🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Английски булдог

Английски булдог

Здравословен статус и проблеми при Английски булдог

Здравословни проблеми при английски булдогАлергия при английски булдогКолко години живее булдогаНаднормено тегло при английски булдогАнглийският булдог живее средно от 8 до 12 години. Водеща причина за смъртността при него са сърдечните проблеми (20%); рак (18%); старост (9%).

Кучетата, които умират от старост имат среден живот 10-11 години. Според друга статистика 73.9% от английските булдоци страдат от дисплазия на тазобедрената става.

Някои екземпляри от тази порода са предразположени към кисти, които се формират между пръстите на крайниците. Те предизвикват известен дискомфорт, но са лечими.

Едни от най - често срещаните проблеми при алергиите.

Над 80% от булдоците се раждат с цезарово сечение, тъй като техните характерно големи глави не могат да преминат през родилния канал на майката.

Гънките на лицето на булдога трябва да се почистват ежедневно, за да се избегнат инфекции, причинени от натрупването на влага.

Както всички останали кучета и булдога изисква ежедневни упражнения. В противен случай те могат да натрупат наднормено тегло и това да доведе до сърдечни и белодробни проблеми и да натовари допълнително ставите им.

Булдозите имат много малки носни кухини и поради това изпитват големи затруднения да охлаждат тялото си. Затова трябва много да внимавате през летните месеци.

Тогава те имат нужда от сянка и вода, за да поддържат температурата си. Добре е да ги гледате в помещения, които са климатизирани.

През 2009 година киноложките клубове приеха някои промени в стандартите на породата, поради здравословните съображения, изтъкнати в документален филм за английския булдог на BBC.

Според специалистите промените в стандартите могат да доведат до по - малка глава, по-малки кожни гънки и по - дълга муцуна. Това може да реши проблемите с дишането, тъй като ще се намалят размерите на главата и ширината на раменете.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

41. Гого

Жалка пародия на славна някога порода.

40. Гого
Жалка пародия на славна някога порода.
39. Мари
Здравейте, Има английски булдог на 3 месеца. Искам да го разхождам поне 3 пъти на ден, но той не иска да излиза, опъва се и дори да го изкарам навън неиска да върви, а сповод изобщо не иска и да помръдне. Моля за съвет. Благодаря.
38.
????????????????????????
37. Десислава Янкова
Имам женска на седем месеца. Трудно ми е да я науча да пишка и ака вън ходи понякога на терасата. Как да я отуча
36. Juliq
Подариха ми англ.булдок на 1,5 год.От 1 седмица е при мен, но непрекъснато се движи в краката ми,лае срещу всеки от дома.Почти не мога да си свърша дом.работа.Това наложи да го преместя на партерния етаж в къщата.Сега, когато температура нощем е отрицателна необходимо ли е да отоплявам стаята в която е настанен? Предварително благодаря!
35. д-р БауБау
До 34. - в сравнение с други породи, при тях има по-обилно отделяне на слюнка, да.
34.
Наистина ли отделят много слюнка и тя цапали много
33. д-р БауБау
До 32. - по-скоро, не. Породата е от боен тип, но не е подходяща за охраняване, както типичните овчарски породи като каракачанка например.
32.
Здравейте, дали са пазачи ?
31. д-р БауБау
Дo 30. - cъжaлявaмe, нo имaйтe пpeдвид, чe пpичинaтa зa пo-paннoтo извaждaнe мoжe и дa нe e билa пpичинaтa зa cмъpттa им. Ha 60-тия дeн ĸyчeнцaтa вeчe ca нaпълнo paзвити
30.
Много малко материал има по темата из нета. Доверихме се на ветеринара и изкарахме кученцата на 60-тия ден. Не оцеля нито едно. По-късно гледахме в аржентински сайтове какво трябва да се предприеме в случай, че се изкарат кученцата по-рано и то специално при английския булдог.
29. д-р БауБау
До 28. Маргарита - средната продължителност на бременността е 56-72 дни. След 50-я ден е добре кучето да се следи (по възможност от ветеринар, ехографски). Периода на раждане е различен при всяко куче и зависи от доста фактори, най-важни сред които са маточните контракции и разположението на малкото (малките) в родилния път.
28. Маргарита
Кога трябва да се вадят кученцата на английския булдог при бременност?
27. д-р БауБау
До 26. Ирина - тъй като сте ни писали и във фейсбук страницата, сме Ви отговорили там. Ще ви изпратим отговора и тук: "Здравейте, ако кучето се гледа правилно, няма да имате проблем. Неприятното при тази порода е, че страдат доста от кожни проблеми и ако не се почиства кожата се получава тази неприятна миризма, най-вече в областа на лицето предвид гънките, които имат. Те трябва редовно да бъдат почиствани, тъй като в противен случай се получават гъбични инфекции, от които идва и запарващата неприятна миризма. "
26. Ирина
Здравейте,искам да попитам дали Английския булдог има силна миризма( кучешка), тъй като по-дребните породи нямат. Но съм виждала по- едри,които доста си миришат. Питам, защото обмисляме да вземем на малкия, но сме в апартамент!
25. д-р БауБау
До 23, 24. - очаквайте скоро статия на тази тема! Всички нови статии се публикуват в нашата фейсбук страница. Може да следите тук: https://www.facebook.com/BauBau.bg/ . Благодарим Ви за включването.
24.
Към доктор бау бау сегае на 6 месеца и се стахува от коли мисля че когато порасне още ще преодолее стахаси
23. Ivan
Купих си кученце английски булдог уникален е
22. д-р БауБау
До 21. Маргарита - има училища, да. По принцип е препоръчително обучението в тези училища да става до първата година на кучето, тъй като тогава възприемат най-лесно, но дали ще го вземат вече зависи и от конкретното училище. Потърсете в интернет координати на подобен тип училища. В нашият справочник все още не са актуализирани. Успех!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...