Джак Ръсел териер

Джак Ръсел териер

Джак-ръсел, Парсън-джак-ръсел териер – както и да го наричате, това куче е истинска хала. Селекциониран за бързина, Джак-ръселът, може да спука около 100 балона за по - малко от 1 минута.

Произход
Великобритания
FCI номер на стандарта
№ 339
Класификация по Международната федерация по кинология (FCI)
Временно приети породи:
Група 3.
Секция 1. Парсън-джак-ръселов териер, Parson Jack Russel Terrier
American Kennel Club (AKC)
Призната: "териери - Terriers"
British Kennel Club (KC)
Призната: "териери - Terrier Group"
Тегло
5 - 6 кг
Ръст (по FCI)
Мъжки: мин.26 см, идеално 35 см
Женски: мин.26 см, идеално 33 см
Космена покривка (по FCI)
Бяла, Бяла с черни, рижави или жълто-рижави петна
Живот
15 години и повече

Безстрашни ...

2. Външен вид на Джак Ръсел

Космена покривка Козината на Джак Ръселите е устойчива на атмосферни влияния и ги предпазва от различните стихии на времето, а също и от шубраците. Породата се отличава с 2 (според други данни - с 3... прочети

4. Характер и поведение на Джак Ръсел

Някои наричат тези кучета "луди" - в добрия смисъл на думата, разбира се. Това са хиперактивни кучета. Обичат да тичат в кръг, да лаят, да скачат и да хапят всичко, което е пред очите им. Джак Ръсел ... прочети

5. Отглеждане и дресировка на Джак Ръсел

Отглеждане Тези кучета са изключително жизнени и кипят от енергия. Много са упорити, страшно независими и не са за всеки. Могат да се адаптират към всяка среда, да живеят и в апартамент. Чувстват се... прочети

7. Анатомични особености на Джак Ръсел

Главата е пропорционална на тялото. Ако се гледа отпред трябва да очертава триъгълник, а ако се гледа отстрани, муцуната да изглежда малко по - къса от черепа Черепната част е плоска, а стопът е сл... прочети

9. Интересни факти за Джак Ръсел

Джак Ръселът може да скочи 5 пъти повече от височината си. Ако това не ви впечатлява, то е хубаво да знаете, че Немската овчарка скача по - малко: 4 пъти колкото височината си. Синоними: Parson J... прочети

4.1, 9 гласа
прегледи 86623

Коментари за Джак Ръсел териер

 1. 159.

  До 156. - опитайте с нашите съвети: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/как-водите-кучето-каишка

  http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-куче-следва-без-каишка

 2. 160.

  Джак ръсел териер може ли да живее навън при студени температури от рода на -15 градуса?

 3. 161.

  Искам Джак Ръсел териер, но се страхувам, че ще лае прекалено много

 4. 162.

  До 160. Елица - не, космената му покривка не е пригодена за издържане на минусови температури.

 5. 163.

  До 161. - това е типична черта за породата.

 6. 164.

  Защо им режат опашките? Така го купихме.

 7. 165.

  До 164. - в миналото са ги използвали за лов и с тази цел опашките им са били премахвани, но с годините тази тенденция към купиране на опашките е просто с козметична цел. Като причина се изтъква и факта, че тъй като породата е доста буйна и активна, оставянето на дългата опашка може да доведе до гоненето и хапането й от кучето.

 8. 166.

  Откъде, или от кого можем да си закупим здраво куче от тази порода?

 9. 167.

  Здравейте, имам Джак Ръселка и е на 43 дни в момента, разбирам че я сърбят венците и иска да си чеше зънките, но ме притеснява фактът, че въпреки наличието на много играчки и солети за бебета на нея и е по интересно да хапе ръцете или косата ми. Снощи даже ми проби кожата на лакътя. Опитвам се постоянно да съм с нещо в ръката което да хапе, но тя пак към ръцете ми тръгва. Карам и се пошляпвам я за да разбере, че не трябва да хапе, но тя започва да ръмжи и става все по настървена за хапане. Много е мъничка още, но мислите ли, че това ще спре?

 10. 168.

