Бял териер (Уести)

Бял териер (Уести)

Отглеждане и дресировка на Бял териер

Отглеждане

Отглеждане на бпл териерЗападнохайландските териери не се препоръчват за отглеждане в семейства с много малки деца. Любопитството, игривостта и енергичността им могат да се окажат опасни за малките деца в даден момент, опитвайки се просто да поиграят.

Препоръчват се за стопани водещи активен начин на живот, които ще могат да осигурят на своя любимец редовни разходки и игри, които ще му гарантират едно добро физическо и здравословно състояние и ще му помогнат да изразходва огромната си енергия.

Трудно ли се гледа бял териерВ даден момент тези кучета могат да проявят завиден инат и самоувереност. Бъдете внимателни и подхождайте спокойно. Привързват се силно към своите стопани и им остават "верни докрай".

Не се препоръчва отглеждането на кучета от породата с други животни (особено котки), тъй като имат силно изразено чувство за собственост и териториалност.

Ако вашият "бял приятел" все още не е обучен, бъдете внимателни по време на разходките. Поради доста силно изразеният им ловен инстинкт, те трудно остават спокойни ако видят котка.

Темперамент на бял териерИзключително упорити и смели кучета. Макар да е сладък и гальовен, не може да се причисли към т.нар. "джобни кучета". Това са доста бойни кученца, наричани от някои "малки наполеоновци". Могат  да открият плъхове дори в лабиринт.

Характерно за породата е желанието им да се заравят дотолкова, че понякога могат да се открият само благодарение на силният им лай.

*** Важно ***

Запомнете, че не бива да стоят прекалено дълго време на слънце, тъй като има опасност върховете на ушите им да изгорят.

Грижи за козината

Ако имате куче от тази порода трябва да знаете, че космената му покривка се сплъстява много бързо, поради което е необходимо редовното й поддържане. Трябва да изчетквате/разресвате козината му поне 2 пъти седмично.

Имайки предвид бялата му и бързо замърсяваща се козина, се налага и по - честото му къпане, средно 1 път месечно. Препоръчително е и поддържането на определена прическа за по - добър естетичен вид и от хигиенна гледна точка.

Дресировка

Обучението им не е много лесно поради сангвиничният им характер. Затова се препоръчват за хора, които имат опит в отглеждането на кучета и това не е първият им любимец.

*Повече за Обучението може да научите: ТУК

прегледи 4210

Препоръчани продукти

Коментари за Отглеждане и дресировка на Бял териер

 1. 1.

  Имам такова куче, но оранжевичко и породата му е керн териер ( cairn terrier ) куче от Шотландия. Когато ме види подскача и се радва като малко детенце!!! :) Искам да науча повече за керн териерите! Очаквам с нетърпение!!! :) :) :)

 2. 2.

  Здравейте! Какво трябва да му давам за обезпаразитяване? Живее на село и не е обезпаразитявано (вътрешно). На 4 год. Каква е най- добрата марка, хапчета ли са,? Благодаря предварително! :)

 3. 3.

  До 2. Уести - Има различни марки обезпаразитяващи на различна цена, разбира се. Най-обикновеният вариант са бихелдон и каниверм. Малко по-висок клас са цестал плюс и празител. И най-високият клас са Дронтал плюс.

 4. 4.

  Добре, благодарим ви! :)

 5. 5.

  СЛАДУРЧЕТА

Подобни статии

Пули

Пули

Да имаш куче от тази порода определено е предизвикателство и не е за всеки. Това е породата, която н...

Пуми

Пуми

Синоними: Pumi - Унгарско пастирко куче - Унгарско пуми   ПроизходУнгарияFCI номер на ста...

Словашки чувач

Словашки чувач

Синоними: Slovenský čuvač - Словенски кувас Slovensky uva Slovak Shepherd Dog Tchouvatch Slow...