🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Шпицове и примитивни породи

Немски шпиц - голям

Големият немски шпиц е една от разновидностите на породата Немски шпиц. Към тази порода принадлежат още:

Произход
Германия
FCI номер на стандарта
№ 97
Класификация по Международната федерация по кинология (FCI)
Група 5. Шпицове и други примитивни породи
Секция 4. Европейски шпицове
American Kennel Club (AKC)
---
British Kennel Club (KC)
---
Тегло
17.5 - 18.5 кг
Ръст (по FCI)
40 - 50 см
Космена покривка (по FCI)
Бяла, Кафява или Черна
Живот
12 - 13 години

1. Немски шпиц - голям

Научете всичко за породата и останалите разновидности ...

2. Външен вид на Немски шпиц

Тип на космената покривка. Видове окраски.

3. Физическа характеристика на Немски шпиц

Ръст и тегло на породата. Особености на тялото.

4. Характер и поведение на Немски шпиц

Големите немски шпицове са чудесни домашни любимци ...

5. Отглеждане и дресировка на Немски шпиц

Трудно ли се гледа куче от тази порода? Какви грижи за козината са необходими? Дресировка.

6. Анатомични особености на Немски шпиц

Особености в анатомичната структура на породата

7. Исторически данни, митове и легенди за Немски шпиц

Произход и история на породата.

8. Интересни факти за Немски шпиц

Наименования на породата
Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

16. д-р БауБау

Здравейте, Тази статия ще Ви помогне: https://baubau.bg/saveti-nauchim-kuche-hodi-navan-toaletna

15. Здравейте, имаме малка принцеса на 5 месеца. Но хигиенните навици ги прави само в къщи. Сутрин се изкарваме в 7 часа, играе си и нищо. Прибираме се и свършва всичко. Това се случва при всички разходки. Незнам какво да правя? Взела съм наградки, но как да

Здравейте, имаме малка принцеса на 5 месеца. Но хигиенните навици ги прави само в къщи. Сутрин се изкарваме в 7 часа, играе си и нищо. Прибираме се и свършва всичко. Това се случва при всички разходки. Незнам какво да правя? Взела съм наградки, но как да и ги дам, когато не иска да го прави навън?

14. Михайл
У дома ние имаме същото бижу като всички вас!!! Казва се Румен и е един прекрасен семеен другар и компаньон!!! Предан и много умен !!!От третият месец не е виждал нашийник и повод и смятам че не сгреших като постъпих така !!!Научи се че аз съм водачът и не го забравя вече 5 години!!! Постоянството във обучението е изключително важно нещо ..Възпитание чрез поощрение това е важното!!! Лаенето се ограничава със строгост но не с грубост!!! Шпицът е териториален и не е хубаво да се допуска развитие на агресия у него...Децата най-добре го обучават на социалност...От малък е хубаво да бъде стопиран от вредният навик да се пази кокъла и да хапе когато някой иска да му го вземе.. Това се получава когато му се предложи друго нещо или му се покаже че вие сте доминанта като застанете пред него и съвсем полека започнете да го отдалечавате от купичката с храна или играчката без да се навеждате да му я взимате директно!!!
13. д-р БауБау
До 11,12. Инна - това, което прави е маркиране на територия. Едва ли бихте могли Вие да го отучите от това, особено ако в къщата, в която ходите има или е имало друго животно. С времето този навик ще отшуми. Относно лаенето - доста трудно би било тепърва да го обучавате тъй като вече е на 2 години. Все пак ще Ви изпратим 2 команди, които може да опитате. http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5-%D0%BB%D0%B0%D0%B5 http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5-%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0
12. Инна
Само да добавя- мъжки среден шпиц е
11. Инна
Здравейте! Аз имам мъжки шпиц, който е вече на почти 2 годинки. В началото имахме много проблеми с хигиенните навици, но със постоянство и наказания (без бой) се научихме. Проблема обаче идва като отидем на гости. Тогава задължително трябва да се изпишка някъде и нищо не помага - нито да се карам, нито да го наказвам. Другото нещо - постоянно лае от най-малкия шум , когато е на непознато място, а ние доста често пътуваме. Моля, кажете дали е твърде късно да коригираме това и какво да правим. Благодаря предварително :)
10. д-р БауБау
До 9. Карина - трябвало е да започнете вече обучение. Все още имате време. Ще Ви изпратим линк с команди! Съветваме Ви да започнете колкото може по скоро с обучението. http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE Подходящи команди, на които да наблегнете са: №14, №16.
9. Карина
Здравейте, ние си взехме такава порода кученце преди около 4 месеца, той сега е на 7 месеца и тъй като вече мисля, че е достатъчно голям се притеснявам защото когато чужд човек се опита само да го докосне той налита да хапе, а от друга страна пък когато примерно аз се опитам да му взема играчката или храната той пак налита да хапе! Какво да правя?! :( Благодаря предварително.
8. д-р БауБау
До 7. Мария - на този етап избягвайте подобни ситуации. Постепенно щом кученцето се адаптира и свикне напълно с Вас може да опитате и с някои команди: http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE
7. Мария
Преди месец си взехме едно мъжкарче. Много е дружелюбен с хора и деца. Но имаме проблем, малкият не иска да споделя храна или играчки с други кучета. Става агресивен. Като го взехме беше сред много други кучета и за него явно не е оставало храна. Ако човек му вземе играчката няма никакъв проблем, но ако е куче налита на бой. Какво да правя? Благодаря! :)
6. д-р БауБау
До 3. Анонимен - да, става за отглеждане в апартамент.
5. д-р БауБау
До 2. станислава - скимтенето е неизбежно за всяко малко кученце, независимо от породата. Три пъти дневно е достатъчно. След като израстне и 2 пъти дневно е достатъчно стига да не е за 5 минути.
4. д-р БауБау
До 1. Анонимен - описано е подробно в статията
3. Анонимен
Stavat li za apartament?
2. станислава
Здравейте!искам да си купя такова кученце,но тъй като е енергично имам само едно опасение:когато си легнем и кучето започне да лае,скимти и щъка из целия апартамент какво да правим?Имам и още един въпрос.Ако се извежда на 3 нормално дълги разходки на ден това стига ли му?Моляви побързайте!Ще ми го купят след Коледа.Благодаря предварително! :)
1. Анонимен
Kolko pati na den trqbva da se izvejdat?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...