Джак Ръсел териер

Джак Ръсел териер

Джак-ръсел, Парсън-джак-ръсел териер – както и да го наричате, това куче е истинска хала. Селекциониран за бързина, Джак-ръселът, може да спука около 100 балона за по - малко от 1 минута.

Произход
Великобритания
FCI номер на стандарта
№ 339
Класификация по Международната федерация по кинология (FCI)
Временно приети породи:
Група 3.
Секция 1. Парсън-джак-ръселов териер, Parson Jack Russel Terrier
American Kennel Club (AKC)
Призната: "териери - Terriers"
British Kennel Club (KC)
Призната: "териери - Terrier Group"
Тегло
5 - 6 кг
Ръст (по FCI)
Мъжки: мин.26 см, идеално 35 см
Женски: мин.26 см, идеално 33 см
Космена покривка (по FCI)
Бяла, Бяла с черни, рижави или жълто-рижави петна
Живот
15 години и повече

Безстрашни ...

2. Външен вид на Джак Ръсел

Космена покривка Козината на Джак Ръселите е устойчива на атмосферни влияния и ги предпазва от различните стихии на времето, а също и от шубраците. Породата се отличава с 2 (според други данни - с 3... прочети

4. Характер и поведение на Джак Ръсел

Някои наричат тези кучета "луди" - в добрия смисъл на думата, разбира се. Това са хиперактивни кучета. Обичат да тичат в кръг, да лаят, да скачат и да хапят всичко, което е пред очите им. Джак Ръсел ... прочети

5. Отглеждане и дресировка на Джак Ръсел

Отглеждане Тези кучета са изключително жизнени и кипят от енергия. Много са упорити, страшно независими и не са за всеки. Могат да се адаптират към всяка среда, да живеят и в апартамент. Чувстват се... прочети

7. Анатомични особености на Джак Ръсел

Главата е пропорционална на тялото. Ако се гледа отпред трябва да очертава триъгълник, а ако се гледа отстрани, муцуната да изглежда малко по - къса от черепа Черепната част е плоска, а стопът е сл... прочети

9. Интересни факти за Джак Ръсел

Джак Ръселът може да скочи 5 пъти повече от височината си. Ако това не ви впечатлява, то е хубаво да знаете, че Немската овчарка скача по - малко: 4 пъти колкото височината си. Синоними: Parson J... прочети

3.8, 6 гласа
прегледи 57317

Коментари за Джак Ръсел териер

 1. 66.

  Имам джак ръсел от 7 месеца вече , а преди него не бях гледал куче . Незнам дали заради породата е , но много лесно и бързо се научава кое е правилно и кое не , което ми е спестило доста главоболия . Гледах го на двора през летните сезони докато беше малко и забелязах , че само си изгради хигиенни навици и сега като го прибрах вътре съм имал 1-2 инцидента първата седмица (карахме се малко :D ) ,след това нищо не е направил . Много е енергичен и няма как да скучаеш с него ... проблема е , че доста е привързан към мен и сутрин и на обяд като тръгна за работа лае доста дълго време . Опитах с разни техники да го науча да не лае като е сам ама нещо не ми се получа , явно му липсвам доста :D . Забелязах , че в последния месец започна да лае по другите кучета , като преди това умираше да си играе с друго куче и изведнъж рязко промени държанието си .

 2. 67.

  До 65. Кристина - добре е да се види от ветеринар при положение, че се увеличават. Възможно е да алергична реакция, но от какво няма как да кажем!

 3. 68.

  До 66. Vas - поведението му е разбираемо предвид това, че е бил и доста време навън и е свикнал на свобода. Относно лаенето по други кучета, сега кученцето започва да изгражда и своя характер, което също е разбираемо. Не се притеснявайте. С израстването ще стане по-спокоен.

 4. 69.

  Здравейте, имам Джак Ръсел на 2м. на 10 ноември ще сложим третата вaĸcинa. Moгa ли вече да го извеждам на paзxoдĸa и ĸoлĸo дългa, т.e. aĸo реша да се разходим по Витоша, дали няма да e много eĸcтpeмнo зa нeгoвaтa възpacт. Tpябвa ли дa гo обличам в дpeшĸa.

 5. 70.

  Здравейте, родиха ни се 4 кученца, онзи ден ги водихме на първо обезпаразитяване и докато им рязаха ноктите лекаря ни каза че имат допълнителен пети пръст на задните лапи на 2 от кученцата.Днес обаче видях че още едно от кученцата има такъв пръст само на едното краче.Казаха ни да ги оперираме като станат на 3-4 месеца.Често ли се случва за породата, има ли някакво значение и ще им пречи ли по някакъв начин , ако собствениците им не направят тази операция.Благодаря предварително :)

 6. 71.

  До 69. Анна - да, може да го изкарвате. Дължината е изцяко по Ваше желание. За Вас и за него сега биха били удобни автоматичните поводи, с които може да регулирате дължината по всяко време. Относно воденето на планина - не е проблем, но трябва да бъде добре облечено да! Все пак кученцето е още бебе!

 7. 72.

  До 70. Катя - не, не се случва често за тази порода, но е добре да знаете, че не е проблем кученцата да останат с този 5-ти пръст. Срещат се и кучета с 6 пръста и това по никакъв начин не пречи на техния начин на живот. Те са от породата Люндехунд (Lundehund). Не се притеснявайте!

