Дакел

Дакел

Интересни факти за Дакел

- Дакелите се класифицират към групата на хрътките, но се водят все повече дискусии дали това е коректно. Много дакели, особено тези с твърд косъм имат поведение и външен вид, което наподобява повече на териерите.

Най - силният аргумент за връзката им с хрътките е тяхното невероятно обоняние. Те използват обонянието си за да проследяват животни и по това те си приличат и с пойнтерите.

Колко копае дакелаОт друга страна те са много упорити кучета и обичат да копаят дупки, като това им поведение ги свързва с териерите. Дакелите са единствената сертифицирана порода кучета, която ловува едновременно под и над земята.

Има описан случай на дакел, който е изкопал 10 метрова дупка, за да стигне до жертвата си!

- Стандартните и миниатюрните дакели са признати почти навсякъде, но заешките дакели не се признават от клубовете в САЩ и Обединеното кралство. Те обаче са признати от другите членове на FCI, организация включваща 83 държави от целия свят.

- Все по - често хората си взeмат за домашен любимец кучета от тази порода, които имат среден размер и не спадат нито към миниатюрните, нито към стандартните дакели. Този тип дакели се наричат "tweenies" и не попадат в официалната класификация.

- Установено е, че дакелите с остра козина са най - често срещани в САЩ.

- Според данни от 2011 година дакел от Ню Йорк е успял да доживее цели 23 години.

Препоръчани продукти

Коментари за Интересни факти за Дакел

 1. 1.

  Ази тамо знам,че тези кучета са много яки.
  Ххахах

 2. 2.

  Много готина порода, но са малко инатливички

 3. 3.

  Куче.с много характер

 4. 4.

  Имам си го-абсолютен инат и командир,но го обожавам! Не мога да си представя един ден да го няма.

 5. 5.

  Имам дакелче на 2.5 месеца и тази сутрин беше в кухнята и започна да квичи.Държеше си крачето вдигнато като схванато беше.Оправи се за 1 минута но много ме притесни.

 6. 6.

  До 5. INA - вероятно се е дупнало или ударило някъде. Но при положение, че бързо е възстановило предишното си състояние няма основание за притеснение. Занапред внимавайте с по-високите мебели у дома, тъй като дакелите са късокрака порода кучета и травмите вследствие на падане от мебел не са рядкост при тях.

 7. 7.

  Имаме вече трета дакелка-невероятни са,втората спаси дъщеря ми от задавяне поне 20 пъти,гази последната е невероятна скица и инатка,но толкова я обичаме,че не си представяме и ден без нея,а е точно такова диване като в описанието-лае съседи,гони котки,скача и хапе питбули,не слуша никой освен мен навън,а вкъщи пред перспективата да получи лакомство като наградка за послушание е най-добрата.Трябва някой да я гушка докато не и писне и не се отиде на любимото място,което сама си избра и "обзаведе"с един мой суичър по неино усмотрение-просто един ден го заварих там и тя омотана в него.....и така изненади всеки ден

 8. 8.

  Моята мила дакелка почина днес, на близо 17 години. Вайси беше най-чаровното куче, със собствено мнение по много въпроси и тъй като не успяхме да я дресираме тя дресира нас. Загубихме член на семейството и болката е ужасна, но не заменям годините прекарани заедно за нищо на света. Много са умни, много са и инатливи, но това, че проявяват характер е толкова хубаво... Почивай в мир мило кученце...

 9. 9.

  споделете за нокти кога трябва да бъдат рязани и колко често

 10. 10.

  До 9. - ноктите при всяко куче растат с различно темпо, но е препоръчително поне на 2 месеца да бъдат подрязвани, за предпочитане от ветеринар.

 11. 11.

  Може и да не се режат, защото отдолу възглавничките на лапичките стават твърди! Ноктичките сами се пилят докато кученцето върви по асфалта! :)

 12. 12.

  До 8.ДБ - много Съжалявам за загубата Ви! Не мога да си представя този период! Сигурно е много трудно! :( Нека почива в мир!

 13. 13.

  Моят дакел изпълня всичко което му кажа и винаги е готов за нови приятели кучета и деца

 14. 14.

  Много игриви кипящи от енергия кучета!

 15. 15.

  Имам си два- баба и внук! Бебето е с майка дакел и баща корги.Голям кеф и смях пада!!

 16. 16.

  Голям човек е дакелът!

Подобни статии

Див заек

Див заек

Лат. Lepus Europaeus Семейство Зайци Разред Зайцеподобни Малко са животните в нашата при­рода...

Абисинска котка

Абисинска котка

Абисинската котка е порода домашна котка с много отличителни белези по космената покривка. Има много...

Чау Чау (Чао Чао)

Чау Чау (Чао Чао)

Чау Чау е порода куче, произлизащо от Китай. Там то се нарича "Songshi Quan", което означава "пухкав...