Английски булдог

Английски булдог

Здравословен статус и проблеми при Английски булдог

Здравословни проблеми при английски булдогАлергия при английски булдогКолко години живее булдогаНаднормено тегло при английски булдогАнглийският булдог живее средно от 8 до 12 години. Водеща причина за смъртността при него са сърдечните проблеми (20%); рак (18%); старост (9%).

Кучетата, които умират от старост имат среден живот 10-11 години. Според друга статистика 73.9% от английските булдоци страдат от дисплазия на тазобедрената става.

Някои екземпляри от тази порода са предразположени към кисти, които се формират между пръстите на крайниците. Те предизвикват известен дискомфорт, но са лечими.

Едни от най - често срещаните проблеми при английските булдози са дихателните проблеми и алергиите.

Над 80% от булдоците се раждат с цезарово сечение, тъй като техните характерно големи глави не могат да преминат през родилния канал на майката.

Гънките на лицето на булдога трябва да се почистват ежедневно, за да се избегнат инфекции, причинени от натрупването на влага.

Както всички останали кучета и булдога изисква ежедневни упражнения. В противен случай те могат да натрупат наднормено тегло и това да доведе до сърдечни и белодробни проблеми и да натовари допълнително ставите им.

Булдозите имат много малки носни кухини и поради това изпитват големи затруднения да охлаждат тялото си. Затова трябва много да внимавате през летните месеци.

Тогава те имат нужда от сянка и вода, за да поддържат температурата си. Добре е да ги гледате в помещения, които са климатизирани.

През 2009 година киноложките клубове приеха някои промени в стандартите на породата, поради здравословните съображения, изтъкнати в документален филм за английския булдог на BBC.

Според специалистите промените в стандартите могат да доведат до по - малка глава, по-малки кожни гънки и по - дълга муцуна. Това може да реши проблемите с дишането, тъй като ще се намалят размерите на главата и ширината на раменете.

5.0, 1 гласа
прегледи 7300

Препоръчани продукти

Коментари за Здравословен статус и проблеми при Английски булдог

 1. 2.

  До 1. Милена - Да, булдогообразната захапка e типична за всички представители на породата. При някои е по - ясно изразена, докато при други (макар и рядко) е по - малко забележима. Докато са малки, на пръв поглед булдогообразната захапка е трудно да се определи. С израстването челюстта заема характерната си форма.

 2. 3.

  Тия дето са с нормална захапа не са булдози........

 3. 4.

  Повече информация за кисти по краката и лечение

 4. 5.

  Търся МЪЖКО бебе Английски булдог или Френски булдог моля ви търся спешно те са ми кучета мечта ..... понеже моето куче Марси бе откраднато и не спирам да мисля за кученце искам 1 от тези 2 те моляви :) искам много булдочееееее :3

 5. 6.

  На мен лично не ми харесват булдозите и догообразните, но е чудесно че много хора ги предпочитат. :)

 6. 7.

  Булдоците с какво се хранят и няжна ли е скъпа храна за тях искам също да попитам колко струва едно кученце от развъдник и в софия подходящо ли е да се отглеждат

 7. 8.

  До 7. георги - най-подходящата храна е гранулираната, съобразена с възрастта на кучето. Относно цената на кученце няма как да Ви кажем, тъй като всеки развъдник предлага различни оферти. Относно мястото на отглеждане - разбира се, че е подходящо за отглеждане, стига да му осигурите необходимите разходка, грижа и внимание.

 8. 9.

  Това е една от най - красивите и прекрасни породи но за съжаление е и много скъпа за покупка и за гледано но си заслужава парите прекрасни са любвеобилни и много красиви обичат много да се гушкат просто са уникални прекрасни са много красиви идеални са порода номер 1 перфектни са

 9. 10.

  Ако мога да попитам д-р БауБау когато има свободно време искам да се дообогатява за породата да го попитам някой неща който не са ми толкова ясни ако може да ми обърне внимание когато има малко време

  Благодаря предварително :)

 10. 11.

  До 10. Цвети - разбира се, може да зададете своите въпроси тук или на нашият имейл - office@baubau.bg

 11. 12.

  Английския ни булдог обича да пишка на легла и дивани, въпреки, че всикидневно я изкарваме най-малко по три пъти на разходка. На година и два месеца е и вече се чудим дали ще се научи да пишка само навън.

 12. 13.

  До 12. Маргарита - Не би следвало да го прави вече на тази възраст! Очевидно е станало нещо като навик (лоша привичка) на кучето. Това, което може да направите е да опитате със специалните спрейове за отблъскване!
  Ето примерен вариант: http://zoomagazin.baubau.bg/fernhaltemittel-отблъскващ-спрей-гел-за-кучета-pid37391

 13. 14.

  Имам въпрос купих си булдог и женско и ме изкушава ;) •|•

 14. 15.

  Здравейте отново. Купихме спрей за отблъскване, но проблема си остана. Странното е, че кучето ни (вече на година и три месеца) пишка прекалено често за тази възраст. Извеждаме я вече най-малко по 15 пъти на ден и въпреки това продължава да пишка и в къщи. Веднага след като яде или пие вода трябва да пишка. Струва ни се, че има някакъв проблем и се чудим дали да я заведем на лекар.

 15. 16.

  До 15. Маргарита - да, при положение, че не помага нищо е добре да се види и изключи евентуален здравословен проблем свързан с пикочната система!

 16. 17.

  Имам два булдога,такова пикаене не съм виждал.Женската прави бели само като се разгони,но на земята...по легла и дивани не ги пускам.Явно е болно животното.

 17. 18.

  До 17. - ако уринирането е постоянно и не могат да се сдържат е добре наистина да се прегледат и да се пусне урина за изследване, за да се изключи евентуален здравословен проблем!

 18. 19.

  Здравейте,гледах английски Булдог 10г и 23 дни почина преди 4 дни Булдога е едно уникално куче и прекрасен и верен приятел няма страх от нищо и е готов да жертва живота си за теб, той не обича да влиза във вода но когато започна да се дави дъщерями той скочи от два метра височина в реката и е спаси, Булдога изглежда тромав и бавен, но когато става въпрос за семейството е много пъргав и нищо неможе даго спре да стигне до целта БУЛДОГА е най добрият приятел и пазител на семейството.Светла Памет приятелю никога няма да те забравя обичам те

 19. 20.

  До 19. Сашо - искрено съжаляваме за загубата Ви!

 20. 21.

  Отново съм аз с пикливото кученце. Стана вече на две години. Здравословния проблем го изключихме. Взехме го на четири месеца, когато вече беше научило вредните си навици. Преминахме дори през бой за да ги отучи, но и това не помогна. Има ли някъде училище за кучета и дали вече не е късно да търсим такова, където да я научат евентуално?

Подобни статии

Крашки овчар

Крашки овчар

Синоними: Krazski Ovcar Karst Sheepdog Istrian Sheepdog Karstschäferhund Berger du Karst Ber...

Босерон

Босерон

Синоними: Berger de Beauce – Френска овчарка Beauceron French Short-Haired Sheperd Bas rou...