Бултериер

Бултериер

Исторически данни, митове и легенди за Бултериер

Породата води началото си от средата на 19 век. Първите бултериери са получени при кръстоската на старият английски булдог, старият английски териер и черният териер, известен като манчестърски териер.

Откъде произлиза бултериераБултериерите съчетават скоростта и сръчността на териерите с упоритостта на булдога. Много хора започнали да кръстосват булдог и териер, за да създадат перфектното куче за борби.

Въпреки високата стойност на новата порода в началото не се е правило почти нищо, за да се запази породата в първоначалния си вид.

Поради липсата на стандарти за породата породата постепенно станала с по - малки размери и била по - лесна за гледане отколкото първоначалните екземпляри.

През 1850 г. Джеймс Хинкс започва да кръстосва булдог, териер и английски бял териер (вече изчезнала порода), търсейки по - чист вид с по - добри крака и по-хубава глава. Неговите кучета все още не са имали типичната яйцевидна глава, но са имали подобна форма на черепа.

Бултериер в миналотоТези кучета добили популярност и тяхното развъждане продължило, като започнали да ги кръстосват с далматинци, хрътки и испански пойнтер, за да подобрят ловкостта. Хинкс е искал новата порода да бъде изцяло бяла на цвят.

Първият модерен бултериер е показан през 1917 г., и е носил името Гладиатор. Белите кучета обаче са имали множество здравословни проблеми и поради това Тед Лион започва да разнообразява цветово породата, като използва стафордширски бултериер в началото на 20 век. Цветните бултериери бяха признати като отделна порода от АКС през 1936 г.

Коментари за Исторически данни, митове и легенди за Бултериер

 1. 12.

  Na skoro mi podariha bullterier na 6 godini jenski i kastriran. Ne e egresivna zapochna da qde ot rakata mi no kogato si protegna rakata tq se pazi i bqga a kogato q vzehme ot choveka si igraeshe,podskachashe it aka na tatak no kak da q vurna kum predishnoto si sastoqnie i dali shte e dobre da q gledam v kushtata

 2. 13.

  *protegnah

 3. 14.

  До 12. bull - ще трябва време кученцето да свикне с Вас и новата обстановка. Това поведение е нормално при положение, че досега 6 години и била с друг стопанин и на друго място. Не се притеснявайте. Проявете спокойствие и постепенно кучето ще свикне с Вас! Може да я гледате в къща, да, но не вързана.

 4. 15.

  Здравяйте кучето ми е на 1 и 3 месеца женска ... от близо 1 2 месеца е агресивна скача по дървени врати столове и тей подобни .. когато я сприраме скача и на нас... тя е и глуха

 5. 16.

  До 15. айра - изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза - http://zoomedia.baubau.bg/съвети/глух-домашен-любимец-общуване

 6. 17.

  Тя знае някой команди просто когато имаме гости тя полудява нещо и става злобна и почва да хапи всичко наред и скача от горе ни

 7. 18.

  До 17. айра - в статията, която Ви изпратихме има команди за послушание. Ако ги усвои този проблем би трябвало да изчезне. Ако смятате, че агресията е много голяма може да я запишете и на обучителен клас.

 8. 19.

  Много сладки кучета

 9. 20.

  Имаме съседи с тази порода куче. Принципно имам страх от малка възраст още и страхът нараства още повече като видя как бултериерът се разхожда на собствена воля по улиците и въпросът ми е дали тази порода напада непознати, много ли е агресивна и как трябва да се държим, когато сме в близост с него?

 10. 21.

  До 20. Мая - по принцип не са агресивни, ако са обучени добре. Опитайте да осъществите контакт с кучето докато стопаните са при него, поговорете с тях, те ще Ви дадат по-подробна информация за своя любимец и за това как реагира на непознати.

 11. 22.

  Здравейте, интересува ме може ли да се отглежда бултериер в апартамент? Понеже съм студент на квартира, кучето ще е повечето време в една стая с мен няма да миже да ползва целия апартамент, защото в другите стаи живеят други студенти. Ако му осигурявам продължителни разходки дали това, че ще е затворено в една стая ще е проблем?

 12. 23.

  До 22. С. - няма да се чувства на 100% комфортно, но ако все пак решите да го отглеждате само в 1 стая, то разходките трябва наистина да са редовни и по-продължителни!

 13. 24.

  А, ако бултериера е мини бултериер? Или няма голяма разлика?

 14. 25.

  До 24. С. - разликата е само в размерите. Все повече се увеличават предпочитанията към миниатюрните бултериери предвид по-малките им размери и компактност за живеене в апартамент.

 15. 26.

  Имам въпрос възможно ли е ако взема от малък бултериерът да свикне с котката ми тя е малко по голяма около 4 5 месеца и има ли шанс като порасне да стане агресивен към нея ?

 16. 27.

  До 26. А. - ако израстне с нея от малък, едва ли ще проявява агресия като порасне, ако проявява такава то по-скоро ще бъде под формата на игра.

 17. 28.

  Благодаря Ви за бързия отговор също .. колко малко е добре да се вземе за да свикне с мъцата ?

 18. 29.

  До 28. А. - след навършване на 40 дни, кученцето може спокойно да се вземе. Изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/как-запознаете-куче-котка

 19. 30.

  здравейте аз имам близо 4 год мъжки и кастриран були, но докато спи и го бутна или се стресне и проявява сериозна агресия. Буквално се спуска и ме хапе много сериозно, като минат точно 5 сек и започва да плаче все едно разбира че е сгрешил. Като цяло е ужасно мил, но това нещо много ме притеснява

 20. 31.

  До 30. неделин - явно е по-емоционален. Опитайте се да не го закачате докато спи :) Няма нищо притеснително на този етап в поведението му.

Подобни статии

Бяла (Полярна) мечка

Бяла (Полярна) мечка

Лат. Ursus maritimus Семейство Мечки Разред Хищници Полярната мечка ли е най – големият сухоз...

Еструска земеровка

Еструска земеровка

Лат. Suncus etruscus Сем. Земеровки Разред Насекомоядни Преди около 150 години италиански пр...

Лъв

Лъв

Лат. Panthera leo Семейство Коткови (Котки) Разред Хищници Страхува ли се лъвът от човека? "...

Тигър

Тигър

Лат. Panthera tigris Семейство Котки Разред Хищници По - голям ли е тигърът от лъва? Може би ...