Дакел

Дакел

Физическа характеристика на Дакел

Размери и тегло

Стандартните дакели тежат средно от 7.3 до 15 кг (FCI: до 9 кг; АКС: 7-14.5 кг; КС: 9-12 кг). Малките дакели обикновено достигат до 5.4 кг (FCI: до 4 кг), а заешките дакели са от 3.6 до 5 кг (FCI: до 3.5 кг).

Според стандартите на развъдниците малките и заешките дакели се различават от стандартните дакели само по своя размер и тегло. За миниатюрния стандарт е прието той да не надвишава 5.4 кг, за да бъде признат. Стандартните дакели са високи между 20 и 27 см, а миниатюрните - достигат от 13 до 18 см.

Много организации на развъдници разделят видовете дакели според техните размери и тегло, но други измерват гръдната обиколка на кучетата, за да определят към кой вид спадат.

Така например в Германия освен височината и теглото, за да се определи вида на дакела се измерва и неговата гръдна обиколка. Според FCI, гръдната обиколка при стандартният дакел трябва да бъде над 35 см; при малкият - от 30 до 35 см, а при заешкият - до 30 см.

Тяло и глава

Дакелите са силно издължени кучета с мускулести къси и дебели крайници. Главата им е удължена и пропорционална, като към върха на носа постепенно се стеснява. Муцуната им е издължена, а носната им гъба е с по - голяма площ, за да улавя възможно повече миризми.

Очи и Уши

Глава на дакелОчите са с овална форма и средна големина. Разполагат се симетрично.

Ушите са закръглени и стоят високо поставени. Имат средна големина.

Опашка

Опашката е дълга и не стои много високо поставена. Към края й се допуска малка извивка.

Препоръчани продукти

Коментари за Физическа характеристика на Дакел

 1. 1.

  Ази тамо знам,че тези кучета са много яки.
  Ххахах

 2. 2.

  Много готина порода, но са малко инатливички

 3. 3.

  Куче.с много характер

 4. 4.

  Имам си го-абсолютен инат и командир,но го обожавам! Не мога да си представя един ден да го няма.

 5. 5.

  Имам дакелче на 2.5 месеца и тази сутрин беше в кухнята и започна да квичи.Държеше си крачето вдигнато като схванато беше.Оправи се за 1 минута но много ме притесни.

 6. 6.

  До 5. INA - вероятно се е дупнало или ударило някъде. Но при положение, че бързо е възстановило предишното си състояние няма основание за притеснение. Занапред внимавайте с по-високите мебели у дома, тъй като дакелите са късокрака порода кучета и травмите вследствие на падане от мебел не са рядкост при тях.

 7. 7.

  Имаме вече трета дакелка-невероятни са,втората спаси дъщеря ми от задавяне поне 20 пъти,гази последната е невероятна скица и инатка,но толкова я обичаме,че не си представяме и ден без нея,а е точно такова диване като в описанието-лае съседи,гони котки,скача и хапе питбули,не слуша никой освен мен навън,а вкъщи пред перспективата да получи лакомство като наградка за послушание е най-добрата.Трябва някой да я гушка докато не и писне и не се отиде на любимото място,което сама си избра и "обзаведе"с един мой суичър по неино усмотрение-просто един ден го заварих там и тя омотана в него.....и така изненади всеки ден

 8. 8.

  Моята мила дакелка почина днес, на близо 17 години. Вайси беше най-чаровното куче, със собствено мнение по много въпроси и тъй като не успяхме да я дресираме тя дресира нас. Загубихме член на семейството и болката е ужасна, но не заменям годините прекарани заедно за нищо на света. Много са умни, много са и инатливи, но това, че проявяват характер е толкова хубаво... Почивай в мир мило кученце...

 9. 9.

  споделете за нокти кога трябва да бъдат рязани и колко често

 10. 10.

  До 9. - ноктите при всяко куче растат с различно темпо, но е препоръчително поне на 2 месеца да бъдат подрязвани, за предпочитане от ветеринар.

 11. 11.

  Може и да не се режат, защото отдолу възглавничките на лапичките стават твърди! Ноктичките сами се пилят докато кученцето върви по асфалта! :)

 12. 12.

  До 8.ДБ - много Съжалявам за загубата Ви! Не мога да си представя този период! Сигурно е много трудно! :( Нека почива в мир!

 13. 13.

  Моят дакел изпълня всичко което му кажа и винаги е готов за нови приятели кучета и деца

 14. 14.

  Много игриви кипящи от енергия кучета!

 15. 15.

  Имам си два- баба и внук! Бебето е с майка дакел и баща корги.Голям кеф и смях пада!!

 16. 16.

  Голям човек е дакелът!

Подобни статии

Патагонска мара

Патагонска мара

Патагонска мара - Dolichotis patagonum Царство Животни Animalia Тип Хордови Chorda...

Джак Ръсел териер

Джак Ръсел териер

Джак-ръсел, Парсън-джак-ръсел териер – както и да го наричате, това куче е истинска хала. Селекциони...