Джак Ръсел териер

Джак Ръсел териер

Джак-ръсел, Парсън-джак-ръсел териер – както и да го наричате, това куче е истинска хала. Селекциониран за бързина, Джак-ръселът, може да спука около 100 балона за по - малко от 1 минута.

Произход
Великобритания
FCI номер на стандарта
№ 339
Класификация по Международната федерация по кинология (FCI)
Временно приети породи:
Група 3.
Секция 1. Парсън-джак-ръселов териер, Parson Jack Russel Terrier
American Kennel Club (AKC)
Призната: "териери - Terriers"
British Kennel Club (KC)
Призната: "териери - Terrier Group"
Тегло
5 - 6 кг
Ръст (по FCI)
Мъжки: мин.26 см, идеално 35 см
Женски: мин.26 см, идеално 33 см
Космена покривка (по FCI)
Бяла, Бяла с черни, рижави или жълто-рижави петна
Живот
15 години и повече

Безстрашни ...

2. Външен вид на Джак Ръсел

Космена покривка Козината на Джак Ръселите е устойчива на атмосферни влияния и ги предпазва от различните стихии на времето, а също и от шубраците. Породата се отличава с 2 (според други данни - с 3... прочети

4. Характер и поведение на Джак Ръсел

Някои наричат тези кучета "луди" - в добрия смисъл на думата, разбира се. Това са хиперактивни кучета. Обичат да тичат в кръг, да лаят, да скачат и да хапят всичко, което е пред очите им. Джак Ръсел ... прочети

5. Отглеждане и дресировка на Джак Ръсел

Отглеждане Тези кучета са изключително жизнени и кипят от енергия. Много са упорити, страшно независими и не са за всеки. Могат да се адаптират към всяка среда, да живеят и в апартамент. Чувстват се... прочети

7. Анатомични особености на Джак Ръсел

Главата е пропорционална на тялото. Ако се гледа отпред трябва да очертава триъгълник, а ако се гледа отстрани, муцуната да изглежда малко по - къса от черепа Черепната част е плоска, а стопът е сл... прочети

9. Интересни факти за Джак Ръсел

Джак Ръселът може да скочи 5 пъти повече от височината си. Ако това не ви впечатлява, то е хубаво да знаете, че Немската овчарка скача по - малко: 4 пъти колкото височината си. Синоними: Parson J... прочети

3.8, 6 гласа
прегледи 70159

Коментари за Джак Ръсел териер

 1. 106.

  До 105. Белински - често се случва на тази възраст. Обикновено го правят, когато остават сами за по-дълго време, особено ако преди това се е научило да се изхожда на памперс. За тази възраст следва да сте започнали въвеждането на режим за разходка. Добре е да го изкарвате 15-20 минути след нахранване. Момента с приучването е доста неприятен, но отшумява. Не се притеснявайте!

 2. 107.

  Imam djak rasel terier na okolo 1 godina ot skoro go zabelqzvam che nqma nastroenie za igra postoqnno leji a do vchera beshe strashno vesel i igriv ot kakvo moje da e tova.blagodarq vi predvaritelno

 3. 108.

  До 107. - вероятно има неразположение, което трудно би се определило без намеса от ветеринар! Съветваме Ви ако това състояние продължи няколко дни да се прегледа обстойно за да се установи и причината за това омърлушване. Много често подобен тип поведение се наблюдава при стомашни болки при кучетата (особено ако им е давано нещо странично от това, което включва дневното им меню), но няма как да Ви кажем на 100% дали е това!

 4. 109.

  Моят Джак е на 8 м. през почивните дни ходим на дълги разходки в планината, но понякога по черните пътища често сещаме любители на офроуд. От миналата седмица отключи непреодолимо желание да гони всичко на колела и да ги изпреварва, а това е опасно за неговия живот и не само, за шофьорите, велосипедистите и мотористи … (не ги лае, просто са му достойни противници в бягането - занимание което той обожава) Дали има начин да го отуча? Или това ще си остане един вреден навик завинаги?

 5. 110.

  До 109. Анна - това е типична черта за породата - да бъдат свръх активни. Едно от любимите им занимания, с което са известни е именно гонитбата, било то и надбягване на нещо. Трудно бихте го отучили. Ако имате възможност водете го на по-спокойно места, където няма "колела" :)

 6. 111.

  Здравейте! Имаме женски джак ръсел - осиновен :) . Бременна е и чакаме след няколко дни да ни роди кученца. По някога не иска да се храни и това ме притеснява. Може ли да ми кажете какво да й даваме да яде. Храним я с гранули (доста скъпи).

 7. 112.

  До 111. Кати - не се притеснявайте, в края на бременността по-голямата част от бъдещите майки намалят своя апетит и това е съвсем нормално! Не я насилвайте да яде! Каквото й да вземете сега, едва ли ще има смисъл! Леко раждане пожелаваме на бъдещата мама ;)

 8. 113.

  Много благодаря! Надявам се, че всичко ще е наред с раждането. Всички в къщи сме под напрежение :) .

 9. 114.

  Такааа, вече си имаме четири прекрасни Джак-чета. Моля за съвет, какво да даваме на Майчето, за да може да ги кърми качествено. Мерси предварително!

 10. 115.

  Моля да ми кажете още, дали днес трябва да извеждаме Майчето навън?!

 11. 116.

  До 114, 115. Кати - тъй като сте ни писали и в секцията "Проблеми при животните", сме Ви отговорили там :)

 12. 117.

  Благодаря!

 13. 118.

  Имаме от месец нашия Пърси той сега е на 2 месеца още не сме взели да го изкарваме на разходки ама много хапе как да го отучим

 14. 119.

  До 118. - на тази възраст би следвало да са минали първите 2 задължителни ваксинации и Ви съветваме да започнете приучването към изхождане навън. Хапането, което проявява в момента е в стремеж за игра и сърбеж на венците предвид растящите зъби. Снабдете се с повече играчки подходящи за кучета, тъй като "хапането" ще продължи, защото след 4-я месец започва смяната на млечните зъбки и тогава сърбежа на венците е най-силен. Възрастта, на която е сега, е подходяща и за започване на обучение. Изпращаме Ви линк с команди, които може да прилагате: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

 15. 120.

  Имам си Джак Ръсел на 8 месеца е . Когато го изкарам навън се разхожда но когато се приберем започва да маркира вкъщи. Какво да правя ? Благодаря предварително !

 16. 121.

  Вечер трябва ли да е на светло?

 17. 122.

  И аз си имам един дивак Джак Ръсел териер.От известно време много се чеше и гризе козината си ,дори на места са станали петна.Гледах го за бълхи няма и незнам каква може да е причината????

 18. 123.

  До 120. 120 Веска - все още се приема за нормално предвид възрастта му. Този неприятен навик ще отмине. До тогава може да опитате с напръскване със специалните спрейове, които се предлагат на пазара и са предназначение за тази цел.

 19. 124.

  До 121. Вили Сотирова - не, през нощта кученцата също спят и не е необходимо да имат светлина.

 20. 125.

  До 122. Марина - препоръчваме преглед от ветеринар и вземане на кожна проба, тъй като има голяма вероятност да има кожна инфекция, най-вероятно гъбична.

Подобни статии

Ка Де Бо

Ка Де Бо

Синоними: Perro de Presa Mallorquin – Бойно куче от Майорка Ca de Bou Mallorquin Bulldog Chi...

Рекламирай в INSERT.BG