  До 166. Елена - за да сте максимално сигурни и спокойни е за препоръчване кученцето да бъде от лицензиран развъдник, от който да получите сертификат за родословие и статус за здравословното му състояние.

 11. 169.

  До 167. Стефани - не се притеснявайте, поведението, което проявява в момента е напълно нормално. Хапането на тази възраст не е от толкова от сърбежа на венците, колкото от желанието за игра на кученцето. Усиленият сърбеж на венците започва към края на 3-ти и началото на 4-ти месец, когато настъпва и смяната на млечните зъбки с постоянни. В момента търси Вашето внимание, затова предпочита и ръцете Ви пред играчките, които има.

 12. 170.

  Елена, аз имам кученца Парсън Ръсел Териери, тоест Джак Ръсел с дълги крачета, общо казано. Родиха се само три, и затова са много едри, силни и жизнерадостни, и все още сучат малко, на 9 юли стават на2 месеца, две момиченца и едно момченце, потомство на моя двойка домашни любимци от тази порода. Много добре са гледани родителите, от самото начало на живота им, и потомството им също е силно и много добре оформено, ако желаете, вземете си кученце от мен 0899382707
  ще ви пратя линк със снимки и клипче

 13. 171.

  Как да проверим дали има лицензиран развъдник в България и ако има да се свържем с хората за да си закупим кученце от там?

 14. 172.

  Дора, ако не Ви затруднява изпратете ми снимки и повече подробности за палетата!mihova_elena"abv.bg

 15. 173.

  Здравейте! Наши съседи имат Джак Ръсел. Живеят в къща точно срещу нас през улицата. Винаги, когато излизаме от портичката ни лае ожесточено. Не сме го предизвиквали с нищо. Миналата зима изскочил от колата на стопанката си и захапал съпругата ми през ботуша.
  Преди 2-3 седмици изскочи внезапно през отворената им врата и както си говорехме на улицата се втурна и ме захапа за крака - скъса ми дънките и ми направи рана до кръв.
  Ние винаги сме имали куче и котка, обичаме животните! Дайте съвет как да се предпазим, защото той е свободно пуснат на двора и при отваряне на врата на гараж или друга - остава без контрол! Ако подадем жалба ще се изпокараме.

 16. 174.

  Имам си едно джакче, на четири години е. Осиновихме го на три, и стана на четири май месец. Проблема е, че възпитанието му е ужасно. Рамжи ми като му кажа да слезе от дивана, или от леглото. Приятели, с френски булдози, ни казаха, че като кучето им направи беля го пошляпват с вестник. Пробвах. Да не го бях правила..... Той напада вестника и го разпарчосва на малки парченца.... Нямам време да реагирам! Не мога да го дръпна от устата му! След като вече приключи вестника напада мен! Мен ме е страх... За сега не ме е хапал, но след вестника рамжи, трепери, настръхва му козината и ако мръдна ме напада! Аз какво да направя!? Знам, че пред кучето не трябва да се показва страх, но той е готов да ме ухапе, а аз съм безспомощна! Не иска да изпълни номера ако няма награда...... И понякога напада без причина.... Мъжки е. Живял е с мъж, а сега с нас. Две жени. Подчинява се на мъжете без да му мисли! Но на нас.... Ние слушаме него.... Ох.... Моля! Помощ!!! Как да го обуча?!?!?!?

 17. 175.

  До 171. Елена - лицензираните развъдници разполагат със сертификати за родословие и изрядна документация.

 18. 176.

  До 173. Иван - това, което Ви остава да направите е да поговорите отново със стопаните на кученцето и ако не стигнете до решение пускането на жалба ще е наложително.

 19. 177.

  До 174. Само кучета! - изпращаме Ви статия със съвети за обучение, която се надяваме да Ви бъде от полза.

  http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

 20. 178.

  Благодаря

Подобни статии

Кувас

Кувас

Синоними: Kuvasz Kuvaszok   ПроизходУнгарияFCI номер на стандарта№ 54Класификация по Между...

Пули

Пули

Да имаш куче от тази порода определено е предизвикателство и не е за всеки. Това е породата, която н...