 8. 73.

  Много са сладки!Нашият Джак,много послушен.Ама сутрин така скимти като тръгваме за работа.Не сме го държали вътре при нас.Той е още малък,на 2 месеца и половина.Надяваме се да спре след извесно време.

 9. 74.

  Здравейте, имам Джак Ръсел на една година и три месеца, който има психологичен проблем :) Започна да се проявява преди няколко месеца и се изразява в следното: Започна да ръмжи на мъжа ми, когато се опитва да легне при мен. До тук добре - ще кажете: ревнува, НО не е така! Много рядко ръмжи и на мен. Ръмжи странно - хем ръмжи, хем скимти ... Ако му се скараш става още по-страшно. Не ни е хапал, макар че дава вид, че ще го направи. След като ръмжи, после идва да ни ближе и да се подмазва. Понякога още докато ръмжи се приближава и ме близва по ръката. Голям проблем ни е, защото не мога да разбера защо го прави?! Не мисля, че е ревност, но не мога и да намеря закономерност в поведението му?! Иначе е доста кротък за Джак, не ми е унищожил нищо ;) никога не сме го били, само се караме и заплашваме с палка за мухи. По принцип си има свое легло и си спи в него, но понякога се качва и при нас на спалнята - не му се караме за това. Не знам как да постъпя - не ми допада кучето ми да ми ръмжи, но пък не мога да измисля как да му се скараш, така че да разбере какво е направил погрешно!? Дано да можете да ми помогнете. :)

 10. 75.

  До 74. Мария - опитайте се да разберете дали има някаква промяна в дома Ви през тези няколко месеца, при положение, че го прави от скоро! По начина, по който описвате поведението му личи, че защитава нещо и реакциите му не са от ревност, а по-скоро отбранителни! Опитайте се да не му обръщате внимание, когато започне да ръмжи, просто го подминете. Правете го известно време за да видите дали ще има промяна в поведението му. Знайте, че прекалено многото внимание също може да доведе до подобен тип поведение.

 11. 76.

  Благодаря за съвета! Ще опитаме - дано да има резултат.

 12. 77.

  Здравейте искам да попитам дали е вярно че кучетата си избират "любимец" човек

 13. 78.

  Отново съм аз .В последно време джак ръсела ми Оскар много силно хапе .Незнам защо го прави той смени всички зъби.Даваме му играчи за да си чеше зъбите на тях но той ги къса още на първият ден. КАкво да правя?

 14. 79.

  Здравейте, моето Джакче е вече на три месеца. Яде си акитата въпреки, че му даваме витамини. Стараем се да почистваме веднага след него, но когато остане сам … няма как! То не е куче лишено от внимание, но се налага да остава сам. И тогава стават белите. Какво да правя? Отчаяна съм… помогнете със съвет!

 15. 80.

  До 77,78. Кити - относно първият Ви въпрос - да, обикновено всяко куче избира свой любим човек от семейството, към който е най-силно привързан. Това не означава, че не обича и останалите, разбира се! Относно вторият Ви въпрос - ще Ви изпратим някои команди, които е добре да започнете да следвате:
  - http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-куче-команда-пусни

  - http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-куче-остави

  Имайте предвид, че най-вероятно го прави в стремежа си за игра, но не може да контролира силата си.

 16. 81.

  До 79. Анна - изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза! При положение, че давате витамини, най-вероятно във Вашият случай се касае за лош навик! Това се потвърждава и от факта, че го прави основно, когато остане сам - нещо като "протест".

  http://zoomedia.baubau.bg/съвети/защо-кучетата-ядат-изпражнения

  Може да опитате със спрециалните спрейове, които се предлагат за отблъскване.

 17. 82.

  Яко

 18. 83.

  Здравейте. И ние се сдобихме с едно красиво Джакче,което е.много сладко и много добре ни пасна. Синът ми който.е на 6 г. много му се радва и ние също. В момента е на 50 дена и въобще.не можем да го накараме да ака и пишка на определено място. Прави го където си иска. Обаче никога не върху килима. Винаги на.паркета или терикота,което е идеално. Иначе наистина са умни кучета,но винаги може и по-умни разбира се. Сега е зима и като го извадя започва да трепери и затова в момента само бършем в къщи. Какво да се прави... Обичаме си го.

 19. 84.

  До 83. Мемо - предвид възрастта му е нормално изпускането у дома. Съветваме Ви да вземете специалните памперси за кучета и да ги поставяте на мястото, където е удачно да се изходи (най-добре в банята). Тези памперси имат специални вещества, които привличат изхождането на кученцата. Изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде много полезна!
  http://zoomedia.baubau.bg/съвети/съвети-научим-куче-ходи-навън-тоалетна

 20. 85.

  Аз имам един джак ръсел на 7 месеца.Много обича да играе.Гледам я в къща с голям двор.Като я изведа на разхотка много тича и се забавлява

Подобни статии

Бриар

Бриар

Синоними: Briard Berger de brie Brie Sheepdog Schäferhund der Brie   ПроизходФранцияFCI ...

Рекламирай в INSERT.BG