря предвaрително, другaтa седмицa ще я водим нa ветеринaр зa обезпaрaзитявaне. Кроткa е, обичa децa, но и глaсче не е издaлa още...

 11. 87.

  До 86. Гергaнa Трилевa - ако се окаже гъбична инфекция знайте, че гъбичките са много упорити и лечението се извършва по схема доста дълго време. Неприятното при тези инфекции е, че дори след излекуване отново могат да рецидивират при имунен срив на организма. Лечението като цена е в рамките на поносимото. Важно е до прегледа да не третирате мястото с никакви домашни мехлеми и пр., тъй като най-вероятно ще бъде взета кожна проба и мястото трябва да бъде чисто.

 12. 88.

  Имам куче на 1г и 3м , джак ръсел,от 3 месеца се появи на едното ухо раничка широка колкото кибритена клечка и дълга 5-6 мм.От края на раничката при въртене на главата и дългите уши изтича светлочервена кръв.Посетихме няколко вет.док, те почистват мястото,оглеждат и предписват мехлеми-последния е"Тридерм".От вет.клиника ми обясниха, че има възпаление на периферен кръвоносен съд и освен горното мазило му предписаха и антибиотик-амоксициклин, 625мг, по 1/2табл.,сутрин и вечер.Притеснителното е ,че вече 10 дни прилагам лечението,мажа болното място по 5-6 пъти на ден, а резултата е с променлив успех,ту поспре ,ту пак прокърви.Разходките са много екстремни, щото кучето се е изнервило и облайва всичко живо животинско-кучета,котки,гълъби.Моля за професионален съвет.

 13. 89.

  До 88. Георги Борисов - ако лечението не даде резултат до 14 дни от началото му е добре то да бъде сменено! Нормално е кучето да е изнервено, защото мясото постоянно го дразни! Бихме посъветвали и второ мнение на ветеринар и преглед, ако състоянието остане същото! Също така се уверете, че това прокървяване не се дължи на чесане от самото куче. Ако раната започне да заздравява и кучето се опитва да я пипа с лапи е нормално да започне отново да кърви. Ако е така, е добре да вземете от специалните предпазни яки (елизабетина яка), които ще ограничат достъпа на кучето до главата и раната ще може да заздравее много по-бързо.

 14. 90.

  Здравейте. Имаме кученце на два месеца и половина. Въпросът ми е следния. На какво се дължи деформация та на ушите (изправянето)? От няколко дена са така и ще се върне ли първоначалната им форма присъща за Джак Ръсел. Благодаря предварително за отговорите и съветите.

 15. 91.

  До 90. - не се притеснявайте, кученцето е все още малко за да се съди за крайното положение на ушичките. По принцип заемане на ненормалното им положение се получава при липса на калций в организма.

 16. 92.

  От 4 дена имаме пет седмично кученце джак ръсел.Първия ден беш е много ириво ,жизнено ,но на втория започна да повръща много ,почити през целия ден.На следващия ден беше отпуснато ,но все пак се разхождаше и ядеше по малко.Днес е много отпуснато ,пак повръща и само лежи и спи.Водихме го на лекар ,биха му инжекция и казаха ,че е прехранено .Продължава да е отпуснато и да спи само,не яде ,пие по малко водичка само.Много сме притеснени за него , сякаш е много болно и тъжно,възможно ли е да тъгува от смяната на обстановката или е нещо по сериозно?

 17. 93.

  Здравейте. И ние бяхме така около, около една седмица тъжеше но след това свикна. А относно храненето, три пъти на ден по- около 120гр. дневно. Не коментирам като специалист а, като приятел. Дано съм ви успокоил поне малко.

 18. 94.

  Благодаря ви 93!Кученцето е по -добре вече ,но се наложи да бъде два дена ,за по няколко часа на система.Сега се храни ,но сякаш още е малко тъжно .Дано свикне бързо ,че вече много си го обичаме.Поздрави на вас и всичко най-добро!

 19. 95.

  До 92. anvis - стресовият фактор оказва силно влияние, да. Не се притеснявайте при положение, че кученцето е прегледано от ветеринар. Лекото омърлушване може да се дължи и на дехидратацията, която настъпва вследствие на повръщане. Важно е да не му давате безразборно вода сега, а по-малко и на често, тъй като тя допълнително дразни вече раздразнения стомах и води до нови позиви за повръщане.

 20. 96.

  Моето кученце е на една година и седем месеца от шест дена повръща сутрин между 4.30 и 5.30. Биха му инжекции антибиотик и спазмалгол но продължава да повръща. През деня жива. След обяд и вечер хапва, играе спи и към 4 ч. започва да предъвква и повръща.

Подобни статии

Английски кокер шпаньол

Английски кокер шпаньол

Кокер шпаньолът е една от най – популярните породи кучета. Те са кръстени на птиците, които гонят. Т...

Немска овчарка

Немска овчарка

Немска овчарка ?! Има ли човек, който да не е чувал за тази порода? Може би ще си кажете – "Едва ли?...

Рекламирай в INSERT.BG