Дакел

Дакел

Характер и поведение на Дакел

Как ловува дакелаШумни ли са дакелитеДакелите са игриви кучета, но поради това, че са използвани за лов могат да бъдат много упорити. Те са известни с това, че обичат да гонят дребни животни, птици или топки за тенис с голяма решителност и жестокост.

Упоритостта на дакелите в повечето случаи ги прави доста трудни за обучаване. Могат да станат доста агресивни към непознати хора и кучета.

Дакелите са класифицирани като средно интелигентни кучета. Те могат да следват команди до 50% от времето. Тези кучета имат много силен лай. Някои от тях много продължително време и трябва да бъдат обучени да спират да лаят по команда.

*Повече за обучението може да научите ТУК.

Известни са със своята преданост към стопаните си. Подобно на повечето кучета, ако са оставяни сами за  продължително време твърде често са склонни към поведенчески проблеми.

Могат да започнат да дъвчат най - различни предмети в къщата, за да освободят стреса, който са натрупали. Дакелите имат вроден инстинкт да копаят дупки, затова ако са отегчени или уморени те могат да започнат да копаят дупки из двора ви.

Според стандартите на АКС дакелите са умни, жизнени, привързани и упорити кучета. Те имат много добро развито обоняние и могат да ловуват както над, така и под земята. Ако кучетата проявяват срамежливост това се счита за недостатък. Подобно на повечето по - малки ловджийски кучета, те са готови да предизвикат по - големите от тях. Дакелите са пъргави и изключително упорити кучета.

прегледи 6824

Препоръчани продукти

Коментари за Характер и поведение на Дакел

 1. 6.

  До 5. INA - вероятно се е дупнало или ударило някъде. Но при положение, че бързо е възстановило предишното си състояние няма основание за притеснение. Занапред внимавайте с по-високите мебели у дома, тъй като дакелите са късокрака порода кучета и травмите вследствие на падане от мебел не са рядкост при тях.

 2. 7.

  Имаме вече трета дакелка-невероятни са,втората спаси дъщеря ми от задавяне поне 20 пъти,гази последната е невероятна скица и инатка,но толкова я обичаме,че не си представяме и ден без нея,а е точно такова диване като в описанието-лае съседи,гони котки,скача и хапе питбули,не слуша никой освен мен навън,а вкъщи пред перспективата да получи лакомство като наградка за послушание е най-добрата.Трябва някой да я гушка докато не и писне и не се отиде на любимото място,което сама си избра и "обзаведе"с един мой суичър по неино усмотрение-просто един ден го заварих там и тя омотана в него.....и така изненади всеки ден

 3. 8.

  Моята мила дакелка почина днес, на близо 17 години. Вайси беше най-чаровното куче, със собствено мнение по много въпроси и тъй като не успяхме да я дресираме тя дресира нас. Загубихме член на семейството и болката е ужасна, но не заменям годините прекарани заедно за нищо на света. Много са умни, много са и инатливи, но това, че проявяват характер е толкова хубаво... Почивай в мир мило кученце...

 4. 9.

  споделете за нокти кога трябва да бъдат рязани и колко често

 5. 10.

  До 9. - ноктите при всяко куче растат с различно темпо, но е препоръчително поне на 2 месеца да бъдат подрязвани, за предпочитане от ветеринар.

 6. 11.

  Може и да не се режат, защото отдолу възглавничките на лапичките стават твърди! Ноктичките сами се пилят докато кученцето върви по асфалта! :)

 7. 12.

  До 8.ДБ - много Съжалявам за загубата Ви! Не мога да си представя този период! Сигурно е много трудно! :( Нека почива в мир!

 8. 13.

  Моят дакел изпълня всичко което му кажа и винаги е готов за нови приятели кучета и деца

 9. 14.

  Много игриви кипящи от енергия кучета!

 10. 15.

  Имам си два- баба и внук! Бебето е с майка дакел и баща корги.Голям кеф и смях пада!!

 11. 16.

  Голям човек е дакелът!

 12. 17.

  Нашият дакел не спира да лае. Остане ли сам лае през цялото време. Дълги разходки, играчки, вода, но остане ли сам...Не знаем вече какво да правим.

 13. 18.

  До 17. - вероятно е прекарвал доста врее с Вас и е свикнал в компанията Ви. Може би му е обръщано малко повече внимание от необходимото, в което няма нищо лошо разбира се, но така обикновено се стига и до тези неприятни ситуации, когато останат сами. Това, което бихме посъветвали е да го оставяте само в една стая, когато излизате. И най-важното - не се връщайте малко след като сте го оставили и чуете, че лае. В опит да го успокоите и тогава да направите повторен опит да излезете ще стане по-зле.

 14. 19.

  Ходих на гости при моя приятелка,която има 4 дакела .При влизането в дома две от тях се втурват към мен и започват да ми ближат краката с часове.От стъпалата до колената.Какво означава това.Имам болки в краката.Дали е ,че усещат това?

 15. 20.

  До 19. - напълно възможно е! :)

 16. 21.

  Аз също имам малко дакелче на 2м и е голяма скица всеки ден изненада всички в къщи го обожаваме но е голям инат става ли въпрос за тоалетни навици гледа ни в очите и ни показва кой е шефа моля някой да даде съвет

 17. 22.

  Нашето мило същество загина нелепо на Цветница.Беше много мила,обичаше ни много и ние нея.Беше на 10 години.Много ни е тежко.Много липсва на всички

 18. 23.

  След баба Шер на 14 год, която вече е в небесните ловни полета си имам Ика на 36 дни! Любов с любов се лекува!

 19. 24.

  имам си малка залагалка симпятяга на 4 месеца вече аз съ м и основата Зъбките хапиме яко но си ме обичка и ма си и жених на 2 години кой то се срина ка то я видя на сетрами

 20. 25.

  те са малките чудеса Момчето е срамежливо Момата бие и хапе наред товаса времени неща

Подобни статии

Вълк

Вълк

Въл­кът е най - ненаситният и най - опа­сен наш хищник. Не случайно бор­бата срещу него се води отда...

Лисица

Лисица

Удължената му­цуна и хитрата физиономия вед­нага ни напом­нят, че лисицата е любим герой на много на...

Дива свиня (Глиган)

Дива свиня (Глиган)

Дивата свиня спада към едрия космат дивеч. Тя е внушителен и всяващ уважение представител на животин...

Сърна

Сърна

Сърната е най - дребният представител от сем. Еленови, който се среща в България. Ако еленът е най -...