Бултериер

Бултериер

Отглеждане и дресировка на Бултериер

Отглеждане

Отглеждане на бултериерБултериерите имат нужда от човешко присъствие през деня. Да оставите бултериер сам за дълго време е все едно да оставите дете в стая пълна с експлозиви. Те са способни да изгрезът почти всичко. Много кучета умират от стомашно-чревни запушвания, причинени от нещата, които са сдъвкали.

Бултериерите могат да живеят и в апартамент, ако им се осигуряват физически упражнения. Те имат нужда от енергични ежедневни упражнения, които включват и дълга разходка. В противен случай могат да напълнеят много и да станат мързеливи. Те са доста активни и изискват всекидневни разходки. Предпочитат по - топлия климат.

Отношение към децата и другите домашни любимци

Как се отглежда БултериерБултириерите са активни кучета и това, което за тях е игра за други може да е много грубо отношение. Поради това не се препоръчва да отглеждате такова куче, ако имате малки деца. Те се разбират много добре и си играят много с по - големи деца, които знаят как да се отнасят с тях.

Бултериерите обаче могат да бъдат агресивни към деца, които не познават. Те изпитват чувство да защитят познатите им деца от техните приятели.

Никога не оставяйте кучето без надзор, когато около него има деца, колкото и безобидна да ви изглежда ситуацията. Некастрираните мъжки бултериери могат да бъдат особено агресивни към кучета от същия пол. Често нападат по - дребни животни, особено котки.

Грижи за козината

Как се гледа бултериерКозината на бултериерите е лесна за поддържане. От време на време трябва да ги разресвате с четка и сте готови. Тази порода кучета сменя козината си два пъти в годината. Можете да махате излишната козина посредством специална гумена ръкавица. Не се препоръчва често къпане, а само когато е необходимо.

Дресировка

Бултериерите се нуждаят ежедневно от един час физически и психически упражнения. Те обожават разходките, да гонят топки и други предмети. Подобно на другите териери, тези кучета могат да проследяват следите на други животни. Дръжте ги на каишка, защото могат да тръгнат след някое животно или да тръгнат да опознават района сами, което да доведе до неприятности.

Когато бултериерите са още малки не трябва да ги натоварвате прекомерно физически, защото това може да нарани все още развиващите се стави и сухожилия на кучето. Особено внимателни бъдете, когато кучетата са на възраст между 12 и 18 месеца.

Ранното започване на последователно обучение на кучето също е от съществено значение. Трябва да се наложите над кучето и да покажете кой е лидера, без да прибягвате до физическа сила или остри думи.

Дресировка на БултериерБултериерите не са от най - лесните кучета за обучение и затова трябва да сте търпеливи и постоянни. Те са подозрителни към непознати и могат да бъдат агресивни към други животни.

Ако смятате, че не може да се справите сами с тяхното обучение е добре от малки да ги запишите на специализирани курсове за обучение, а именно - в специалните училища за обучение на кучета.

Запомнече, че е важно да ги социализирате възможно най - много, за да привикнат да реагират нормално на различни ситуации.

3.3, 3 гласа
прегледи 17046

Препоръчани продукти

Коментари за Отглеждане и дресировка на Бултериер

 1. 21.

  До 20. Мая - по принцип не са агресивни, ако са обучени добре. Опитайте да осъществите контакт с кучето докато стопаните са при него, поговорете с тях, те ще Ви дадат по-подробна информация за своя любимец и за това как реагира на непознати.

 2. 22.

  Здравейте, интересува ме може ли да се отглежда бултериер в апартамент? Понеже съм студент на квартира, кучето ще е повечето време в една стая с мен няма да миже да ползва целия апартамент, защото в другите стаи живеят други студенти. Ако му осигурявам продължителни разходки дали това, че ще е затворено в една стая ще е проблем?

 3. 23.

  До 22. С. - няма да се чувства на 100% комфортно, но ако все пак решите да го отглеждате само в 1 стая, то разходките трябва наистина да са редовни и по-продължителни!

