Боксер

Боксер

Отглеждане и дресировка на Боксер

Отглеждане

Отглеждане на БоксерКак се гледа БоксерБоксерите не са от кучетата с най - лесно отглеждане. Подходящи са и за жилище, и за двор. Ако живеят в по - малко жилище дългите разходки са за предпочитане, за да може да изразходват енергията си.

Ако се отглеждат в двор трябва да се знае, че обичат да скачат и трябва  да има подсигурена висока ограда, защото могат да я прескочат за отрицателно време.

Боксерът е с къса козина и се нуждае от защита от студа. Трябва да се пазят и от жегите, тъй като може лесно да прегреят. Чувстват се най - добре в умерен климат - нито много студен, нито горещ.

Те са чудесни семейни кучета, но не е рядкост да събарят малките деца в стремежа си за игра. Най - много трябва да се внимава, когато Боксерът е между 2 - 4 години, защото тогава е най - палав.

Ако си вземете куче от тази порода, бъдете сигурни, че ще се пристрастите към него за цял живот.

С правилен подход, Боксерът е чудесно попълнение на семейството.

Грижи за козината и гънките

Гънките при БоксераХубавото е, че козината им се поддържа много лесно. Минаването с мека четка или влажна кърпа е напълно достатъчно.

Не се препоръчва употребата на твърди гребени, тъй като козината им е с тънък слой и може да се стигне до раздразнение на кожата.

Те са доста чисти кучета и честото им къпане не се препоръчва.

Макар гънките им да не са толкова развити както при някои други породи (например Мопс), те също трябва да се почистват добре, защото лесно може да се инфектират.

Дресировка

Дресировка на БоксерПо степен на трудност, обучението им заема средна позиция, тъй като Боксерите следват миризмите и постоянно се разсейват, което може да затрудни в известна степен дресировката им.

Нужни са повече упражнения и внимание.

Социализацията им от ранна възраст ще доведе до по - лесното им обучение за напред. Хиперактивни са и понякога правят каквото си поискат.

Не са сред най - добрите плувци, но могат да бъдат обучени да се чувстват добре във и около водата. С индивидуално внимание, Боксерът може да се обучи да прави всичко.

5.0, 1 гласа
прегледи 21914

Препоръчани продукти

Коментари за Отглеждане и дресировка на Боксер

 1. 10.

  До 9. Sashko - боксерите са късокосместа порода и козината им не пада много. Необходимо е само изчеткването й от време на време.

 2. 11.

  Прекрасни са! Любвеобилни, предани, верни до гроб, умни,особено женските! За мен те са академиците сред кучетата! Имали сме и мъжки боксер но са много по-назад от женските по интелект.Нашата боксерка Тина обожаваше морето и да играе във висока трева след дъжд и в прясно навалял дълбок сняг.

 3. 12.

  Имаме тигров боксер от 12.2006 тя ечлен на дома ни. Най-умното куче на света. Преди два месеца иоперирахме втори тумор, но сега е прекрасна отново

 4. 13.

  Здравейте! В квартала ни се появи уличен тигров боксер! Вече се движи в глутница с една кръстоска между немска овчарка и бордър коли, две получерни кучета и едно дребно куче. Опасяваме се да не е агресивен и опасен!

 5. 14.

  До 13. Филип - има вероятност кучето да е изгубено или изоставено. Може да сигнализирате в местния Ви приют ако се притеснявате. Там следва кучето да се прибере в приюта за бездомни животни.

 6. 15.

  Ще опитаме! :)

 7. 16.

  Кучето намери своя стопанин! :)

 8. 17.

  Имам боксер на 45 дни много хапе, какво да предприема

 9. 18.

  До 17. Андриян - за момента му осигурете играчки, подходящи за гризане. Кученцето е все още бебе и за него "хапане" е просто игра. След навършване на 2 месеца постепенно може да започнете и обучение. Изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

 10. 19.

  Вярно ли е че боксерите боледуват от рак и ако в така как да го предотвратя

 11. 20.

  До 19. - според статистиките, боксерите са предразположени към ракови заболявания, но това не означава, че всеки боксер ще се разболее от тази коварна болест. Относно превенцията - тя е подобна както при хората - здравословен начин на живот. Осигурявайте на своя любимец достатъчно разходки, подходяща за него храна и разбира се - внимание и любов.

 12. 21.

  Защо нашата тигрова боксерка на 6 месеца си яде акото когато е сама храня я с гранули какво може още да яде на тази възраст

 13. 22.

  До 21. Лея - изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/защо-кучетата-ядат-изпражнения

  Относно храненето - гранулите са достатъчни за основна храна. Може да й давате лакомства между храненията и плодове и зеленчуци, които обича (краставици, моркови, ябълка)

 14. 23.

  Боксерите боледуват ли много

 15. 24.

  До 23. - зависи от начина, по който се отглеждат. Има определени заболявания, към които са предразположени. Повече може да научите тук: http://zoovidove.baubau.bg/боксер/здравословен-статус-проблеми-боксер.html

 16. 25.

  Здравейте, имам боксер на 2 год. Последно време често повръща.

 17. 26.

  До 25. - ако повръщането продължава повече от 2-3 дни е нужен преглед от ветеринар. Нядяваме се, че сте вземи мерки!

 18. 27.

  Имам пясъчен боксер казва се Роки.Той е на 5 години,много е добър и любвиобилен,но не можем да му намерим женска боксерки.Някой може ли да ми пише ако има интерес.

 19. 28.

  Имах прекрасно мъжко боксерче почина от бъбречна недостачност какво ри ни направих за него най вярното нещо беше за мен , неможах дя го спася , боли ме много и ще ме боли цял живот обичам го завинаги

 20. 29.

  Мариана,аз имам прекрасна женска боксерка и тьрся момьк!Спешно!0889935071

Подобни статии

Мечка

Мечка

Мечката е най - големият пред­ставител на животинския свят в На­шата природа. Тя е властелинът на на...

Вълк

Вълк

Въл­кът е най - ненаситният и най - опа­сен наш хищник. Не случайно бор­бата срещу него се води отда...

Лисица

Лисица

Удължената му­цуна и хитрата физиономия вед­нага ни напом­нят, че лисицата е любим герой на много на...

Дива свиня (Глиган)

Дива свиня (Глиган)

Дивата свиня спада към едрия космат дивеч. Тя е внушителен и всяващ уважение представител на животин...