Бял териер (Уести)

Бял териер (Уести)

Физическа характеристика на Бял териер

Размери и тегло

Западнохайландски бял териерТеглото характерно за породата е в границите на 6 - 8 кг (FCI: 6 - 8 кг). Редки са случаите на затлъстяване при тези кучета, като се има предвид енергичността и активността им.

Ръста им е в границите на 25 - 28 см (FCI: около 28 см; АКС: мъжки: идеално 28 см, женски: 25.5 см; КС: около 28 см).

Тяло и глава

Колко тежи бял териерИмат компактно и добре замускулено тяло, с пропорционално поставена глава.  Погледната отгоре, формата и структурата на тялото му наподобява куршум, което от своя страна му позволява да се промушва и в най - тесните дупки.

Очи и Уши

Очите са с бадемовидна форма, средно големи и широко поставени. Имат прави, заострени и малки уши, придаващи на кучето вид, сякаш винаги е нащрек.

Опашка

особености на бял териерОпашката е една от отличителните черти на породата. Тя е сравнително къса и права, стояща високо поставена.

Белият териер е от малкото кучета, чиято опашка е толкова силна, че би издържала издърпването им от много тесни дупки, без дори да се предизвика болка.

Тази здравина на опашката се дължи здравината на опашния прешлен в основата, който е почти еднакъв с останалата част от гръбнака.

5.0, 1 гласа
прегледи 2328

Препоръчани продукти

Коментари за Физическа характеристика на Бял териер

 1. 1.

  Имам такова куче, но оранжевичко и породата му е керн териер ( cairn terrier ) куче от Шотландия. Когато ме види подскача и се радва като малко детенце!!! :) Искам да науча повече за керн териерите! Очаквам с нетърпение!!! :) :) :)

 2. 2.

  Здравейте! Какво трябва да му давам за обезпаразитяване? Живее на село и не е обезпаразитявано (вътрешно). На 4 год. Каква е най- добрата марка, хапчета ли са,? Благодаря предварително! :)

 3. 3.

  До 2. Уести - Има различни марки обезпаразитяващи на различна цена, разбира се. Най-обикновеният вариант са бихелдон и каниверм. Малко по-висок клас са цестал плюс и празител. И най-високият клас са Дронтал плюс.

 4. 4.

  Добре, благодарим ви! :)

 5. 5.

  СЛАДУРЧЕТА

Подобни статии

Бордър териер

Бордър териер

Синоними: Border Terrier - Бордер Териер   ПроизходВеликобританияFCI номер на стандарта№ 10Клас...

Гленофимал териер

Гленофимал териер

Синоними: Glen of Imaal Terrier - Глен Оф Имаал Териер Terrier Glen d'Imaal   ПроизходИрла...

Ердел териер

Ердел териер

Синоними: Airedale Terrier - Еърдейл териер Bingley Terrier Broken-haired Terrier Waterside ...

Ирландски териер

Ирландски териер

Синоними: Irish Terrier Irischer Terrier Terrier irlandais   ПроизходИрландияFCI номер на...