 4. 24.

  А, ако бултериера е мини бултериер? Или няма голяма разлика?

 5. 25.

  До 24. С. - разликата е само в размерите. Все повече се увеличават предпочитанията към миниатюрните бултериери предвид по-малките им размери и компактност за живеене в апартамент.

 6. 26.

  Имам въпрос възможно ли е ако взема от малък бултериерът да свикне с котката ми тя е малко по голяма около 4 5 месеца и има ли шанс като порасне да стане агресивен към нея ?

 7. 27.

  До 26. А. - ако израстне с нея от малък, едва ли ще проявява агресия като порасне, ако проявява такава то по-скоро ще бъде под формата на игра.

 8. 28.

  Благодаря Ви за бързия отговор също .. колко малко е добре да се вземе за да свикне с мъцата ?

 9. 29.

  До 28. А. - след навършване на 40 дни, кученцето може спокойно да се вземе. Изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/как-запознаете-куче-котка

 10. 30.

  здравейте аз имам близо 4 год мъжки и кастриран були, но докато спи и го бутна или се стресне и проявява сериозна агресия. Буквално се спуска и ме хапе много сериозно, като минат точно 5 сек и започва да плаче все едно разбира че е сгрешил. Като цяло е ужасно мил, но това нещо много ме притеснява

 11. 31.

  До 30. неделин - явно е по-емоционален. Опитайте се да не го закачате докато спи :) Няма нищо притеснително на този етап в поведението му.

 12. 32.

  Здравейте. Имам бултериерка на почти 6 месеца, с мен е от 2 месеца. Не иска да се разхожда навън, просто ляга на земята или се влачи... или ден опъва. Ако сме в парк - няма проблем, но до магазин или по улици.. не. Освен това е много страхлива към всички непознати, лае и ръмжи със свита опашка... съвети?
  Благодаря.

 13. 33.

  До 32. - бихте могли да опитате с някои команди:
  - http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-куче-вървене
  - http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-куче-следва-без-каишка

 14. 34.

  Винаги ми е било странно, че това е агресивна порода. Изглежда такава мила душица...

 15. 35.

  Здравейте, искам да попитам, как да разбера, дали кученцето ни е глухо. Не реагира на никакви звуци, освен на цъкане с уста, което като чуев тича към мен. Кученцето е бултериер на около 50 дни, като не е чисто бял, а наполовина бял на половина сиво-черен.

 16. 36.

  До 35. Здрав - добре е да се види от ветеринар, който ще Ви каже със сигурност дали кученцето не чува.

 17. 37.

  Здравейте ???? Имам въпрос към вас. Взех булито преди седмица и половина, а и също така имам друго кученце, което е мини пинчер. Той много я хапе. Може ли съвет как да спре? И опасно ли ще бъде даже и да спре да ги осавяме сами? Благодаря ????


 18. 38.

  към Пешо, и териерите и пинчерите са си хапливи по принцип; аз съм се занимавал с много породи кучета, моят съвет по правило да се спазва агресивните породи да не се възбужда агресията им от малки и/или при възпитанието, а по-лениви и флегматични може обратно; в случая мисля че пинчерчето ревнува, това може да премине с времето, но някои кучета не се примиряват. лошото е че бултериера като порасне може да почне да си отмъщава на други кучета, дори и да не го прави у вас срещу пинчера

 19. 39.

  Здравейте,Взвх си бултериерче на 35 дни.Интересува ме кога започват да му се изправят ушите

 20. 40.

  Здравейте! Можете ли да ми кажете дали на бултериера ще му стане нещо ако пътува често с кола?

Подобни статии

Шарпланинец

Шарпланинец

Синоними: Jugoslavenski ovcarski pas – Sarplaninac Yugoslav Sheepdog - Югославска овчарка Jugos...

Шелти

Шелти

Синоними: Shetland Sheepdog – Шетландска овчарка Sheltie Shetland Schäferhund Berger des She...